31.10.05

Halloween

Klokken nærmer seg midnatt, og det er allehelgensnatt. Har sluppet billig unna godtetiggende unger. (En av fordelen ved å bo i sentrum er at foreldrene ikke er så villige til å slippe barna ut på egenhånd...)

For de som ikke har fått nok av denne nyimporterte festdagen har jeg en liten godbit her. Værsågod. Et helt eget gresskar du kan dekorere ...

30.10.05

Skriv med Flickr

Spell with flickr er en kjekk liten sak som finner bokstaver i Flickr, og setter dem sammen til det ordet du ønsker å skrive. Ganske stilig i grunn! (Liker du ikke bokstavene den foreslår er det bare å klikke på dem så kommer et nytt alternativ.) Sånn kan f.eks. navnet mitt se ut:

ELiOne Letter / SA 020BEtLetter H

29.10.05

Det er lørdag og det regner

Faktisk øser regnet ned, og det er ikke egentlig videre fristende å gå ut. Kanskje jeg allikevel skal ta turen ned til byen for å sjekke salget i Nike-butikken. (50% i dag ...) Mitt nye liv som treningsnarkoman har resultert i at treningstøyet faktisk begynner å bære preg av slitasje. Utrolig men sant.

-Tenkte jeg skulle ta en nærmere titt på EyeToy Kinetic i samme slengen. Og kanskje kikke bittelitt på julepynten som begynner å snike seg inn i butikkene. (Hvis jeg skal være helt ærlig er vel det kanskje det som frister mest. Hehe.)

27.10.05

Min venn Google!

Oppdaget at Google faktisk har en egen søkeside for Apple/Mac-relatert stoff ... og etter å ha forsøkt noen helt tilfeldige søk må jeg si at dette ser lovende ut!

Utrolig fine tepper

Nanimarquina har utrolig fine tepper, og dessuten pene puter og noen tøfler jeg mer enn gjerne hadde gått med. Ser at Haraldsson i Rådhusgata fører noen av teppene deres ... (Sikle, sikle.)

26.10.05

Søtt (og meningsløst) spill

Babycal throw er et lite spill hvor poenget er å treffe de små grønne babyene (?!) i hodet. Jo flere ganger, jo bedre. (Trodde først at det var små oksygentanker de gikk og bar på, men siden spillet heter det det gjør antar jeg at det ikke stemmer ...)

Dette er forresten enda morsommere. Hvis man liker litt pusle-tenke-oppgaver.

Minner om ...

at i dag begynner LOST igjen! :-D

BDK

Bad Design Kills har som mål å komme dårlig design til livs. Her er plakater, klistremerker og mye annet du kan laste ned og dekorere omgivelsene med for å gjøre dem oppmerksomme på farene ved å omgi seg med dårlig design ...

25.10.05

Alkoholreklame

Denne Guiness-reklamen har vært blogget friskt både her og der den siste uken (forståelig nok!), men siden vi ikke har alkoholreklame her i landet er det sikkert noen som ikke har sett den før også.

24.10.05

Enda flere ...


... skrivebordsbilder Denne gangen med små søte dyr. (Funnet på Meomi hvor alt er søtt og nusselig.)

Koffein

Det finnes tydeligvis folk ute i den store verden som er hakket mer interessert i Starbucks enn jeg er. Dette er nok siden å sjekke for se om de planlegger å invadere norden snart!

Ukens boktilstelning

I slutten av denne uka arrangeres Bok i sentrum. Verdt å ta turen innom Spikersuppa for!

23.10.05

Comic Life


Comic Life er et artig lite program som Jorunn gjorde meg oppmerksom på. Programmet hjelper deg med å lage tegneseriesider som du kan putte dine egne foto inn i. Alle kjente tegneserieeffekter ligger tilgjengelig, et utall forskjellige sidedesign og morsomme snakkebobler. Kanskje blir ikke resultatet veldig elegant, men du verden så morsomt å leke med! Og helt strålende hvis du i siste liten kommer på at du f.eks. skal lage bursdagsinvitasjon til barneselskap ... Du kan laste det ned og prøve det i 30 dager før du evt. må kjøpe det.

Hæ?!

Kikket ut vinduet, og hva ser jeg? Først én hvit prikk som daler nedover, så én til, så mange flere. Og ikke av den våte sluddaktige varianten heller. Neida store fine snøfnugg som daler sakte nedover. -Var ikke forberedt på dette ... Det får meg til å innse at hvis jeg skal unngå stress før jul, er det på tide å begynne forberedelsene nå. (Hehe). For ikke å snakke om at vinterdekkene bør komme ut av kjellerboden, og settes på bilen.

Det jeg egentlig hadde tenkt til å skrive om var den pene nye mobilen min. Må vente et par uker med å bruke den, siden det tar litt tid å flytte abonnementet, men det klarer jeg nok å leve med. (Ga opp å vente på Siemens blomstrete CL75, som aldri dukket opp i butikkene.)

21.10.05

Kjendiskokker

Er hjemme og lager mat til venninner som kommer på besøk i kveld. (Perfekt måte å tilbringe en fredag på, spør du meg!) Kom over denne lille snik-kikken inn på kjøkkenet til Martha og Jamie. (Morsomt å tenke på ankel-pynten Martha har under benkeplata. Hehe.)

20.10.05

Ny blog-pynt?

Noen har kanskje lagt merke til at jeg har et temmelig løssluppent forhold til header'n til bloggen min. Bytter så ofte jeg føler for det. Og det er vel noe sånt som annenhver måned. (Gleder meg alt til å "julifisere" bloggen ... hehe.) Header backgrounds gir noen tips om hvordan du kan lage nye artige headere til din egen blog. Funnet på Veerle's blog.

... Og mens vi er inne på temaet pynt

Veer har en samling skrivebordsbilder som kan pynte opp maskinen. Veldig mange fine!

Climate Mash

Climate Mash tar litt tid å laste inn, men er ganske underholdende ... hehe.

19.10.05

T-skjorter er gøy!

Oppdaget Threadless T-ShirtsBoing Boing i går. For deg som liker å tegne eller designe er dette en strålende mulighet til å få laget den T-skjorta du alltid har drømt om. Morsomt å kikke på forslagene som er sendt inn også. (Det er helt klart et par der jeg godt kunne tenke meg!)

Vakker nettside

Dessverre strekker ikke det lille jeg kan av fransk til slik at jeg får fullt utbytte av disse sidene, men iBride har utvilsomt veldig vakre sider. Jeg (antar) at dette er et firma som syssler med interiørdesign. Det ser i hvertfall veldig sånn ut. Så får heller de som kan mer fransk enn meg si i fra hvis jeg er helt på jordet!

18.10.05

Mummikrus


Før høstferien klarte jeg å slippe Mummimamma-kruset jeg har her på jobben i gulvet, med det resultatet at det (selvfølgelig) knuste i mange bittesmå biter. I dag fikk jeg omsider tatt turen innom Rafens for å se om det var mulig å finne et nytt, og hva fant jeg? Ikke bare et nytt krus likt det jeg knuste, men et helt splitter nytt krus med Tufsla og Vifsla på! Jeg klarte ikke bestemme meg, og kjøpte liksågodt begge to. O lykke ...

17.10.05

Redd pasienten ...

Her er et spill hvor du skal finne ut hvilken blodtype pasientene har og gi blodoverføring med riktig type blod så raskt som mulig. (Takk gud for at jeg har tilbrakt så mange timer forant TV'n med ER. Eller vet jeg ikke hvordan det ville gått med mine pasienter ... Hehe.)
Spillet ligger på Nobelprisens hjemmesider, og det er flere spill å velge mellom innen de forskjellige temaene det deles ut priser i. Veldig lærerikt ...

Kakebaking


Som jeg nevnte i helgen brukte jeg en god porsjon av lørdagen og litt av søndagen på kakebaking. Testet ut tre oppskrifter av Nigella (Lawson) og var godt fornøyd med alle tre. Dvs. muffinsene var vel som muffins flest. Muffins-aktige og med knallsøt melisglasur (med jordbærsmak). Sjokolademarengs-kaken og Karamellkaken, passer nok bedre for voksne og anbefales herved! Mmm! (Begge oppskriftene er hentet fra "How to be a domestic godess".)

Tegneserie

Fred er en søt hund som har mye å tenke på. Og muligens en liten høstdepresjon?

15.10.05

Vaskepause

Hva er bedre med litt musikk når man tar en pause fra rydding og vasking? (Siden jeg kan bli ganske krigersk når jeg føler meg tvunget til å bedrive denslags aktiviteter syntes jeg denne var ganske passende ...) Senere blir det baking. Mye hyggeligere! Særlig siden jeg skal teste ut en Nigella oppskrift. :-D

14.10.05

Orisinal

Disse søte spillene har jeg blogget før, men det er veeeeldig lenge siden, og det har kommet noen nye der også. (Dette for eksempel. Kan det bli søtere?) Jeg tar ikke resirkuleringen så veldig tungt ... Det er tross alt fredag, og litt lett underholdning er på sin plass. :-)

13.10.05

Roboter!

Veldig søte og veldig mange roboter. Laget av alt mulig rart, og med med mye personlighet.

Underholdende intervju

Margaret Atwood har skrevet mange fine bøker som jeg har hatt stor glede av. ("Katteøyet" er en av mine favoritter, og en bok jeg kan lese om igjen når som helst!) Morsomt var det derfor å lese dette intervjuet med henne. Journalisten fikk kanskje ikke akkurat det intervjuet han tenkte seg, men resultatet var helt klart underholdende. :-)

12.10.05

Comic Sans ...

... har aldri vært min favorittfont, men tydeligvis er det andre der ute som har sterkere følelser i forhold til fonten enn det jeg har. Hehe. (Fremtidsvisjonen er både skremmende og morsom ...)

Animasjon

På sidene til Nexus (forferdelig flash-navigasjon ...) ligger det massevis med små animasjonssnutter de har laget. Hvis du klarer å finne ut av alle de rullende og vibrerende menyene, gå til Showreel og let opp "The Littlest Elf". Det er mye annet fint der også!

11.10.05

Raringer

Disse var da ganske søte. Og litt rare. Prøv å klikke på bildet øverst og se "trærne" og raringene forandre seg. Hehe. (Flere flæsj-ting av samme mann her.)

10.10.05

Arcade Fire

Arcade Fire er et band jeg aldri har hørt om før, eller hørt noe av, men etter å ha sett den fine siden deres fikk jeg nesten lyst til å høre musikken også.

Ikke akkurat Melodi Grand Prix

The Eurovision Art Contest er en rekke slags illustrasjons-konkurranse, hvor bidrag sendes inn (anonymt), det stemmes og en vinner kåres. Alt i løpet av et par-tre uker. Morsomt å kikke på de ulike bidragene.

Madonna-gåten

En av fordelene med å jobbe i forlag om høsten er den friske tilstrømningen av nytt lesestoff. "Madonna-gåten" har jeg gledet meg til å lese lenge. En egen "Madonna-gåte"-side finnes også. Selvsagt med en gåte som skal løses. Kom et stykke på vei selv uten å ha lest boka, men det stoppet plutselig. Må nok hjem og lese ... Prøv selv, og se hvordan du klarer deg ...

9.10.05

Høstferien er slutt ...

... og fort gikk den også! Har hatt en usedvanlig lite slitsom uke på hytta. Har fått lest (ikke så mye som jeg trodde), vært ute i frisk luft, og ellers stort sett gjort ikkeno'. Akkurat som planlagt! For å gjøre overgangen til sivilisasjonen så myk som mulig har jeg funnet dette spillet ...

3.10.05

40 ting som bare skjer på film

Flere av disse er ganske bra. Hehe. Har du sett mer enn to amerikanske filmer er jeg sikker på at du kan finne noe her du kjenner igjen.

Ikke akkurat elgjakt

Cool Hunting er et sted hvor man kan jakte på ting som har med design, kultur og teknologi å gjøre. (Forøvrig får ordet elgjakt meg til å tenke at det kan være lurt å putte noen røde klær i sekken. Elgjegere har tross alt et noe frynsete rykte når det gjelder å skille brunkledde folk fra brune dyr ...)

2.10.05

Smart sak

Innimellom snubler man over smarte små dingser. The Foodloop er en sånn. Ok, så kan både hyssing og strikk i mange tilfeller gjøre jobben, men jeg kjenner nå at jeg gjerne kunne hatt et par-tre sånne liggende i kjøkkenskuffen ...

Universeum


Har tilbragt et par dager i nabolandet, nærmere bestemt i Gøteborg. Fredag var dagen for utflukter, og siden Lisberg var stengt bestemte vi oss for å ta en tur til Universeum. Her var det mye samlet under ett tak! Man kan følge vannets vei gjennom Sverige, kikke på fiskene i havet, oppleve den fuktige og varme regnskogen, lære mer om kroppen eller om verdensrommet. Vi klappet rokker, lagde såpebobler og trykket på en hel haug med knapper. Morsomt for både store og små! Museumsbutikken var dessuten et eldorado for alle som liker leker man lærer noe av. (Blant annet hadde de hele denne bokserien i svensk oversettelse. Og sånt er jo gøy!)