28.11.06

Husker du disse?


Stain-Teacup (sikle-sikle) ... Nå har jeg fått mail fra damen som lager dem. Hun har en ny ladning klar (de med prikkene er ikke på lager enda, men snart), og er klar til å ta i mot bestillinger/reservasjoner. Koppene koster 35£ ... og så kommer pakking og porto i tillegg. Litt usikker på hvordan de tåler reisen, men den gang jeg fikk disse fra ebay gikk det jo veldig bra. *Teller på knappene*

27.11.06

Velkommen!

Singstars

En usedvanlig hyggelig kveld med vakker musikk, god mat, deilig kake, vin og sang. Særlig det siste. Mye sang var det. Aner ikke om naboene er begeistret for innsatsen, men det burde de være, for vi ga alt! Alle sammen. Opptil flere ganger.
:-)

25.11.06

Leker til jul?

- Og da tenker jeg kanskje mest på leker til de voksne. Fikk en hyggelig mail og et tips om noen helt fantastiske mekaniske leker fra en av blogg-leserne mine. (Avsenderen lager noen ganske fantastiske saker selv, også!) Tekoppen på bildet hadde jeg ikke hatt noe i mot å finne under juletreet ... Og denne fyren ser nesten ut som om han kunne tenke seg en tur til Norge?

24.11.06

Candykiller


Candykiller-bloggen og Candykiller-siden til Brian Taylor er full av absurde og mer eller mindre halvgroteske illustrasjoner. Ikke desto mindre er det mye inspirasjon å hente der, for mannen er meget produktiv, og dyktig.

23.11.06

22.11.06

BlueQ


BlueQ - utrolig mange fine ting! -Dessuten har de en ganske morsom presentasjon av seg selv også ...

21.11.06

Dagens julegavetips

For ikke å skuffe alle de som har Googlet seg hit med søket "julegavetips" kommer herved dagens tips: Elefun. Dette er faktisk en leke som stort sett holder hva reklamen lover. Den er søt, den blåser sommerfugler opp gjennom snabelen, og fordi det er et element av konkurranse er den morsom å leke med i mer enn to uker.

iPod Shuffle

Ganske stilig reklamefilm for iPod Shuffle.

20.11.06

Tord Boontje

I dag kunne jeg virkelig ha trengt en av de vakre lampene til Tord Boontje for å lyse opp litt på en grå, mørk og urtråkig mandag. Ikke for det. Disse tingene han har laget for Target til jul kan godt få lyse opp desemberdagene mine også ...

19.11.06

Det irriterende spillet

Det irriterende spillet heter dette spillet, som Dagbladet gjorde meg oppmerksom på. Og det lever opp til navnet. Veldig ... (Høy "Argh!!! Bare-en-gang-til"-faktor.)

Bursdagsfest

Henrik feiret seksårsdagen sin i går, og med det er "bursdagsmåneden" avsluttet. (Og det er på tide å begynne juleforberedelsene.) Sola strømmet inn gjennom vinduene til familien på Røyse, og EOS-eierne gikk berserk med kameraene sine. Noe som resulterte i en imponerende mengde mer eller mindre oppstilte bilder. Gøy!

16.11.06

Printes ut ...

... og henges på et strategisk (og synlig) sted på kontoret: Brand Camp: "The 8 types of bad creative critics" av Tom Fishburne.

Julegavetips

Mange ting tyder på at julen begynner å nærme seg. En stadig mer tettpakket kalender er én ting. En annen er at jeg ser en tydelig tendens med hensyn til hvilke type google-søk som bringer nye lesere til denne bloggen. Gjengangere denne uken har vært "julegavetips", "julekaker", og "Juleanimasjoner". – I motsetning til resten av året hvor det fleste som snubler over denne siden som regel har søkt på "bursdagsinvitasjon", "fredagsmoro" eller "danske klær" ...

Her er forresten en julekalender fra 2004 mamma tipset meg om. Den kan kanskje passere som onsdagsmoro?

14.11.06

Akkurat tidsnok før jul ...

... til å få laget noen fine julekort, kommer denne fine snøkrystallfonten fra Kapitza.

Designguruer på film

Hillmancurtis har en strålende samling video-filmer med intervjuer av kjente designpersonligeter. Milton Glaser, Pentagram og Stefan Sagmeister for å nevne noen. Veldig inspirerende og interessant å se flere av dem. (Holder på å jobbe meg igjennom lista nå. Hehe.)

13.11.06

Designer-pus?

Everyday studio har minimalistisiske spise, sove og klore alternativer for den designebevisste pusekatt.

Test deg selv (og skryt av resultatet)

Her har du muligheten til å teste din musikalitet. Testen tar 6 minutter å gjennomføre. Gjorde det ganske så bra, men var irriterende nære "World-class musical abilities". Skylder på at konsentrasjonen glapp litt på slutten. *Host-host*.

12.11.06

Dette bildet ...

... er i anledning farsdagen! Som enhver kan se - slektskapet er udiskutabelt. Både humor og utseende avslører oss, liksom. Det finnes faktisk mer presentable bilder av min far og avkommet også. Men de er jo litt tradisjonelle og kjedelige sammenlignet med dette, som viser oss slik vi egentlig er.

9.11.06

Vinforbruk ...

I Aftenposten i dag sto det mye om det norske vinforbruket som visstnok har økt noe helt voldsomt. Og særlig kvinnene har visst blitt harde på flaska. For å krydre artikkelen hadde de stoppet noen tilfeldige personer og spurt dem om deres forhold til vin, og der var det en fyr jeg kunne identifisere meg med. "Jeg har et helt normalt, vanlig overforbruk av vin", sa han. Det tror jeg at jeg har også. Helt vanlig. :-D

Kleshjelp


Denne T-skjorta skulle jeg selvsagt hatt for noen måneder siden, men det er sikkert ikke dumt å skaffe seg et klesplagg for å bli minnet på at back-up er en lur ting. Typotheque har mye annet fint også, for de av oss som er litt over middels interesserte i typografi. Skissebok/almanakken for 2007 ser jo f.eks. ganske fristende ut.

8.11.06

Andejakt

Det er bare ett land i hele verden hvor noen kunne klare å komme på denne ideen. Et land som setter både mat og skytevåpen høyt ... Hehe.

7.11.06

Test deg selv ...

Hvilken logo er den riktige?

(U)glamorøs fortid?

Denne artikkelen minnet meg de første jobbene jeg hadde. Ikke akkurat like eksotisk som Uma Thurmans fortid som rodeo klovn, men uansett ganske langt fra det jeg jobber med nå. For de som lurer, - på rullebladet mitt har jeg:

1. potetplukking
2. jordbærplukking
3. støttekontakt
4. timeslab (foto)
5. Bensinstasjon (der jobbet jeg faktisk i over 7 år!)

De første to jobbene bærer preg av at jeg vokste opp i et jordbruksdistrikt. Den neste var et resultat av at en av Oslos største institusjonene for psykisk utviklingshemmede lå i bygda vår, og "alle" var støttekontakter. Noen som har en mer eksotisk eller spennende å skilte med? I såfall: Sett i gang! ;-)

6.11.06

Oj oj oj ...


Freckle Designs har såååååå mange fine kopper og skåler som hadde passet perfekt til de ensomme Zebra tekoppene mine. Kimono-serien for eksempel ...

Utrolig stilig side ...

... hvor du kan utforske Beethovens 3. symfoni.

5.11.06

Baller!

Den australske kunsteneren Nike Savvas har en utrolig utstilling bestående av 50 000 fargede baller. (Her er en video med et intervju av kunstneren, som viser hvordan de ble montert.) Skulle gjerne sett dette "live"!

3.11.06

Julegave-tips?


Sandra Isakson, en svensk designer og illustratør som bor og jobber i England, er kvinnen bak ISAK. Mange fine ting, med søte mønstre.

Jake Abrams


Ingeborg tipset meg også om siden til Jake Abrams i går. Han har en småsprø og litt bråkete hjemmeside. Og en forkjærlighet for fluer (?)

2.11.06

Dagens tips fra Rådhusgata

Ingeborg (tidligere kollega og kontorsamboer) sendte meg denne linken til Poul Hans Lange. Veldig mange fine illustrasjoner. Kartene hans er også utrolig bra.

1.11.06

Grunn til bekymring ...

Jeg vil nesten påstå at man bør bli bekymret hvis man er veldig god i dette spillet ...