30.6.05

Urt til besvær

Har vært i skolehagen og vannet og luket igjen. Fikk dratt en hageslange opp til parsellen i dag. Rimelig luksus sammenlignet med vannkanne-bæringen jeg vanligvis driver med. Imidlertid var det overraskende mye å luke tatt i betraktning at det ble luket der for to (2!!!!) dager siden. (Grøsser ved tanken på hva som vil vente meg etter et par uker på ferie.)

Problemet er mynte. Massevis av mynte. Det spretter opp absolutt over alt. Og selv om det lukter godt, er det rimelig irriterende ... Etter å ha konferert litt med andre parsell-bønder har vi nå funnet en mulig løsning: Mojitos!

29.6.05

Et tigersprang ...

Tigeren er på plass. - Og jeg banker på alt jeg kan finne av trevirke i min nærhet når jeg nå sier at dette gikk utrolig knirkefritt. Klikket OK to ganger og det var det. Har sålangt ikke oppdaget noen merkverdigheter eller problemer (banker fremdeles i bordet), og koser meg med Spotlight og Dashboard og den nye utgaven av Safari.

26.6.05

Proxy

Proxy er et inspirasjons- og informasjonsblad i pdf-format fra Adobe. Inneholder mye bra linker og stoff, og når det til og med er gratis er det ingenting å tape på å ta en kikk!

Pussig godteri

Den utmerkede videoforretningen vår her på Bislet har alltid vært bra på godteri, og da særlig import-godteri av ymse slag. På fredag kjøpte jeg denne for å sjekke om smaken var så rar som de i butikken påstod. Samtalen forut for kjøpet gikk omtrent slik:

"Er denne noe god, da?"
"Vet ikke helt ... har du sett 101 Reykjavik?"
"Ja, hehe ..."
"De er jo litt rare der oppe, da."

Med en slik strålende anbefaling var det klart den måtte testes. FREYJA har altså klart kunststykket å lage en sjokolade som inneholder salt lakris (ikke av den myke, karamellaktige typen, men mer som Panda-lakris) og myk fudge-aktig karamell. Alt trukket i melkesjokolade. - Og smaken? Slett ikke så ille. Jeg synes nesten den var litt god ... Og helt klart annerledes enn det meste jeg har smakt før. :-)

24.6.05

Ingen røyk uten ild

Det har vært endel prat om engangsgriller her de siste dagene, men her er et annet alternativ. Hva med litt avansert koking på bål? Campfire Cooking viser hvordan du kan bygge opp en riktig avansert bålplass. Ser litt omfattende ut, men sikkert morsomt å prøve. Og sikkert veldig hyggelig. NB ... Husk skogbrannfaren ...

22.6.05

Lite-Brite

Morsomt (og litt meningsløst?) tidfordriv dette her. Minner meg om en leke jeg hadde engang, men noen fargede knotter som kunne dyttes ned i et brett. (Det var sikkert en pedagogisk 70-tallsleke ...)

Vannmelon i skolehagen

Riktignok ikke dyrket selv, men godt smakte det uansett! Her er det mulig å se flere bilder jeg tok i skolehagen i går. Nå har det begynt å spire, og det ser ut til at det blir veldig mye sukkererter. Hvert eneste ertefrø jeg puttet i bakken har kommet opp, så hvis noen har oppskrift på smakfulle retter som krever store mengder sukkererter tar jeg gjerne imot ...

21.6.05

Pingviner!

Se traileren til March of the Penguins! Fantastiske bilder og utrolig søte pingviner. Krysser fingrene for at denne kommer på kino i Norge også.

Starbucks-logoen

Deadprogrammer's Cafe beskriver utviklingen Starbucks-havfruen har gjennomgått. Fra å være en brystfager dame med 2 haler til dagens mer familievennlige versjon.

Bra om oppdragsgivere

Maki is not a nameless cat gjengir en artikkel skrevet av Fanny Cradock om forskjellige typer oppdragsgivere. Tror de fleste som har jobbe frilans kan kjenne igjen noen av disse typene ...

20.6.05

Pent grillutstyr

Eva Solo har veldig mye fint kjøkkenutstyr. - Og siden grillsesongen plutselig er i gang, hva med noen pene grillspyd? Denne grillstarteren er jeg mer usikker på nytten av. Trenger man virkelig noe sånt? Da er kanskje denne en bedre investering? He-he.

19.6.05

Grilldag

Sommervarmen er endelig her, og i løpet av ettermiddagen kommer nok osen fra engangsgrillene til å legge seg tjukk over byens parker. (Dette er noe jeg antar siden ICA her på Bislet var støvsugd for alt som het lomper/pølsebrød/stekbare kjøttprodukter i går ettermiddag.) Hadde de i tillegg vært utsolgte for engangsgriller kunne kanskje dette vært løsningen? (Denne bærbare engangsgrillen fra IKEA er nok litt penere ...)

Mer moro med bokstaver

Webctionary (vil helst slippe å uttale det høyt ...) er små morsomheter laget av bokstaver. Dette er vel en av de bedre ...

16.6.05

Typografisk dyrehage

Bembo er en av mine favoritt-fonter. Bembo's Zoo er en sjarmerende side hvor de pene Bembo-bokstavene forvandler seg til dyr. - Ble litt glad da jeg fant denne!

14.6.05

Frustrerte fruer

Det er tirsdag. Det vil si Frustrerte fruer på TV2, og hvorfor ikke benytte ventetiden til å finne ut hvilken frue DU er? (Veldig seriøs test ...)

Grinete damer

VG har en sak i dag om "Riktig mat mot PMS". En ting er at det tydeligvis er tøffelhelt-mennene som lider når damene er "sure". (Sure?!?!) I følge VG er det kalsium og D-vitamin som skal til. Og hva finner vi i sjokolade? Jo, i følge Lommelegen inneholder sjokolade både kalsium og D-vitamin. Ikke noe rart jeg er så blid ...

13.6.05

Sommer igjen!

Sommartorpet har begynt igjen! Denne gangen med et helt nytt hus. Dvs. et nybygd hus, ikke et nytt gammelt hus.

11.6.05

Gammel dame

Mårbacka
Mårbacka,
originally uploaded by evbjone.
Jeg skjønner at jeg er i ferd med å bli eldre. Oppdaget disse fantastiske Mårbacka-pelargoniene hos blomsterhandleren i Theresesgate, og kjøpte overlykkelig straks to stykker. (Bare det at jeg visste hva de heter er jo en indikasjon om at noe er i ferd med å skje.) I tillegg har jeg begynt å sette pris på å løse kode-X. Skremmende.

10.6.05

Rar ball

Var på sommerfest med jobben i går, og når man sitter sånn og snakker om det ene og det andre kommer man ofte inn på rare ting. Medisinballen f.eks. Du vet - den store brune tunge ballen som hverken kan kastes særlig langt eller sprettes. Hvorfor heter den egentlig medisinball? Hilde sendte meg denne oppklarende teksten i dag tidlig. Ser man det!

8.6.05

Tester, tester og enda flere tester

Hvorfor ikke lære litt mer om deg selv? Her har BBC en hel haug med tester som kan gi deg uvurderlig selvinnsikt. Jeg, for eksempel, er ikke den jeg ser ut til å være ... ;-)

7.6.05

RUSTBOY

RUSTBOY er Brian Taylors spennende animasjonsprosjekt. På sidene er noen utrolig vakre filmklipp. Tar litt tid å laste ned, men er absolutt verdt det.
Her kan du lese mer om prosjektet.

6.6.05

Monster Engine

Dave Devries har laget en bok hvor han tar utangspunkt i barnetegninger (av monstre), og maler dem i en realistisk stil. Her er en presentasjon av selve ideen. Via DRAWN!. - En fantastisk blog som presenterer flinke illustratører og inspirerende sider hver dag.

5.6.05

Lenge til august, men ...

det er kanskje ikke så dumt å sette av lørdag den 27. til en tur til Frognerparken? Det gjør i hvertfall Oslo-Filharmonien. Sissel kommer også ...

4.6.05

Hemmeligheter

PostSecret er en blog hvor folk sender inn postkort de har laget selv. På disse postkortene avslører de hemmeligheter om seg selv. Postkortene lages "på ånkli" dvs. ikke digitalt, og sendes inn. Resultatet er en side full av rare, triste, opplagte og komiske avsløringer i et salig virrvarr av uttrykk.

2.6.05

Landbrukshalvtimen

I dag kom endelig de siste frøene i jorda oppe i skolehagen. Er ikke helt sikker på om alt kommer til å spire like bra, men vi forsøker. Gikk til et (for meg) drastisk skritt i dag, da vi satte noen poteter. Min oppvekst på bondelandet har egentlig skadet mitt forhold til potetdyrkning (potetplukking hver høst...), men da vi hadde brukt opp alle frøene våre og fortsatt hadde et lite stykke jord dyttet vi ned en rad settepoteter. Så kanskje får vi om noen måneder bruk for riktig mange av disse oppskriftene ...

1.6.05

Lite å gjøre på jobben?

Her er en fyr som tydeligvis har hatt litt for mye fritid. Hvorfor lage kjedelige binders-lenker når man kan lage slike i stedet?!