28.2.07

Roboter og muffins


Kom over denne i går, og siden den fikk meg til å tenke på noen jeg kjenner som liker både roboter og muffins måtte jeg nesten blogge den. Dessuten så muffinsene veldig gode ut, og jeg fikk lyst til å gå hjem og baken noen. Har noen veldig fine muffinsformer som jeg enda ikke har hatt hjerte til å bruke.

27.2.07

Motorfinger

Motorfinger Har fått nye, fine, nettsider med massevis av jobber de har gjort. Gøy å se!

26.2.07

Nå begynner det ...

Påskekrimmene er i ferd med å dukke opp i butikkene! Vi er så heldige at vi er utstyrt med et personalbibliotek på jobben, og jeg og Hilde (my partner in crime - hahaha) har sirklet rundt hyllene som gribber i påvente av blant annet denne boka. -Og i dag var den der! Hvis du ikke har lest noen av bøkene til Fred Vargas vil jeg anbefale dem på det varmeste. Utrolig fine, og med en helt egen stemning. Jeg liker dessuten omslagene godt, selv om jeg ikke er helt begeistret for endringene de har gjort med typografien på den nyeste boka.

Nå leser du fort, Hilde, hører du?

Gratulerer Torill!

Det ble Oscar til Torill Kove for "Den danske dikteren"! Utrolig morsomt. Torill Kove er kjempeflink og ble Oscarnominert for "Min bestemor strøk kongens skjorter" også. Og bøkene kommer hos oss.
:-)

25.2.07

Garamond eller Garamond?

Neste gang en eller annen (les: forfatter/redaktør) insisterer på at en bok må settes i Garamond, er det kanskje ikke så dumt å spørre hvilken versjon av fonten de foretrekker. Le Mondes blog sammenligner 6 versjoner, og forskjellen mellom de ulike Garamond'ene er overraskende stor.

(Og igjen: Hvorfor har jeg ikke holdt min pingle-fransk vedlike?!)

24.2.07

Vinterferie

Da var vi tilbake i byen etter noen deilige og avslappende dager i skogen. Dvs. starten ble en smule strabasiøs, da vi - etter å ha stoppet opp i "hate-svingen" i bakkene opp til hytta - fikk bekreftet mistanken vi hadde om at kjettingene vi hadde var i minste laget til den nye bilen. Etter mye banning og rulling rundt på bakken under bilen fikk vi pressa dem på og kunne fortsette i snegletempo opp til hytta. Der ble det fastelavensboller og fyr på peisen, og dermed var ferien i gang. Etter et par dager med tilnærmet påskevær sank temperaturen drastisk, og det begynte å snø. Og det har det gjort siden. Det innebar at det ble det mye lesing foran peisen på meg, mens Arne levde ut sin indre Lars Monsen i skisporet og barna lekte ute i snøen. -Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

Gårsdagens operapremiere var kjempeflott, og vi fikk lurt oss til en meget sen middag på New Orleans (anbefales!). Og i dag har både Arne og jeg fikset på hyttesveisen, så da er vi urbaniserte og klare til å motta barna som har vært hos slekta på Røyse.

22.2.07

Premiere

I morgen skal vi på premieren på Barberen i Sevilla. Fikk billettene til jul av Tina og Bernt, inkludert barnevakt. (Gaven var ganske rebus-aktig, og akkurat den biten med barnevakt skjønte jeg faktisk ikke. Det var såpass lenge siden jeg hadde leste Tommy og Tiger'n at jeg ikke kjente igjen Iselin. Hehe.) Kanskje blir det en aldri så liten matbit etterpå også?

16.2.07

Så fine!

En del av dere husker kanskje at jeg tidligere i vinter siklet over de fine Stain koppene til Laura Wood. I går var jeg på postkontoret og hentet de to jeg bestilte. Ikke de prikkete (noe som kanskje overrasker de som kjenner meg), men Willow-mønsteret. Grundig innpakket i bobleplast og i perfekt stand. Da er det bare å finne fram te-posene!

Daglig monsterdose

Stefan G. Bucher er snart ferdig med sine 100 monstre. Det betyr at det er mange å kikke på!

14.2.07

N.Design

Snublet nettopp over N.Design Studio, og er lettere opprømt. Har ikke fått utforsket alt grundig enda, men her ser det ut til å være mye bra å hente for de av oss som har et varmt og nært forhold til Adobe-programmene. Her finnes blant annet tutorials, ting å lese, nedlastbare godsaker m.m.
:-D

Da jeg gikk på barneskolen ...

... gledet jeg meg til å bli voksen sånn at jeg kunne gå på foreldremøter og finne ut hva det blir snakket om der. Jeg innbilte meg at det var ganske spennende saker. Hemmelige voksenting som bare lærerne og foreldrene fikk vite.
Nå er jeg voksen, og har deltatt på nok foreldremøter til å kunne fastslå at de om mulig er kjedeligere enn de kjedeligste timene man noen gang hadde på skolen. Og skremmende like: Det er alltid noen som bare si noe - om det så bare er å si at de er enige med den forrige som snakket. Det er noen som alltid kommer for sent. Det er noe som bare protestere. (Hva de protesterer på er ofte ikke så nøye. Det viktigste er bare å ikke være enige.) Og så er det alle oss andre, som bare sitter helt musestille og håper at ingen fler har noe på hjertet sånn at møtet kan ta slutt.

I kveld er det 17. mai arrangementet som skal diskuteres ...

13.2.07

Vintage-Vespa

Noen kjøretøy er rett og slett stiligere enn andre. Motorsykler har aldri vært min greie, men Vespaer, har jeg vært svak for. De er rett og slett veldig pene.
Her er en hel haug med Vespaer (m/matchende damer) hentet fra diverse Vespa-kalendere. Jeg falt av naturlige årsaker for bildet under:

Ikke noe man ser hver dag

Liten søt leopard i rød duffelcoat observert på Bolteløkka i morgentimene i dag. Andre kjennetegn: Har halen i jakkelomma og rosa støvler.

12.2.07

Når voksne leker


Dette er hva som kan skje når voksne mennesker med fast inntekt får lov til å bygge modellen de alltid har drømt om. Bildene har ikke samme kvalitet som de nydelige bildene på siden til Minimiam som jeg har blogget tidligere, men selve modellen imponerende. (Likte spesielt godt den lille åstedsscenen ved bekken. Hehe.)

11.2.07

Morsdagslunsj

Ble vekket av Hanna og Selma som hadde laget fine kort til meg. Presang fikk jeg også. :-) -Og etter søndagens treningsøkt spiste vi lunsj på Godt Brød.

Og til min egen mor: Jeg har ikke glemt deg. Jeg må bare slenge meg på senga og la lunsjen synke litt før jeg ringer. ;-)

10.2.07

En hjemmets gudinne ...

Jeg fikk ånden over meg da jeg oppdaget at skuffen på kjøkkenet inneholdt en stooor mengde pistasjnøtter. Innkjøpt til et eller annet som åpenbart ikke ble laget. Uansett - en utmerket grunn til å teste ut Nigellas oppskrift på Cookies med pistasjnøtter og hvit sjokolade ...

Festlig ide?

Hva er vitsen med å ha en tema-fest, hvis man ikke tar ideen helt ut? Her er noen som har tatt konsekvensen av det å arrangere en LOST-fest. Og ikke bare har de laget fine etiketter til mat og drikke, de er greie og deler etikettene med oss andre også. Da er det bare å la skjeggstubbene, gro, og festen kan begynne ...

På samme side har de også noen veeeeeldig fine t-skjorter. Denne er et must! Denne også. Når jeg tenker meg om, tror jeg nesten jeg har lyst på alle. Hehe.

9.2.07

Utrolig praktisk!

Ikke bare er disse tøflene ganske fine, de er da virkelig utrolig praktiske også? For eksempel på hyttetur når man våkner av at et eller annet barn piper "Mammaaaaa" med tynn stemme, og du ikke husker hvor du la lommelykt eller fyrstikker. Jeg fant dem på Bim Bam Banana, og det var flere fine ting der, bl.a. En paraply med innebygget lys-effekter og Sudoku-dopapir ...

Nabaztag

Tamagotchi-dilla har omsider gitt seg og Furbyene mangler batteri, så det er i grunn litt uaktuelt å skaffe seg en Nabaztag. Men litt søt er den jo ...

8.2.07

Vinterkveld

Det fine huset i Bolteløkka Allé. Fulgte Hanna og Hilde på friidretten i går i snøværet. Tok en kaffekopp på Kaffe&Krem ved Colosseum kino og fikk med meg av de siste minuttene med stikkball og uttøyning før vi gikk hjemover. Fulgte Hilde helt hjem, og tok dette bildet på vei ned til oss. Det er litt uskarpt, for det var ikke mest lys, men takket være en lyktestolpe fikk jeg støttet kameraet litt. (Inspirert av de fine bildene fra serien "Homes at night" som Todd Hido har på hjemmesiden sin.)

6.2.07

Plast-leker


Fiiine plast leker fra UBI|art. (Fra Rayman Raving Rabbids.)

23 tegn ...

... på at du er i ferd med å bli en design nerd. Jeg tror jeg kjenner opptil flere som vil nikke gjenkjennende til endel av punktene. Meg selv inkludert.

Alltid gøy å erte Windows

Her gjøres det narr av Vistas kamp mot virus og andre PC-ulumskheter. Hehehe.

5.2.07

Jeg kan også ti sanger som gjør meg gal ...

Jorunn, Arve og Kristiane begynte, og jeg blir gjerne med. Min liste er til dels preget av at jeg innimellom kjører bil med barn i baksetet. Og av min oppvekst på 80-tallet.

1. Levva livet! med Åge Aleksandersen. En forferdelig sang. Og ingen skal si jeg ikke har forsøkt. Har faktisk en Åge-konsert i Gjøvik kino på samvittigheten. Med 1-er lighter og det hele. Når sant skal sies kunne jeg fint fyllt denne lista med ti Åge-sanger, men så slem er jeg ikke. Det finnes andre artister der ute som har laget ting de burde skamme seg over også.

2. Cowboy med Chipz. Grøss. Dessverre en av min yngste datters absolutte favoritter. Utvilsomt noe jeg kan takke TV3s reklamefinansierte morgensendinger for.

3. Radio Ga Ga med Queen. Akkurat denne kunne de ha spart seg.

4. Relax med Frankie goes to Hollywood. Ingen skal si det var enkelt å være ung på 80-tallet.

5. Europa. Ikke nødvendigvis originalen, men dette var sangen alle band på Hedmarken med respekt for seg runda av med når festen på lokalet gikk mot slutten. Og det er de versjonene jeg sliter med. Så mange gode gitarister var det bare ikke i Mjøstraktene på 80-tallet.

6. Juba juba m/Knutsen & Ludvigsen. Bare det å skrive navnet på den fordømte sangen er nok til at den fester seg i hodet hvor refrenget utvilsomt vil gå på autorevers i timesvis.

7. Og mens vi er inne på barnesanger jeg ikke kan fordra - Jeg vil ha en blå ballong - Likte den ikke som barn, og liker enda mindre nå.

8. Glasnost, et stykke Melodi Grand Prix signert Jan Teigen.

9. Words med F.R. David.

10. It's all coming back to me now. Selv om Celine Dions versjon er pompøs nok til at man kan bli lett svett tar Meatloaf og Marion kaka. Svulstig, svulstig, svulstig.


Det er mange, mange sanger som fortjener å være med på denne lista. Mens jeg skrev den kom jeg på stadig flere som hørte hjemme der. Dette utvalget er bare toppen av isfjellet for min del. Kom gjerne med din liste!

En Flickr-gruppe etter mitt hjerte


The The Design Disease Pool - endelig en Flickr-gruppe som egner seg for alle de bildene ingen skjønner hvorfor jeg tar ... Hehe.

3.2.07

Blueprint

Blueprint er Martha Stewarts nyeste magasin. Selvfølgelig IKKE mulig å få tak i her til lands, men når jeg ser forsiden de har på neste nummer begynner jeg å lure på om jeg ikke skal sende en liten bønn til min nye venninne i New York ...

Du verden ...

... i dag har jeg virkelig vært er riktig prektig husmor. Ikke bare har jeg ryddet og guidet støvsuger'n fra rom til rom. Jeg har jammen meg bakt boller til barna og handlet også. Er faktisk ganske lamslått over min egen helgenaktige oppførsel.

2.2.07

"A Scanner Darkly"-gjør-det-selv

Her kan du lære hvordan du kan imitere stilen fra A Scanner Darkly og bruke den på dine egne bilder. Tidkrevende, hvis man skal være super nøye (og det bør man jo), men resultatet blir ganske stilig. Kanskje noe å leke med i morgen?

iConcertCal

iConcertCal er en kjekk liten plug-in for iTunes-brukere som har lyst til å følge med på konserttilbudet i hjembyen sin. (Eller en hvilken som helst annen by for den saks skyld.)

1.2.07

Spillet vi har ventet på!

(Og med "vi" mener jeg selvfølgelig alle som har et anstrengt forhold til Arial.) Helvetica vs. Arial gir deg muligheten til å la Helvetica grisebanke Arial.

Det er tydeligvis mange der ute som føler sterkt og intenst for Helvetica. Jeg kan ikke si jeg deler deres begeistring siden Helvetica i diverse ulike former stort sett står for 95% av alle rare ting som skjer på maskinen min. (Dvs. en av de fireturenåttehundreognitti versjonene av helvetica som ligger der. :-p) Men uansett - på denne siden får du et innblikk i hva helvetica-folket koser seg med på fritiden. Uansett er jeg ganske godt fornøyd med å klare 8 av 10 på "Helvetica eller Arial"-testen. Uten å jukse. (a-ene og t-ene er god hjelp ...)
;-)