31.5.05

Fin-fin musikk

Oppdaget KEANE da Singstar Pop kom i hus. Der var det mystisk nok en melodi ("Somewhere only we know") jeg kunne uten at jeg visste hvem det var som sang. Vet ikke hvordan jeg har fått den med meg, siden jeg hører minimalt på radio for tiden. Minner meg ganske mye om Travis. Her på Universal Music sine sider kan du forresten se musikkvideoen.

(Det er ting som tyder på at iTunes Store kommer til å gjøre gode penger på meg. Liker spesielt godt at jeg kan slenge plater jeg har lyst på i handlekurven, sånn at de ligger der og venter på meg når jeg finner ut at jeg "må" ha noe nytt å høre på.)

30.5.05

Interiørdesign anno 1950

EphemeraNow har en strålende side med gamle annonser for diverse interørartikler. Selv er jeg svak for linoleum-asbest(!) flisene ...

29.5.05

Klær

FCUK har ganske stilige sider. Kanskje ikke helt selvforklarende (tok i hvertfall litt tid før jeg fikk helt grep om navigasjonen), men morsomme å kikke på. - Og med endel fine klær, såklart!

Musikkens dag

Bydelsdagen her på St.Hanshaugen regnet helt bort i går. Vet ikke hvor mange som trosset regnværet og tok seg turen opp dit, men det kan ikke ha vært mange sånn som det øste ned. -Men neste helg er det en ny mulighet. Da er det Musikkfest i Oslo med gratiskonserter over alt. Så da er det bare å krysse fingrene og håper på bedre vær!

28.5.05

Mer Rye

Her er det faktisk mulig å se et lite glimt av huset vi skal leie i Rye. Det er rett bak menneskene som står i Mermaid Street. Og her er den fantastiske utsikten fra kirketårnet. Vakkert!

Mirror Mask

Mirror Mask ser ut til å bli en vakker og spennende film. Veldig fin side også!

Dett var dett

Med et blunk var sommervarmen borte. Frister ikke mye å gå ut i dag, gitt. Får heller begynne å gjøre litt research til ferien. (Nå er vel kanskje ikke England det opplagte reisemålet hvis man er ute etter sol og varme ... He-he.)

De to dagene i Windsor allerede planlagt. Det blir i hvertfall et besøk i Legoland. I tillegg må vi vel ta en titt på Windsor Castle.

Rye har vi vært i før, men det var mange spennende steder i nærheten vi aldri rakk å besøke. F.eks. Canterbury og Dover Casle. - Og blir det fint vær er det jo en fantastisk sandstrand bare en kort kjøretur unna.

Cambridge-området skal vi besøke de siste dagene i ferien. Har vært der en gang før, men det er så lenge siden at jeg ikke husker stort av det. Visit Cambridge har en ganske bra oversikt over ting man kan se og gjøre.

27.5.05

Sikkert sommertegn

Nettavisen varsler om at FAREN (ikke fargen...) for streik ved norske flyplasser er overhengende. Sikrere tegn på at sommeren er nær skal det vel godt gjøres å finne?

26.5.05

Bokmeme-utfordring

Eirik sendte meg denne, og som forlagsansatt kan jeg vel ikke annet enn stille opp!

1) Hvor mange bøker eier du?
Ja, det var det da ... Hvor mange bøker går i en Billy hylle? Hvor mange går det i 11 Billy hyller?? Jeg har helt klart flere bøker enn jeg trenger, men får allikevel vondt hver gang jeg kvitter meg med en. - Og jeg ser stadig nye jeg har lyst på ...

2) Hvilken bok var den siste du kjøpte?
"Den beste middelhavsmaten" av Clare Ferguson.

3) Hvilken bok var den siste du leste?
Er straks ferdig med "Östermalmsmorden" av Lars Bill Lundholm. Bra krim!

4) Nevn fem bøker som betyr mye for deg, og som du har lest mer enn tre ganger
• "Katteøyet" av Margareth Atwood. Utrolig bra skrevet om det å være en av tre venninner. Hvis du har glemt hvor grusomme småjenter kan være mot hverandre er dette boken som får deg til å huske ... Dette er faktisk en bok jeg IKKE har selv, men har lånt. Tror dessverre ikke den er å få kjøpt lenger. Synd, for denne skulle jeg klart å finne plass til i bokhyllene mine.

• Trygve Guldbrandsens trilogi om Bjørndalsfolket. Natur, kjærlighet, drama. Her er det nok av alt. Gjorde dypt inntrykk første gang jeg leste den, og holder seg fortsatt. ("Bakom synger skogene", "Det blåser fra Dauingfjell" og "Ingen vei går utenom")

• "Kjøkkengudens kone" av Amy Tan. Har lest denne mange, mange ganger, og kommer sikkert til å lese den igjen.

• "Rosendals Trädgårdskafe" av Monika Ahlberg. God mat, fint tekst, vakre bilder. Hva mer kan man forlange av en kokebok??

• "Den hemmelige historien" av Donna Tartt. Skummelt bra ...

5) Oppfordre fem personer til å fylle ut denne i sin blogg.
Det blir litt vanskeligere. De bloggerne jeg kjenner har vel allerede fylt ut denne? Dvs. det er vel en eller to skap-bloggere der ute som kunne forsøke seg. Eller hva sier dere Tina og Eivind? Er ikke dette en strålende mulighet til å prøve seg på blogging igjen? ;-)

25.5.05

Når man er mer opptatt av fotball enn typografi

... kan slike ting skje:



Hva kan jeg si? Det gjør vondt å se på. Virkelig. (- Og nei, jeg skal IKKE se kampen ...)

Blomstringstid

Var i skolehagen i går og oppdaget at nesten alle epletrærne har sprunget ut. Det er utrolig vakkert der oppe, med massevis av gamle epletrær som alle blomstrer i forskjellige nyanser av hvitt og rosa.

Endelig onsdag og LOST

I dag ser det ut til at vi endelig får vite litt mer om Hurley. - Ikke fått med deg alle 17 episodene, sier du? Null problem TVNorges Lost Blogg har fyldige sammendrag av alle!

23.5.05

Noe trist og depressiv, men ...

... veldig fin, er denne animasjonen/musikkvideoen laget av Monkeehub. (Dersom du allerede er litt mandagsdeppa gjør ikke denne noe for å bedre humøret ditt. Du er herved advart.)

21.5.05

Er det bare jeg ...

... som blir barnslig lykkelig over at 70-tallsblomsten har dukket opp på melkeproduktene til Tine igjen?
:-)

Skolehageplaner

Regnet øser ned, og jeg er i grunn glad jeg ikke er ute og graver i skolehagen i dag. Å planlegge årets avling er derimot en varm og hyggelig inneaktivitet ... Har kjøpt endel fine blomsterfrø i år. Som 2. gangs skolehagedyrker har jeg lært noe; nemlig:
1. Sår du redikker i mai blir de modne (og VELDIG store) mens du er på ferie.
2. Det er grenser for hvor mye sukkererter man orker.
3. Det samme gjelder for gulrøtter og rødbeter.
4. Blomster er alltid pent og hyggelig å ta med hjem.

Derfor satser vi i år på litt mer blomster og litt færre rotfrukter.
Så langt er følgende frø innkjøpt: Blomsterert (lukter så godt!), Fjærnellik (søte og rosa), Blomkarse (fine i salat), Prydløvemunn og Middagsblomst. I tillegg skal vi så dill, bladpersille, LITT redikker, LITT sukkererter og muligens en gulrot eller tre.

De som ikke aner hva slags blomster/planter dette er (les: byfolk!) kan jo forsøke Lord Nelsons oversikt over frø og løk de fører. Her er forresten noen bilder tatt i skolehagen torsdag.

20.5.05

Artisjokk-pannekaker med Chèvre

101 Cookbooks er en side det er verdt å kikke nærmere på, tror jeg. Vakre bilder og mye spennende matprat. For de av oss som alltid er sultne. Om jeg tenker på noen spesielt? (Hvis noen føler seg truffet, så kanskje det?) Heidi Swansson er damen bak siden.

19.5.05

Nostalgi ...

Fant sidene til det som for meg var paradis på jord da jeg var yngre. 1 eller 2 uker her hver sommer var HELT NØDVENDIG for at sommeferien kunne regnes som vellykket ...

Fin butikk!

Dessverre ligger den litt langt unna, men Artecnica har mye fint. Se bare på disse gardinene. Eller disse lampene!

18.5.05

Fint blad

Donna Hay er kanskje australias svar på Martha Steward? Uansett - veldig fine blader! Heldigvis kjenner jeg noen som abonnerer, og som lar meg låne et nummer i ny og ne ...

Harry Potter

Her er en snik-titt på den neste Harry Potter filmen. Hokus pokus.

15.5.05

Loftstur

Tok en tur på loftet for å finne frem sommerklær til jentene, noe jeg har utsatt en god stund nå. (Antagelig er de de siste barna som slutter med strømpebukse her i strøket!) Etter å ha rota rundt i loftsboden en god stund klarte jeg å slepe frem ikke mindre enn 4 esker med klær. Fikk dem med meg bort til døren, som er utstyrt med en antikvarisk smekklås, og hva skjer? Plutselig sto jeg der med "vrideren" (litt usikker på korrekt låsfaglig navn på den dingsen?) i hånden. Ups. Tanken på å gå til den andre enden av loftet, ned seks etasjer og så opp fem etasjer for å komme meg inn igjen var lite fristende. (Dagens trening var tross alt unnagjort allerede...) Løsningen ble å gaule på diverse familiemedlemmer samt et noe uelegant (men effektivt) forsøk på å hoppe SOS rett over stua. (Siden det er ganske lytt mellom loftet og leiligheten regnet jeg med at det kunne virke.) Nødsignalene ble oppfattet, og etter litt lirking og dirking ble jeg sluppet ut. -Resten av dagen ble tilbragt i Stensparken. Helt uten dramatikk ... :-)

Her er forresten noen fine bilder, bl.a. fra Stensparken, som fotografen Bjørn Sterri har tatt.

Så �flink, så �flink ...

Oppdaget til min store skrekk at timeplanen på treningsstudioet mitt har blitt endret. - Og ikke bare nå i pinsen, men helt frem til høsten! Hvordan skal dette gå? Jeg som omsider hadde klart å få til å trene eeeeeeen gang i uka. (- Imponerende, ikke sant ..?) Det er grunnen til at jeg, helt frivillig, går for å trene nå. På en søndag. Flink?

12.5.05

Creative Suite

Skal på Adobes presentasjon av CS2 om en liten halvtime. Har sjekket skrytesiden på nettet, og er spent på å se det "live". Særlig Photoshop og Illustrator ser ut til å ha fått noen bra saker i den nye versjonen.

OPPDATERING: Vil ha. Vil ha nå! Her er det mye morsomt og ikke minst masse tid å spare! Hører dere, IT-avd?

11.5.05

Sommerdrikk

Den som hadde hatt en Starbucks i nærheten ... Ikke et vondt ord om Kaffebrenneriet, men når det kommer til iskaffe kan de ikke konkurrere med Coffee Frappuccino'n man får på Starbucks. Java på St.Hanshaugen har heldigvis en brukbar erstatning. Forøvrig eksperimenterer jeg friskt med frossen esspresso + melk + is i blenderen hjemme på kjøkkenet også!

Sangtekster

Nå som det har blitt så utrooooolig enkelt å kjøpe musikk på nettet (se forrige post) kan denne siden være til hjelp hvis du føler behov for å synge med til musikken du har kjøpt. Riktignok finnes ikke absolutt alt her, men det er en ganske imponerende mengde sangtekster å finne i hvertfall. - For DET er jo en ulempe med å kjøpe musikk på nettet. Man går glipp av de fine CD-coverne. På den annen side så sparer man jo masse plass i bokhylla, som i stedet kan brukes på pene bøker ...

10.5.05

Endelig!

Apple - iTunes - Music Store har åpnet i Norge! Jippi!! Dette må feires med litt ny musikk ... (Kjøpe, kjøpe, kjøpe) :-)

OPPDATERING: Mitt første kjøp ble "Little black numbers" med Kathryn Williams, som jeg nå koser meg med! Dette fungerte riktig strålende, og prisen for et album (80,-) var slett ikke avskrekkende.

9.5.05

Rrrrrromle ....

- Mulig at det er fordi middagstid nærmer seg, men dette ser da utrolig fristende ut? Disse thailandske fiskekakene med søt chillisaus for eksempel? Mmm! Eller denne indonesiske fiskecurryen??? Noen av disse oppskriftene MÅ prøves ut. Stort pluss for pene sider får de også! (Så får det heller stå sin prøve at det ser ut til å være et slags sunnhets-budskap innbakt ...)

7.5.05

Sykkelbevis

IMG_1338
Hanna,
Uploaded by evbjone.
Sykkeltur nr. 2 er nå offisielt dokumentert. Selv jeg gjør ikke samme feilen to ganger på rad, så denne gangen var kameraet med. Kanskje litt risikabelt siden hun (ikke ulikt visse nære slektninger) ikke klarer å passere et kamera uten å smile. - Men det gikk bra. Hun klarte fint å både sykle og smile til kameraet samtidig ...

6.5.05

Gleder meg!

Snart kommer den nye SingStar Pop. Siden det er fredag, og jeg har satt ny rekord (8630 poeng) på Maroon 5s "This love", kan jeg bare si: Jeg gleder meg!

Ah ....

Endelig. Dagens første kopp kaffe! (Egentlig helt utrolig at en koffeinslave som meg kan gå helt til klokka tre uten påfyll av giftstoffer ...) Har vært snill mor i dag og har tatt med meg jentene + en venninne på kino. Det var Selmas første kino-tur, og jeg tror nok at Heffalumpen var en bra start. Ikke den beste Disneyfilmen jeg har sett, men helt utmerket for kino-nybegynnere.

5.5.05

Dagens milepæl

I dag ble Hannas støttehjul brutalt skrudd av. I hele fjor var hun hysterisk redd for å falle av sykkelen og slå seg. Hun begynte å hylgrine hver gang muligheten for å ta dem av ble nevnt. I dag forsvant de altså - og akkurat som jeg hadde sagt lærte hun å sykle på under fire minutter! Gjett om hun var stolt! I løpet av en snau halvtime syklet hun som en mester rundt omkring i skolegården, og klarte både svinger og bremsing. Tror hun vokste minst et par cm i løpet av den tiden også ... Her er det jeg selvsagt skulle lagt ut en link til noen fine bilder jeg tok av henne mens hun syklet, men hvem hadde lagt igjen kameraet hjemme? Jeg?? Argh!

Marthas oppskriftsbase

MS Living har en søkbar base med massevis av bra oppskrifter. Lett å bruke, og mange fristende retter. -En annen lur side er "Fun stuff to do together". Her er det mange bra ting å finne på hvis man vil gjøre noe morsomt med barna.

4.5.05

Verdens 60 beste nettsider

Dagbladet bringer oss vinnerne i årets Webby Awards. Her er det mange bra sider. Prisvinneren i kategorien film, f.eks. er både rar og fin. Eller hva med litt mote?

Typografisk insprasjon

Noen filmer har utrolig fine "title sequences" (- norsk ord for dette, er ...?!!) Kyle Cooper er en av de flinkeste på dette området. Lurer forresten på om han eller noen fra byrået hans var på Visueltdagene for noen år siden. Hm ... med 4 fridager foran meg er det kanskje en idé å stikke ned på videobutikken og leie noen filmer for å utvide min typografiske horisont litt til? :-)

Flink svenske!

Jonas Bergstrand er en flink svensk illustratør. Litt sånn 60-talls stil. Nettsiden hans er i hvertfall verdt et besøk!

3.5.05

Husk popkorn!

Apple - Movie Trailers har mengder av "trailere". (I mangel av et bedre norsk ord. Se forresten forslagene til nye norske ord for popkorn på Eirik sine sider ...). Denne filmen, for eksempel, er noe å glede seg til! - Denne også!

2.5.05

Regnværsdag




Regnet øser ned, og det er veldig MANDAG.

Ryddet i gamle tegninger i helgen, og kom over denne gamle skissen fra New York. Har alltid vært glad i "urbane regnværsbilder". Det er noe med den våte asfalten og alle lysene som reflekteres.

1.5.05

-Og der hadde det gått en time, gitt!

... men se så flink jeg har vært! Banner øverst på bloggen, egenhendig stappet inn i template'n. Vet ikke om banneret i seg selv er så utrolig flott, men akkurat nå er jeg mest fornøyd med å ha klart å få det til! :-)

Stille søndag

Dette ble plutselig en stille og rolig søndag på meg. Resten av familien har forsvunnet ut for å gå på sirkus og jeg (heldiggrisen!) slapp unna. (Jeg ofret meg og tok forrige sirkustur for noen år siden.) Så nå har jeg noen timer med fred og ro helt alene hjemme. Det store spørsmålet nå er selvsagt hva jeg skal gjøre med all denne freden og roen. Støvsuge? Sløve på sofaen? Gå meg en tur? Mulighetene er mange ...