28.3.06

Bitteliten post fra Bologna

Tester ut piazzaens internettkafé, og bortsett fra fravaeret av tre vokaler paa det italienske tastaturet fungerer dette helt utmerket. Var paa messa i litt over 6 timer i gaar, og det var stor stas! Masse aa se, og mye fint var det ogsaa. Skal tilbake litt senere i dag, men foerst skal jeg paa middelaldermuseet. Oppdaget nemlig at det var den siste dagen med en stor Giotto-utstilling i dag, og den maa jeg jo faa med meg.

Kan i tillegg nevne at vaeret er upaaklagelig. Varmt nok til t-skjorter og utepils/kaffe. Deilig!

25.3.06

Bologna!

Neste uke blir nok stille her, for i morgen tidlig setter jeg meg på flyet til Bologna og barnebokmessa! Værvarslet for Bologna antyder temperaturer opp mot + 20°, og jeg er har litt problemer med å huske hva slags bekledning man har på seg under sånne forhold. Nuvel - skulle jeg bomme helt finnes det vel en og annen butikk der som kan løse problemet. Hehe.

Kommer nok ikke til å oppdatere bloggen mens jeg er borte, men har en liten plan om å teste ut ShoZu som jeg fant på Flickr. I såfall skal det (i teorien ihvertfall) være mulig å se uklare, men dagsaktuelle, bilder fra Bologna her. Vi får se hva det blir til.

- Nå får jeg gå og fylle opp kofferten med en blanding av ullgensere og sommerklær ... Er tilbake om en uke!

23.3.06

Vakker men rar

The Fragile Circus er, så vidt jeg kan se rar, vakker og egentlig helt meningsløs. Men verdt en titt allikevel. Funnet på Notsosimpleton (en side med massevis av rare, sære og vakre prosjekter) takket være Design Melt Down, fra forrige post.

Design Melt Down

Design Melt Down er en bra side å kikke på for å få litt inspirasjon. Tar stort sett for seg web-design, men det utelukker jo ikke at man kan finne noe nyttig selv om man jobber med papir. ;-)

Skumle leker

Ningyoushi.com har mange fine leker. Scarygirl til høyre her f.eks. Eller de utrolig søte Uglydolls som jeg har nevnt før. Og mye mye mer ...

22.3.06

Klåfingra? Nysgjerrig?

Kanskje til og med begge deler? Da er Take It Apart dot net kanskje stedet for deg. Her er det for eksempel mulig å se hvordan man kan demontere et Apple-tastatur. Noe man kanskje har lyst til å gjøre for å fjerne knekkebrødsmuler, kaffeflekker og andre ting som gjør at det ikke lenger ser så veldig hvitt og ... eh ... apple-aktig ut lenger. -På den annen side, det er kanskje en viss fare for at det å sette det sammen igjen ikke er like enkelt, og et nytt tastatur koster jo faktisk ikke all verden ...

21.3.06

Du verden ...

Hadde et usedvanlig ublidt møte med et fortau like ved jobben i går. Gikk i rask springmarsj som vanlig, og oppdaget for sent at jeg hadde klart å tre begge beina inn i et avisbånd som morgenbudet til Aftenposten hadde glemt å rydde bort. Traff fortauet (som mot alle odds var nystrødd med rikelig singel) med haka først, noe som resulterte i et par gode kutt og myyyye blod. (I tillegg til et stivt kne, opphakka hansker og litt ømme håndflater.) Kom meg lettere fortumlet inn på jobb, fikk pyntet litt på utseende og tatt skaden nærmere i øyensyn, og forfattet deretter en lettere opprørt mail til Aftenposten. Fikk raskt svar tilbake, og den hyggelige damen jeg var i kontakt med beklaget så mye hun bare klarte og forsikret meg om at alle utgifter i forbindelse med uhellet selvsagt skulle dekkes av dem. Og at budene i området skulle få beskjed om å skjerpe seg. Alt vel så langt.

I dag tidlig da jeg passerte ulykkesstedet var fortauet fullstendig dekket av skumle avisbånd. Og det var da jeg avslørte min sanne natur som sur kjerring, dro opp mobilen og knipset et bilde av "åstedet". Som jeg selvsagt sendte til samme dame. Ny beklagende mail kom kjapt tilbake. Og jeg var godt fornøyd. Men hva skjedde nå nettopp? Jo, det ringte på døren og der sto det et bud med en fin blomsterbukett fra Aftenposten med enda flere beklagelser. Imponerende!

Aftenposten, dere er herved tilgitt.

Noen dager ...

... er jeg bare så glad for at jeg jobber der jeg gjør! Nå er det store spørsmålet - skal jeg spare disse til reisen i neste uke, eller skal jeg kaste meg over dem med en gang? Og hvilke skal jeg lese først?! Elle-melle-deg-fortelle ...

20.3.06

The Housewives Tarot

The Housewives Tarot har det meste man måtte ønske seg; oppskrifter, spådommer, stæsj til desktop'en ... Og med herlige nostalgiske lykkelig-amerikansk-husmor-illustrasjoner i tillegg!

Elsewares

Adam Franks stilige lille oljelampe Lumen kom jeg over på Elsewares. En side hvor en hel bråte med forskjellige designere er samlet. De er puttet i tre kategorier: Wear + Carry, Space + Place og Paper + Print. Her er det virkelig mye fint!

18.3.06

Sunn frokost ...

Dagens frokost ... rykende fersk fra Brüssel. Corné Port Royal-konfekten smakte helt fortreffelig til dagens første kaffekopp. Har forøvrig tilbragt store deler av dagen på kjøkkenet for å sørge for tilstrekkelig kakemengde før storfamilien rykker inn til morgendagens dobbeltfering.

17.3.06

Animasjon

Her er en fin animert musikkvideo for Super Furry Animals' At least It's Not The End Of The World. Laget av Partizan Lab og funnet takket være Drawn! Partizan Lab har forresten mange andre fine musikkvideoer på sidene sine også.

Morsom blogg

Letters to Marc Jacobs er en slags dagbok, skrevet som brev til Marc Jacobs. - Godt, og ikke minst morsomt skrevet av Emi Gunér, en svensk tobarnsmor med en forkjærlighet for Marc Jacobs sko og klær.

16.3.06

Dagens søteste side

Dagens søteste illustratør-side er LeUyen Phams hjemmeside. Hun har jobbet for Dreamworks Animation på filmer som Prinsen av Egypt og El Dorado før hun begynte med barnebokillustrasjon.

Ukens vesker ...


Har en vag følelse av at jeg har blogget en og annen fin veske tidligere? Hm ... -Uansett Claire V har noen usedvanlig fine og sjarmerende noen. Så én i et vindu da vi var i Amsterdam (butikken var stengt), og tok et meget uskarpt bilde gjennom vindusgitteret. Dvs. gitteret var i perfekt fokus, det var bare litt vanskelig å se lappen på veska. Var derfor veldig fornøyd da jeg klarte å finne dem igjen på nettet.

15.3.06

Frokostblanding


Kom over disse fine t-skjortene på Kellogg's Store. Nå har ikke Frosted Flakes vært min favoritt på frokostbordet, men Tony har jeg alltid likt. Her er en som har lekt seg med frokostblandingsestetikk (det var ordet sitt, det, tenker jeg). Januar var tydeligvis en måned i frokostblandingens tegn. Mange fine!

14.3.06

Gratulerer med dagen!

I dag er Selma 5 år! Her avbildet med bursdagskrona hun fikk i barnehagen. Klar (rettelse: veldig klar) til å teste ut en av presangene hun fikk i dag tidlig. Hvilket betyr at moren må fjerne seg fra datamaskinen. Noe som i og for seg er greit, for her skal det bakes ...

Ny jobb?

Huhcorp er akkurat sånn passe seriøse. Og driver med skikkelig viktige greier. Og er skikkelig dyktige og kreative og sånn. (Takk for bra link, Marianne!)

13.3.06

Tapeter i metervis

Gamle tapet-mønstre i massevis. Det er også en side med fototapeter. Løvskog i høstfarger så merkelig kjent ut ... Den var antagelig meget populær på 70-tallet. :-)

12.3.06

Sommerkveld

Digitale bilder er kjappe og ta, og det kan fort bli litt mange av dem. Full av gode forsetter satte jeg med ned for å rydde opp i litt av kaoset, men det endte selvfølgelig med at jeg ble sittende og se på bildene i stedet for å gjøre noe med dem. – Disse bildene for eksempel brakte med seg minnene om en veldig hyggelig, varm og deilig sommerkveld i Moss. Dessuten fikk jeg fryktelig lyst på den gode potetsalaten ...

Typisk norsk!

Endelig begynner en ny runde med Typisk norsk. Dette er tredje sesong, og dagens program ser lovende ut. Dagens liste er f.eks en oversikt over de ti verste titlene NRK har gitt sine programmer gjennom tidene. Jeg gleder meg!

Ord


The Visual Dictionary er en side hvor du finne bilder av ord. Mange ord. Og mange fine bilder. Her er forresten et Flickr-set som også er stappfullt av ord. Bil-ord.

10.3.06

Gumbo Illustration

Gumbo Illustration er et nystartet illustrtørfellesskap som holder til i Bristol og London, og her er den splitter nye nettsiden deres. Mange flinke folk!

Noe å gjøre i helgen?


Lars Elling åpner ny utstilling på Galleri Brandstrup i dag. Liker veldig godt bildene hans. Galleri Brandstrup holder til på hyggelige Madserud gård, (3d video-omvisning her) så kanskje er dette helgen for en liten utstilling etterfulgt av en bedre kopp kaffe og et aldri så lite kakestykke?

7.3.06

Storyboard

Matt Jonez har blogget noen av storyboardene han laget til Corpse Bride. Morsomt å se. Hvis nå bare filmen komme på DVD snart, sånn at det går an å få sett den også ... (Via Drawn!)

6.3.06

Juks og bedrag?

- Eller kan det være at min gode gamle iPod med tid og stunder vil blir erstattet av en iPod AV? Ikke godt å si. Det finnes åpenbart hundrevis av folk der ute som ikke gjør noe annet enn å Photoshoppe sammen bilder av "nye" Apple produkter, så jeg tar det hele med en klype salt. Men den ser veldig fin ut ... Juks eller ei. Hehe.

5.3.06

Bedre sent enn aldri

Voksduken jeg kjøpte for en drøy måned siden har omsider blitt til en ny veske. Den forrige falt helt fra hverandre i begynnelsen av uka, og inspirert av gårsdagens veskeblogging (og lettere hyper pga alt sollyset som strømmet inn i heimen) kastet jeg meg over symaskinen. En gammel, god sliter som fremdeles duger fint. (Forøvrig samme modell som Kasper bruker. Hehe.)

4.3.06

Fine (norske) vesker!


HildeHolmerDesign har et utrolig utvalg av fine håndlagde vesker. -Så mange forskjellige farger og modeller. Sikle-sikle-sikle ...

Fine danske klær

Selv om det er grisekaldt ute begynner det å bli lysere, og med litt innsats klarer jeg fint å forestille meg at våren ikke er alt for mange uker unna. Var en tur i by'n i dag, og det var påfallende mange søte små skjørt i butikkene, og de så slett ikke vinterlige ut noen av dem. Har oppdaget flere fine danske klesmerker det siste året (takk Marianne!). Her er tre av dem: VILA, Baum und Pferdgarten, Day Birger et Mikkelsen.

3.3.06

Jason Gaylor


Jason Gaylor har laget flere sett med Photoshop-pensler. De er store nok til å kunne brukes på trykk, og fiiiiine! :-)

Flickr-venner

Lurer du på om noen av vennene dine har bilder på Flickr? Med FlickrFriends har du en brukbar mulighet til å finne dem.

2.3.06

Bygg din egen verden

Har nevnt Veers fine skrivebordsbilder tidliger. Nå har de en konkurranse på sidene sine, hvor du får muligheten til å sette sammen din egen verden. Morsomt å leke med, selv hvis du ikke har lyst til å delta i konkurransen.

1.3.06

Blomster-font

Fin blomster-silhuett-font (Blossomy) fra Kapitza. Funnet på Veerle's blog som i dag ble lansert i ny drakt. Dette er en av favoritt-bloggene jeg abonnerer på. Her finner jeg stadig gode tips, inspirasjon og interessant lesestoff.

Et (mat)år i bilder

Everything I ate av Tucker Shaw er en rimelig sprø bok. I løpet av et år har han tatt bilde av absolutt alt han har spist. Er ganske imponert over at han har klart å gjennomføre det. Og det er ganske fascinerende å se hva han faktisk har fått i seg. Boken er utgitt av Chronicle Books, som har mange andre fine bøker også.