31.8.05

Ser man det ...

Det kom som en overraskelse på meg, men i dag er det faktisk blogday. Tanken er at man denne dagen skal finne nye blogger og anbefale 5 av dem til ens egne leser.

Har jeg 5 blogger å anbefale? Utover de jeg leser jevnlig?
(Eiriks, Jorunns, Hans Petters og min periode-bloggende søsters?)

Noen av de siste bloggene jeg har oppdaget er disse:
Inkfinger - en skisseblogg det er gøy å kikke på.
Sevenspoons en pen matblogg med fine bilder.
Det samme er Delicious! Delicious!
Superhero Journal er bloggen til Andrea Scher, smykkedesigner og maler, og har mange fine fotografier.

Og til slutt må jeg nesten nevne Dooce, selv om bloggen hverken er
ny eller nyoppdaget for min del. Heather, som hun heter, skriver bra og er en av de bloggene jeg leser daglig. - Med glede! Ta en titt hvis du ikke har gjort det før.

Skolehage-oppdatering

Nå er det en stund siden sist jeg avga skolehagerapport. På denne tiden er Geitmyra et fantastisk sted å rusle rundt. Eplene har begynt å modne, og det er blomster over alt. (Det er nå det virkelig synes hvem som har vannet og luket hele sommeren, og hvem som har gitt opp kampen mot ugresset.) På min grønne flekk er det nå massevis med nydelige erteblomster, og om en uke eller to er det på tide å dra potetene opp av jorda.

Lørdag den 10. september blir den årlige Geitmyradagen arrangert. Da er skolehagen åpen for alle, og det er mulig å kjøpe både grønnsaker og vafler.

29.8.05

Photoshop-mimring

Dette er mimring for spesielt interesserte! Ble rent nostalgisk da jeg så versjon 2.5. (Husker til og med navnene på kredit-lista. Muligens fordi min gamle LC 475 brukte litt tid på å fyre opp programmet og jeg hadde tid til å lese alt både forlengs og baklengs et par ganger i mellomtiden. Hehe.)

Om farger

Creativepro har lagt ut en ganske imponerende ordliste/oppslagsverk over ord og uttrykk som brukes for å beskrive alt mulig som har med farger å gjøre. (Plutselig følte jeg at jeg kunne veldig mye mindre en det jeg trodde jeg kunne ...) - Uansett, her er det mulig å fylle ut hullene i fargekunskapene!

28.8.05

Reklame virker ...

Ok ... jeg vet det er litt patetisk, men jeg blir merkelig begeistret hver gang Akers reklamefilm "Knekke nøtter" ruller over skjermen. God gammeldags industri-romantikk kombinert med litt dans og musikk har noe for seg, må jeg inrømme. Om enn litt motvillig. Hehe.

GBA-forbud

Fikk høre at flere Oslo-skoler nå forbyr elevene å ta med GameBoyene sine på skolen. Og grunnen var slett ikke det jeg trodde. (At de ble stjålet eller at ungene konsentrerte seg om spillene i stedet for undervisningen). Neida. Dette(!) er grunnen til at de ikke får ta dem med. Øyensynlig gjør de små skjermene at ungene sitter med hodene veldig tett sammen for å se hva som skjer, og dermed spretter lusa lykkelig fra person til person. Hehe. En noe uventet konsekvens av nye leketøy ...

26.8.05

Eske

Gikk innom Eske på veien hjem i dag. Ser butikken hver dag når jeg går til og fra jobben, men siden den ligger på "feil" side av Sofies plass tar jeg meg aldri tid til å gå innom. I tillegg til en del dyre Terence Conran-møbler hadde de et overraskende bra utvalg kule kort og mye bra (og fullstendig unødvendig) dill-dall. Når butikken i tillegg har åpnet veggen inn mot kaffebaren i lokalet ved siden av lover dette godt for nærmiljøet. - Og jeg forlot lokalet med to nydelig kort med Audrey Hepburn og 1 meter mønstrete voksduk som jeg har store planer for ...

25.8.05

Synsbedrag

Hehe. Jeg har som nevnt tidligere fått OS X Tiger på maskinen, og med den følger det mange morsomme ting som kan pynte opp både skjerm og skrivebord (det på skjermen, ikke det skjermen står på). Morsomme skjermsparere f.eks. er det ingen mangel på. Så det er kanskje ikke så rart at min første tanke da en DIGER edderkopp vandret over skjermen min var: "Stilig" og "jøss så bra laget". Først da den spaserte ut av skjermbildet og over kanten på den kule skjermen min gikk det opp for meg at den ikke var et Apple-produkt. Snakk om å være miljøskadet.

24.8.05

Og svaret er "Ja"

For et år siden skrev jeg: Er dette noe for meg?
225 innlegg senere kan jeg vel svare ja på det spørsmålet ...

Apen i røyken

VG bringer oss saken om sjimpansen Aiai som etter å ha opplevd mange personlige tragedier har trøstet seg med sigaretter. En riktig storrøyker har hun visstnok blitt. Ledelsen i dyrehagen planlegger nå flere tiltak for å få henne til å slutte, og det er sikkert lurt. Men jeg lurer nå på et par ting. Hvordan får hun tak i røyk? Og er hun i stand til å fyre opp selv? For med mindre hun fikser dette selv burde vel det å få henne til å slutte være en rimelig grei sak ...?

Park-helg

Det kan bli folksomt i byens parker denne helgen. Fredag er det utendørskino med Singin' In The Rain på St.Hanshaugen. (Et genialt filmvalg med tanke på evt. dårlig vær!) -Og lørdag sponser Hydro et kjempearrangement i Frognerparken. Det skulle med andre ord være gode muligheter for å ha en fin park-helg.

... Og frister det ikke med utendørsaktiviteter kan det kanskje være et alternativ å skru på radioen klokka 3 på lørdag. Da starter Eiriks karriere som radiokjendis med et eget program på kanal 24.

22.8.05

Minimalisme

Minimalisme er ikke mitt ideal når jeg pynter sjokoladekake. Faktisk er det – slik jeg ser det – ikke mulig å få for mange mini-smarties på kaka ...

21.8.05

Bryllup


Her er et lite bilde fra gårsdagens høydepunkt!
Lisbet og Arvid ble gift (til tross for at sistnevnte hadde glemt å ta med seg gyldig legitimasjon ... hehe), og feiringen varte til godt utpå morgenkvisten i dag. Tror både gjestene og brudeparet selv hadde en storartet kveld! At noen muligens ikke har en fullt så strålende dag i dag er også sannsynlig ...

20.8.05

Kameratesting


Har fått låne mammas Canon EOS for å ta bilder i bryllupet vi skal i idag. Her er et bilde jeg tok av Selma da jeg gjorde meg kjent med kameraet. Forskjellen fra mitt kamera (samme type bare av den gamle typen) er minimal. Borsett fra at man kan se resultatet umiddelbart. Hvilket er en bra ting!

19.8.05

Tyggegummi-blond

Etter gårsdagens frisørbesøk er luggen en smule lysere. Nå er det store spørsmålet om går det an å være blond og samtidig klare kunsstykket å gå og tygge tyggegummi samtidig. Skulle jeg klare den utfordringen (ble tross alt ikke SÅ blond) kan Gum Blondes være en side å hente inspirasjon. Der har nemlig Jason Kronewald kombinert temaene: tyggegummi og blondiner. Antagelig har mannen meget velutviklet kjevemuskulatur ...

18.8.05

Noe å imponere med

Noen ganger er det kjekt å kunne fullstendig unyttige ting. Pentrix er nettopp det. Fullstendig unyttig triksing penner. Her er det bare å finne frem kulepennen og begynne å øve ... Klikk på den lille mappen mellom de to spørsmålstegnene og begynn treningen!

Og skulle ikke pennetriksing ligge for deg er det ingen grunn til å bryte sammen. Dette kan kanskje være et alternativ?

17.8.05

Ledige tomter

I ISOCITY er det ledige tomter for pixel-glade illustratører. Og vi andre kan jo f.eks. bare ta en tur innom for å titte på de smårare husene ...

16.8.05

Mitt virtuelle jeg

H&M har en riktig artig liten sak på sidene sine. Der kan du nemlig lage din egen virtuelle modell som kan prøve utvalgte klær for deg. Minner litt om diverse PS2 spill hvor du kan tilpasse personen du spiller slik at den blir seende (mer eller mindre) ut som deg selv. Hvis du ønsker det. Det er selvsagt også ganske morsomt å lage en litt mer ekstrem variant. Hehe.

15.8.05

Bra film!


Adams epler i går. Må si det var en av de bedre filmene jeg har sett på lenge. Anbefales!

14.8.05

Søt liten film

BLU DOT har laget en søt liten kortfilm. En liten klokke kan du også finne på sidene. De har til og med en egen kokebok. Et firma etter mitt hjerte ...

13.8.05

IKEA-tilståelse

Inspirert av ukens IKEA-katalog lansering tok vi turen ut til Slependen i ettermiddag. Stedet er mildt sagt litt ufremkommelig siden de er midt i ombygningen, men vi fant da inngangen etter en liten fottur rundt hele bygget. Planen var å kjøpe en(1) CD hylle som jeg trenger til kontoret, og ellers spise en bedre kjøttbulle-middag.

Så hva endte vi opp med å handle? Jo: 2 sengesett, 2 puter, 2 pakker servietter, 2 kosedyr-rotter, 1 pakke frosne kjøttboller og 2 poser gräddsås. I tillegg til CD-hylla ... Kanskje ikke så rart at Ingvar Kamprad tjener penger. Hehe.

Her er forresten en morsom oversikt over IKEA-katalogenes forsider siden 50-tallet. (Må si at mange av de gamle møblene ser stilige ut!)

EyeToy-moro

EyeToy-Hanna Nå som det er valgår og partiene overgår hverandre i å tilby løsninger på de fleste problemer, har jeg et forslag. Mange politikere er bekymret for den fysiske fostringen våre søte små får. Slappe og dvaske har de visst blitt i forhold til tidligere generasjoner. Etter å ha studert innsatsen foran TV-skjermen når Hanna og Selma spiller EyeToy lurer jeg på om noen av de politiske partiene har vurdert å foreslå obligatorisk EyeToy-spilling som en løsning på problemet? Jeg er sikker på at mange barn ikke ville savne hjørnefotball og klatring i tau hvis de fikk dette alternativet i stedet ...
EyeToy-Selma
(Og siden skolene da uansett måtte ha gått til innkjøp av PS2, hvorfor ikke like godt friske opp musikkundervisningen med SingStar også? ) ;-)

12.8.05

Skulle du sett!

Hvilket sammentreff! Bare dager etter at mitt nye kokke-idol Heidi Swanson skrev om sitt besøk til Scharffen Berger Chocolate fabrikken på 101cookbooks oppdaget jeg i dag at den lokale delikatessebutikken Finefood i Theresesgate (forferdelig navn, bra butikk!) har tatt inn sjokoladen! Gjett hvem som skal gjøre litt research så fort anledninger byr seg ... Mmmm ...

Lærerikt og ... morsomt?

Du verden. Her er litt fredagsmoro som du selv har vært med på å betale for. At skattepengene gikk til slike artige ting visste jeg faktisk ikke.

11.8.05

Observert på trikkeholdeplassen

På vei hjem fra jobb i dag så jeg en ung man som fikk meg til å lure på følgende:

Hvor stor er sannsynligheten for han, som var tidlig i 20-årene og ikledd en sort fløyelsjakke og forøvrig så velkledd ut (på en litt sjuskete men Ari Behn-aktig måte), skulle hjem for å skrive videre på sin første roman? Han så dessuten litt mager og forpint ut og fiklet nervøst med en gummistrikk han hadde rundt det ene håndleddet. Glemte jeg å nevne at det ut av lommene var mulig å skimte toppen på en grundig lest engelsk pocketbok (hvor det eneste jeg klarte å tyde var "The Bestselling Pulitzer Prize Winner"), og et sammenrullet magasin som også så veldig litterært ut?

Mulig jeg tar feil. Men jeg tror ikke det.

10.8.05

Høstens mest etterlengtede bok ...

Endelig er den her, den nye IKEA-katalogen! Riktignok er den ikke sendt ut til massene enda (den eneste gangen i året jeg er fristet til å rive "reklame nei takk"-lappen av postkassa), men Dagbladet videreformidler her noen av høstens interiørnyheter. Ikke nok med det, de avrunder artikkelen med å avsløre at det kommer mer: "I morgen sier tre interørEKSPERTER sin professjonelle mening om den nye katalogen." Ha! Som om jeg bryr meg om hva de mener om den.

Og Posten, kan dere være snille å se bort fra lappen på postkassa når katalogen kommer? Jeg lover å ikke bli sint!

9.8.05

5 (Kjøkken)ting til å bli glad av ...

1: Det nye røde dørslaget mitt


2: Et helt nytt glass med dijon sennep



3: Hvitløk!


4: Tunge, skarpe kniver ...


5: God olivenolje


Det røde dørslaget fant jeg hos Rafens. Det er skikkelig stort, og ikke minst: rødt!
Dijonsennep bruker jeg til (nesten) alt. På gulostskiva, i sauser og dressinger, på pølser. Uunværlig!
Hvitløk ... hadde ikke klart meg uten.
Skarpe kniver er helt avgjørende. Å lage mat med sløve (små) kniver er utrolig frustrerende.
God olivenolje ... Mmmm!

En uventet stille kveld

Ble forlatt til fordel for Vålerengas Champions League kamp på Ullevål i kveld, men tar ikke det så tungt. Nå som UPC igjen leverer varene burde det faktisk gå riktig bra. Har nykokt kaffe, litt sjokolade og Judging Amy å se frem til. - Og hvem vil bytte det mot to timer i kaldt regnvær på Ullevål? Ikke jeg i hvertfall!

8.8.05

Grrrrrrr ....

Ok, jeg vet jeg er en TV-slave, og at noen timer borte fra skjermen i ny og ne sikkert er sunt, men når UPC kutter alle kanalene våre og ikke ser ut til å anstrenge seg nevneverdig for å dem tilbake igjen kjenner jeg at jeg begynner å bli lett amper. Vi er nå på tredje døgnet uten nyhetssendinger og såpe-serier, og alt de kunne opplyse om da jeg ringte for å høre om de hadde funnet feilen var at "de trodde det var en tekniker i området". Tror?! Hrmph! Jeg er IKKE imponert.

7.8.05

Søndagstur

Da var programmet for søndagen klart! Nå gjenstår det bare å fôre ungene med bilsyketabletter og å pakke badetøyet. (Må si jeg gleder meg til å teste sklia.) Forøvrig er det ganske utrolig at det ikke finnes noe tilsvarende i Oslo. Besøkte Pirbadet i Trondheim for et par år siden, og det var utrolig flott. Og Østfoldbadet er også fint. Synd å si det samme om Tøyenbadet. Eller vår lokale svømmehall: Bislet bad ...

6.8.05

BOOK

BOOK - et utrolig skissebok-prosjekt. Den samme boken ble sendt mellom 4 ulike illustratører i 36 uker. Hver onsdag fikk en av deltagerne BOOK, og 5 dager på seg til å lage et oppslag som et svar på oppslaget før. Verdt å ta en titt på! (Via DRAWN!)

5.8.05

Jeg overlevde!

Første uke etter ferien er alltid tøff, men det ser jommen meg ut som om jeg overlevde! Det betyr at jeg kan skru av maskinen og rusle hjem for å sløve på sofaen med god samvittighet nå. Hehe. Eller jeg kan leke litt med noen av de morsomme spillene på PopCap Games.

3.8.05

Mamma til unnsetning

Stakkars Jon Arne. Ikke bare blir sjekke-opp-kjendisdame SMSene hans uthengt i diverse aviser, med stavefeil og det hele. Nå har Mamma rykket ut i forsvar. Sikkert akkurat hva Jon Arne trengte ...

2.8.05

Skal - skal ikke ...

Har siklet på Heidi Swansons kokebok i lengre tid nå. Selv om jeg er langt fra noen vegetarianer ser rettene fristende ut. I tillegg er bildene nydelige, og som fast leser av 101cookbooks vet jeg at hun har mange bra oppskrifter. Jeg så etter den da vi var i England, men fant den ikke i noen av bokhandlene vi var innom. Men de har den på Amazon, og det er VELDIG lenge siden sist jeg kjøpte meg en kokebok ...

Blomkarse

augustblomkarse2

Var en liten tur i skolehagen i kveld og der var det grønt og frodig. Truende regntunge skyer hang over oss, men det kom heldigvis ikke noe regn. Bildet over er kanskje et tegn på at jeg var litt tidlig ute med "høstpynten" øverst på bloggen? Plukket MASSEVIS med sukkererter, dill og kunne konstaterer at reddik-avling nr. 3 er på vei opp. Får kanskje ta en tur på torget i morgen for å sjekke om agurkene har begynt å komme, for nå skal det lages sylteagurker!

Mus

VG Netts Teknoisme-blog skriver om Apples nye Mighty mouse. Og den ser jo i grunn ganske lur ut (selv om jeg egentlig bare savner knapp nr. 2 når jeg spiller Minesveiper ...)

1.8.05

Guess-the-google

Jepp, da var alt tilbake til normalt. Har til og med fått flyttet kontormøblene mine inn på kontoret igjen. Sammen med datautstyret og alle kassene med bøker som ikke ble pakket opp før ferien. Ingenting er som å komme tilbake på jobb etter ferien og finne kontoret HELT tomt. Ah ...

-Uansett, Guess-the-google er en liten artig sak jeg kom over. Klarer du å gjette hvilket søkeord som har vært brukt for å finne bildene som vises?