28.2.06

Skummel kjøttdeig

Det er mye skummel kjøttdeig i nyheten om dagen. Og når det er veldig mye av en og samme nyhet merker jeg at jeg blir litt lei. Leser kanskje litt fortere enn jeg burde.

Som da jeg skumleste over en liten notis i Aftenposten Aften i ettermiddag og så at kjøttdeigen som blir returnert ikke skulle destrueres, men bli til drivstoff. Men hva slags drivstoff? Jeg må si jeg sperret opp øynene da jeg så at de skumle kjøttrestene skulle bli blodiesel. Hva slags skummelt drivstoff er det? Naturlig nok ble jeg såpass nysgjerrig at jeg tok meg bryet med å lese notisen en gang til. Litt saktere denne gangen. Og der kom forklaringen. Ikke blodiesel. Biodiesel. Nyheten ble straks mindre interessant, men litt betryggende var det jo. Ville ikke likt å møte på et kjøretøy med blod på tanken ...

Renessansen

The Renaissance Connection fra Allentown Art Museum har en morsom side hvor man kan lære om renessansen.

27.2.06

Litt Microsoft-moro på en mandag

Kom over denne lille videoen som viser hvordan Microsoft (kanskje?) ville (re)designet iPod-emballasjen. Som Mac-bruker må jeg si jeg syntes den var ganske underholdende. – Som designer minnet den meg kanskje mest om hva som skjer når alle ønsker om å kommunisere veldig, veldig, mye på en ganske liten flate.

Russiske filmplakater


Her er en fantastisk samling russiske filmplakater. Veldig mange fine! Det er også endel andre plakater, blant annet mange propaganda/informasjons-plakater.

26.2.06

Tilbake i by'n


Har hatt en deilig vinterferie med masse snø og sol. Ja, innimellom var det så varmt at det var reineste påskestemninga i solveggen, og det hadde ikke vært meg i mot å være i skogen enda noen dager til.

I fjor før påske kjøpte vi BlokusBrettspill.no (som har veldig mange, fine brettspill). Blokus er lett å lære, og morsomt å spille - både for små og store. Selma og Hanna viste seg å gi mormor og meg uventet motstand, og det ble tidlig klart at det ikke var nødvendig å hjelpe dem til seier. Hehe. Anbefaler spillet til alle som har sans for brettspill, og har lyst til å prøve noe nytt! (Selv om Ludo er en klassiker er det jo ikke til å komme fra at det er et temmelig kjedelig spill ...)

En annen ting jeg har fått et meget godt forhold til er Tubbs-trugene mine. Tror de er det smarteste kjøpet jeg har gjort på lenge. Lette å ta på. Lette å gå med. Og med truger, i motsetning til ski, har man to ledige armer som kan brukes til bæring av viktig proviant som sjokolade, rødvin og pølser. ;-)

17.2.06

Touch-screen

Bloma blogget denne nå nettopp, og etter å ha kikket på videoen må jeg si jeg klør i fingrene etter å teste den selv. Er litt usikker på hvordan denne skjermen blir seende ut hvis man f.eks. spiser sjokolade mens man jobber ... (Noen av oss gjør nemlig det innimellom. Hehe.)

Vinterferie!

Det snør, det snør, tiddeli-bom, og nå tar jeg vinterferie en uke. I morgen setter vi oss i bilen og kjører opp til Vikerfjell. Med 150 cm. snø burde forholdene ligge godt til rette for både skiturer, aking og basing. For ikke å snakke om at hyttetaket nok må måkes igjen. Her er et lite trøstespill til de som ikke skal ha vinterferie.

16.2.06

Fremkommelighet

Snømåking er bra trening. Det samme er det å gå til jobben i disse dager. Gårdeierne har ingen steder å gjøre av snøen (dette gjelder selvsagt bare for de som forsøker å måke), og ikke er det mye feste å få heller. Selv har jeg hentet frem igjen broddene jeg kjøpte den vinteren jeg vralta rundt høygravid på hålka, men det man egentlig skulle hatt var jo en spark. Den finske varianten med ski f.eks. hadde gått så det suser gjennom Vår Frelsers Gravlund, hvor jeg går hver morgen. Og med noen sånne under "sparke-foten" skulle ikke oppoverbakkene vært noe stort problem heller.

(Snødekte trær på Vår Frelsers Gravlund i dag tidlig.)

13.2.06

Besøkende nummer 10 000

Ser ut til at det er gode muligheter for at besøkende nummer 10 000 passeres denne uken. (Ikke dårlig tatt i betraktning av at jeg stort sett vet hvem dere er alle sammen, og SÅ mange er dere ikke. Hehe.) -Uansett. Den som blir besøkende nummer ti tusen loves herved en bedre kopp kaffe. Jeg spanderer. ;-)

Vanedyr

Ble helt satt ut da jeg var på ICA for å handle sist lørdag. Da jeg kom til hylla med frokostblandinger var "min" frokostblanding borte. Det var ikke engang et tomt hull der den skulle ha stått. Krise! Når det kommer til frokost er jeg et utpreget vanedyr, og har vært godt fornøyd med å spise det samme så godt som hver eneste dag i over et år. Bare tanken på å måtte ta stilling til pålegg f.eks. før jeg er ordentlig våken er lite fristende. Nå er det sikkert mulig å få tak i frokostblandingen et annet sted, men når man bor 50 meter fra en brukbart stor matvarebutikk er oddsene for at man drar noe annet sted for å handle rimelig små. Resultatet var at jeg endte opp med 3 forskjellige frokostalternativer da jeg gikk hjem ... (Dagens frokost var OK. Men jeg er litt usikker på om den er noe jeg har lyst til å spise hver dag ...)

Det er utrolig irriterende når den butikken man handler i plutselig bestemmer seg for å fjerne varer fra sortimentet uten noe som helst slags forvarsel. Hva med å ha en liten plakat ved inngangspartiet hvor man kan opplyse om "varer på vei ut", omtrent sånn man gjør med f.eks. filmer på kino? Da kan de stakkarene som tross alt har likt et produkt som tydeligvis ingen andre har satt pris på, få muligheten til å hamstre litt og begynne jakten på verdige erstatningsprodukter?

OK, så er dette kanskje ikke verdens største problem. Og kanskje er det ikke noe å irritere seg over heller. Men det er tross alt mandag. Og snart lunsj. Og jeg kan bli fryktelig grinete når jeg er sulten.

12.2.06

Morsdag

Oppvartningen i dag tyder på at jeg har vært en utrolig snill og god mor i år. Hehe. Ikke bare har jeg fått noe å slå ihjel timene med under OL. Roser og kake fra Pascal (se bilde over) vanket det også. - Og kaffe. Mmm!

11.2.06

Å nei ...

Jeg hadde nesten glemt at OL begynner denne helgen. Men når selv min gode venn, Google, har pyntet seg for anledningen skjønner jeg hvor det bærer. Og som den TV-slaven jeg er kan dette bli 14 tunge dager. (Eneste trøsten får være at når OL er over, kommer LOST tilbake på skjermen. Juhu!) Også kan jeg jo håpe på at morsdagen bringer meg noe hyggelig tidsfordriv som kan brukes på Mac ...

10.2.06

Fredagsøl?

Man vet aldri når man trenger en øl logo ... Her er en imponerende samling. (Alle som eps- eller illustrator-filer.) - Og hvis du ikke får den helt store fredagsfølelsen av logoer og eps-filer, kan du jo sjekke denne fine siden i stedet!

9.2.06

Jim Stärk

3 musikkvideoer med Jim Stärk her. :-D

Morsommere enn Bokprogrammet

De som ikke har hatt gleden av å lese Hans Petters kommentarer til Bokprogrammet på NRK har virkelig gått glipp av noe. Selv har jeg ikke klart å få med meg et eneste av programmene på TV, men jeg har en sterk følelse av at Hans Petters referater (av program nr. 3 og nr. 5) har en langt høyere underholdningsverdi enn det programmene har.

6.2.06

Anthropologie


Anthropologie.com har veldig mange fine ting. Klær, vesker, sko og stæsj til boligen. Sjekk denne stolen for eksempel ...

4.2.06

For de som liker å sy

Fikk linken til reprodepot.com av Tina, og her var det mye bra saker. -Fine stoffer, knapper, snorer og bånd. Kjenner at jeg får lyst til å fiske frem symaskinen her jeg sitter. Hvilket minner meg om at jeg har 1 meter med veldig, veldig fin voksduk liggende, klar til å bli en erstatningsbag for den jeg sydde meg tidligere i høst. Den har blitt brukt så flittig at voksduken den er sydd av er i ferd med å revne.

3.2.06

Mimretid

Bloma gjorde meg oppmerksom på at Diplomis har lagt ut alle sine iskart fra 1972 og frem til i dag her. Får mange gode og sommerlige minner når jeg kikker på disse.

Hitchcock

Hitchcock gallery har en fantastisk samling bilder fra Hitchcocks filmer. Liker særlig godt tema-sidene, som f.eks. Dangling and falling eller denne pene samlingen blondiner.

2.2.06

Groundhog day

I dag er det groundhog day, og Punxsutawney Phil så skyggen sin, hvilket betyr at vinteren kommer til å vare seks uker til. Tydeligvis er han ikke den eneste som spår været i dag, og det ser ut til å være en viss uenighet. En god unnskyldning for å se denne igjen er det uansett.

1.2.06

Tid for prøvesmaking ...

Durian-godteriet jeg fikk av Bjørn før jul ble testet i kveld, og jeg vet neimen ikke hva jeg skal si, annet enn at denne pakken nok ligger trygt på kjøkkenbenken. Smaken var ... eh ... uvant, for å si det mildt. Førsteinntrykket var at det smakte både karamell, middag og kokosnøtt på én og samme tid. - Samtidig som en usedvanlig ubehagelig bismak stadig gjorde forsøk på å trenge igjennom. (Hvis noen har lyst til å prøvesmake, må de gjerne melde seg. Jeg spanderer.)

Er ganske sikker på at denne bittelille smaken av durian var nok til å skremme meg fra å prøve meg på selve frukten. (Grøss.) Nei, da tror jeg nok jeg får mer glede av de fine skissebøkene, gitt!

Kamuflasje

Sjarmerende (og sikkert veldig nyttig) bok om kamuflasje.