29.4.07

Slåballkveld på Bolteløkka

Så fikk vi omsider spilt slåball igjen! Og før jeg kommer med et lite referat fra kveldens hendelser må jeg få lov til å komme med en liten advarsel.

Dette:

(Foto: Selma)
... er ikke en person du vil skal leke med barna dine. Med mindre du heller til barneoppdragelse av typen "de har bare godt av å herdes litt". Jeg ser kanskje ikke spesielt farlig ut, men har overraskende dårlig kroppskontroll, og kombinert med et grusomt konkurranseinnstinkt kan det fort resultere i stygge hendelser.


(Foto: Hanna)
Her sees Plask og Arne, som var på det laget som nok dessverre må sies å være det vinnende laget. De var mest inne i hvertfall. Grumf.


(Foto: Selma)
På et tidspunkt ble jeg litt ivrig i mitt forsøk på å beskytte et av lagmedlemmene mine som sto overfor en stygg utstikking. Og dyttet resolutt over ende en 13-åring. Til mitt forsvar vil jeg si at han var overraskende lett. Det var liksom ikke motstand i kroppen hans. Muligens kom angrepet litt overraskende på han. Slåball er vel egentlig ikke en fullkontaktsport. Og barn venter antagelig ikke at fullvoksne damer skal angripe dem. Dette er ikke noe jeg er stolt av, og jeg beklager virkelig. I samme slengen kan jeg beklage den ballen jeg kylte i leppa på Plask også. Ganske godt gjort, faktisk, siden jeg sto bak henne da jeg kasta. Hun må ha vridd på hode på et veldig uheldig tidspunkt. *Rødme*.


(Foto: Selma)
Avrunder med dette blinkskuddet Selma tok.

Lørdag på Bislet

Margaritas og pølse med lompe. En klassisk og tidløs kombinasjon. Hehe. (Heldigvis hadde jeg ikke kjøpt veldig mange lime, sånn at moroa stoppet av seg selv forholdsvis tidlig.)

27.4.07

Serviettbretting

Denne hendige lille oversikten over forskjellige måter å brette servietter på kan være kjekk å vite om. Særlig hvis man stadig vekk tar seg i å brette serviettene likt.

Kanskje man skulle ha et aldri så lite middagsselskap? Med pent brettede servietter og det hele? Det begynner å bli en stund siden sist hvis jula trekkes i fra regnestykket. Kanskje kan det kan kombineres med min plan om å forvandle Taxfree Tequila'n til deilige Margaritas?

26.4.07

Bare-en-gang-til-spill

Hvis noen synes det har vært litt lite tempo over bloggingen her de siste dagene, så får dere skylde på døtrene mine. De viste meg nemlig Bubblez!, og jeg har fått det dumme lille spillet på hjernen. Forhåpentligvis går det over snart ...

25.4.07

Strikking (med katt)

Marianne i Larvik sendte meg linken til Domesticat i går. -Og hva kan jeg si, annet enn at jeg fikk fryktelig lyst til å finne fram strikkepinnene igjen! (Og det uten at det er høst engang!) Nå har mine strikkeprosjekter aldri vært i nærheten av noe sånt som dette. Jeg har faktisk aldri forsøkt meg på mønsterstrikk, men etter å ha sett igjennom alle de ferdige prosjektene på bloggen kjenner jeg at et voldsomt og brennende behov for et par av de nydelige sokkene. Fine bilder tar hun også ... I det store og hele, en temmelig inspirerende blogg hvis man på et eller annet tidspunkt har vært bitt av strikkedilla. Kanskje jeg skal begynne med noe jeg vet jeg får til og få oppskriften på den fine strikkejakka mamma hadde i sin ungdom?

23.4.07

Litt mer fra Amsterdamturen

Her er et aldri så lite utvalg kaffekopper, lunsjer osv. som ble inntatt i helgen. Mest kaffe kanskje. Men så er jo det også en svært fotogen drikk ... Holdt meg i skinnet shoppingmessig, det ble kun et par gensere jeg fant hos Cora Kemperman, hvorav den ene krever endel tankevirksomhet når man skal ta den på. En meget finurlig sak. Kom over et par spennende danske klesdesignere også. Naja Lauf hadde noen nydelige kjoler og bluser. Edith og Ella hadde også mye fint.

Amsterdam

Tilbake fra Amsterdam. Veldig fin tur, med mye god mat og rusling rundt i gatene. Litt kultur og litt shopping ble det også. Tok plenty med bilder (veldig ulikt meg), og blogger nok noen bilder seinere i dag. Enn så lenge får dette lille (uskarpe) stemningsbildet fra en av kanalene gjøre nytten. Det ser skikkelig utrivelig ut, ikke sant? Hehehe.

19.4.07

Dagens musikkfunn

Martin Sextons nye plate "Seeds" ligger ute på nettet. Hele! Hadde ikke noe kjennskap til mannen fra før, men jeg tror nok denne før eller siden havner i iTunes-handlekurven min, for dette var veldig behagelig musikk. Fin stemme har han også.

18.4.07

Gammel kollega i ny innpakning

Min tidligere kontorsamboer, Ingeborg har sammen med de andre i CMYK Design fått seg fine, nye hjemmesider. Dette er flinke damer med masse erfaring!

17.4.07

R E D N O S E

Ta en titt på sidene til Red Nose Studio – der er det noen helt nydelige dukke-animasjoner, i tillegg til bilder av dukkene. Mannen bak heter Chris Sickels, og han lager dukkene sine av alt mulig rart. Noe som vistnok delvis skyldes at han vokste opp i en nevenyttig familie langt utpå bondelandet i Indiana hvor det var langt til nærmeste butikk. Resultatet er uansett nydelig! (Via Coudal.)

15.4.07

Skalpell + bøker

Herlighet ... Jeg tør ikke tenke på hvor mange timer som ligger bak dette. Men resultatet er imponerende i hvertfall.

Vakkert, vakkert, vakkert!


Hanna og jeg var på fotosafari i Botanisk hage i dag, og der blomstret det! Magnoliaer, japanske kirsebærtrær, vårkorneller og rhododendron. I tillegg var det varmt og deilig, så det er kanskje ikke så rart det ble endel bilder? - Og endelig fikk jeg testa makrolinsa skikkelig. Lå på knærne på grusen og stakk nesa/linsa oppi stort sett alt som blomstret. Hehe. Traff en venninne fra SHKS som jeg ikke hadde sett på evigheter også. I full gang med å montere en utstilling om Carl von Linné i trope-huset. (Utstillingen åpner 1. mai.) - Kommer til å legge ut flere av bildene på Flickr, etter hvert.

14.4.07

Research ...

Ingenting er som å bedrive litt research på en lørdagskveld ...
Skal en liten helgetur til Amsterdam, og måtte bare sjekke vårkolleksjonen til Turnover, slik at jeg ikke stiller helt uforberedt til shoppingrunden som utvilsomt blir lagt inn i programmet. Må forsøke å finne igjen kunstutstyrsbutikken der jeg kjøpte trykk-fargeblyantene mine sist vi var der også. Har snart ikke flere miner igjen (sånn går det når man er flittig med skisseboka) og jeg har ikke klart å finne dem noe annet sted.

Men nå skal jeg kose meg med film, kaffe og lørdagsgodt, mens Arne må jobbe med foredraget som er grunnen til at vi reiser i utgangspunktet. Noen ganger er det veldig greit å være vedheng. Hehe.

Ny yndlingssau

I løpet av påsken fikk jeg (og jentene) en ny favoritt. Hver morgen på NRKs Påskemorgen sendte de en episode av Sauen Shaun (Aardman Animations). Veldig morsomme! Mange morsomme ting å finne på sidene også. Forøvrig er Shaun sauen fra "A Close Shave".

12.4.07

Mere mimring



Oioioi - her er det mimrekveld. Fikk nettopp denne boligannonsen på mail fra Tina. Dette er eiendommen som lå ved siden av huset vårt der jeg vokste opp, og det største treet du ser på bildet er mitt Barndomstre. Der har jeg tilbragt mange timer! Det var dit jeg gikk når verden gikk meg i mot og jeg ville være for meg selv (det var ikke så mange som klarte å klatre opp siden treet hadde minimalt med greiner i barnehøyde). Husker én gang jeg rømte opp dit i regnvær. Da tok jeg med meg en stor plastpresenning i klar plast som jeg la over greina over meg. Der var det fint å sitte mens regnet trommet mot plasten. Helt til jeg fikk vondt i rompa naturligvis. Greina jeg satt på var ikke akkurat super-komfortabel. Hehe. Du verden så nostalgisk jeg ble her jeg sitter. Her kan du se hvordan jeg pleide å sitte:

Ut og kjøpe balltre

Nå er det skikkelig vår i Oslo! I morgen kan det bli opp mot 20 varmegrader. Deilig! Da Hanna fortalte om utegymtimen de hadde på skolen i dag, husket jeg plutselig de deilige, lyse og lange vårkveldene da alle vi som bodde i strøket møttes for å spille slåball, dødball eller stikkball. I noen hektiske uker holdt vi på nesten hver eneste kveld, helt til interessen dabbet av og andre aktiviteter overtok. Vi bor veldig nære skolen, og der er det to fine skolegårder (øvre og nedre) hvor det er mulig å spille, så det spørs om ikke dette blir helgen da Hanna får sitt første balltre.

Jeg husker også at vi pleide å ta med oss kniver på skolen på våren når snøen hadde gått. Å kappe land var nemlig også perfekt å holde med på denne tiden av året. – Men noe sier meg at dette er en fritidsaktivitet som ikke vil slå an noe særlig i Osloskolene på barnetrinnet i dag. I hvertfall ikke blant lærerne.

-Og boksen går! Det var jeg god på. Lurer på om det hadde vært like gøy å leke det igjen nå?

11.4.07

Islandsk vodka

Siden det ikke er noen sjanse for at man får se reklamefilmene for den nye islandske vodkaen, Reyka Vodka, her til lands med det første, synes jeg nesten jeg må blogge den. Kom over dem på Notcot som har vært så greie å samle alle sammen på én side.

10.4.07

Hannas første strikkeprosjekt


Hanna lærte å strikke for noen uker siden, og satte i gang med et kanin-prosjekt. Da kaninen nærmet seg ferdigstillelse måtte jeg looove å blogge den, og det løftet oppfyller jeg herved. Jeg må si jeg er imponert! Kaninen har blitt kjempefin, og det er neimen ikke mye hjelp hun har fått underveis. (Jeg har noen vage minner om mitt første strikkeprosjekt, og tar jeg ikke helt feil var det en god del flere hull og ufrivillige maskeutlegg der.)

9.4.07

Påsken 2007


Dermed var påsken over. Det gikk altfor fort, – som vanlig. Har gjort nesten alt jeg bestemte meg for. (Hvilket vil si at jeg har lest 6 og en halv av de åtte bøkene jeg hadde med meg.) I tillegg til mye krim har det blitt mye god mat og drikke. Jobb i morgen virker veldig ... eh ... fjernt. Hehe.