29.6.07

Skrivebordsmoro

Jeg er veldig svak for (egentlig meningsløse) duppeditter som gjør Mac'n morsom å leke med, og Bump top ser ut til å bli noe som kan tilføre utsikten fra skrivebordsstolen min det lille ekstra. Bare sjekk denne presentasjonen ...

Simpsons!


Ok - denne kommer garantert til å bli blogget av de fleste i dag, så jeg kan like gjerne henge meg på.
Lag deg din egen Simpsons Avatar. -Eller, og det er kanskje enda morsommere, se om du kan lage noen du kjenner. Hehe.

28.6.07

Denne ...

... er til deg, Eirik: Karakiri! (Via Notcot)

Bortført!

Fikk et tips om om denne lampen, og med et betydelig antall X-files episoder bak meg ser jeg helt klart sjarmen. Særlig versjonen med kua er tiltalende. Hehe. Mannen bak lampa har en side med mye interessant. Siden det kan se ut som han er en Mac-brukende, kaffeelskende nordmann tror jeg nok jeg skal legge han til på Bloglines-lista mi. (Tipseren er forøvrig en forholdsvis fersk blogger, og skriver om sport og politikk og krig og fred og sånt.)

27.6.07

Larvikstips


Takk til Marianne, som tipset meg om Free People i går. Mange søte topper og kjoler. Og sandaler. Og vesker.

26.6.07

Malin Lundmark


Malin Lundmark lager noen morsomme (og ganske smarte!) ting. Hylle med plass for halskjeder f.eks. Eller kleshengere med litt ekstra henge-muligheter. Praktisk - og fint også!

25.6.07

Andedramatikk

Denne andemora m/3 unger ble hentet ned fra takterrassen vår på jobben i dag. Plask ringte Fuglehjelpen som ordnet opp. (Forresten ... er det bare meg, eller ser det ut som om to av disse barna er adoptert/kidnappet?)

23.6.07

Du vet ...

... du har dyreelskende barn når de - etter å ha vært sekunder fra å spise den - hiver på seg skoene og løper ut for å finne et nytt velegnet hjem til sneglen som gjemte seg på det siste jordbæret i kurven.

22.6.07

Grace Weston


Fotograf Grace Westons bilder er små absurde og mer eller mindre groteske stilleben med leker. Liker godt stemningen. En slags morbid leke-verden hvor fare og uhygge lurer bak de glade fargene. Perfekt.

21.6.07

Nydelige illustrasjoner


Julie Morstads illustrasjoner er nydelige! Jenter med mye hår, og småpussige motiver. Vakker strek og nydelige farger er det også. Falt helt for den over.

19.6.07

Tidenes raskeste?!

Da jeg i forrige uke begeistret bestilte den fine t-skjorta fra Gama-Go hadde jeg aldri i mine villeste drømmer trodd at den skulle komme så fort! Tross alt, treskoene Hanna (og jeg) kjøpte i fjor brukte så lang tid at jeg måtte ringe og juster Hannas opp en størrelse mens vi ventet.

Luking

Det noe konsentrerte ansiktsuttrykket forklares vel av alt ugresset som vokser over alt. Klarte å finne: 2 tomatplanter (kjøpt store så det skulle bare mangle), 9 gresskarplanter (aner et potensielt problem her), 5 blomstererter (spinkle), 10 løk (på bedringens vei), et felt med blomsterblanding (tett og fint) 2 ville poteter fra i fjor, 1 pen rekke med sukkererter, mye jordskokk, 2 rader dill (strøkne), 1 litt forkommen løpestikke, 2 rader reddiker, 1 klatrepyntebønneplante (?), Muligens noen salatblader og noen krydderurter, men her er jeg på gyngende grunn ...

18.6.07

Å drømme om å kunne fly ...

Jan von Hollebens Dreams of Flying får meg til å huske hvordan det var å leke at gulvet var et hav fullt av skumle haier og alle møblene små tropiske øyer.

17.6.07

Muller og Gerner

Noen ganger klikker jeg rundt omkring og her og der, og kommer over fine ting uten egentlig å huske hvordan jeg kom dit. Muller In Progress har i hvertfall en masse linker til fine ting. -Og under kategorien design fant jeg dette fine platecoveret han har laget for naboen sin, Liam Gerner. Og da jeg sjekket siden til den godeste Liam så hørtes det faktisk ut som om musikken det fine coveret skal pakke inn ikke er så verst den heller. Den nye plata kommer visstnok på iTunes i juli, men noe sier meg at det nok ikke er snakk om den Norske iTunes-butikken. Dessverre.

I gamle dager ...

... var folk veldig små (se bildet øverst), det var veldig kaldt, og de hadde kule ridderturneringer.

16.6.07

Middelalder!

Denne helgen er det Oslo Middelalder Festival. Har aldri vært på arrangementet tidligere, men kanskje det er på tide å ta en nærmere titt. Ut i fra programmet ser det jo ut til at det er mye spennende som skjer.

Var på sommerkonserten til Bolteløkka skolekor i går kveld, og du verden så flinke de har blitt! – Og med ekstra drahjelp av 4 fedre med gitar, en far på piano og Birger på slagverk var det en flott opplevelse. Da Dirigent-Linn (festpillmusiker av året) og Kjartan (gitarpappa) sang Jag haver ingen kärare med englekoret i bakgrunnen var det nok flere enn meg som fikk tårer i øynene og gåsehud. Vakkert! (Lydsnutt her.)

14.6.07

Se din kjole

Gikk forbi Fretex i Ullevålsveien og la merke til noen fine plakater i vinduet. På dem sto nettadressen til sedinkjole.no, og i dag var siden på plass. Fin!

I tilfelle dårlig vær ...

Skulle sommerværet svikte ser det ut til at det skal gå fint å more seg allikevel. En ny SingStar versjon er på plass, Singstar Pop Hits, og det er opptil flere sanger på lista som ser morsomme ut. (Bl.a. kan det jo bli gøy å se om Selma fremdeles har draget på "Baby One More Time".) – Og med feriepenger på plass er det vel i grunn ikke mye å somle med etter. Kanskje en liten tur ut i lunsjen er på sin plass? Hehe.

13.6.07

Bilder fra Larvikturen

Det er ikke mye ved disse bildene som kan avsløre at vi egentlig var i Larvik for å leke høst. Vakre venninner og en vakker kveld!

12.6.07

Geni i arbeid


Tim Biskup maler Helio Ocean mural. Med kul bakgrunnsmusikk. (Via BoingBoing.) Kunne i grunn godt tenke meg en av de fine t-skjortene fra Gama-Go butikken hans. Nå som det er sommer og varmt og allting ...

11.6.07

8.6.07

TuneGlue

TuneGlue - en anne måte å finne ny musikk på? - Litt morsom å leke med er den i hvertfall.

6.6.07

A Spot of Bother

På vei til Sverige kjøpte jeg Mark Haddons bok
A Spot of Bother. Litt fordi jeg likte den forrige boka hans, The curious Incident of the Dog in the Night-Time veldig godt, og ganske mye fordi jeg likte omslaget. Så langt har jeg ikke blitt skuffet. Humrer og ler for meg selv mens jeg leser, og det skjer ikke så ofte. (Sist må ha vært da jeg leste Populærmusikk fra Vittula.)

Earworms ...

Takk til Heidi for denne! (Har hørt på den ca. 258 ganger i dag).
Takk til Jorunn for denne.
(Og Jorunn vil sikkert takke meg for å ha blitt gjort oppmerksom på denne her.)

5.6.07

Skolehagekveld

Mer idyll og hygge enn luking og vanning, og det var helt greit! Hilste på en annen parsellblogger (veldig hyggelig) – i tillegg til at jeg gjorde kål på de fleste av druene og wasabi-nøttene til Ellen ...

Skulpturer under vann

Jason Taylors Gallery of Underwater Sculpture fra Grenada i Vest India er utrolig vakkert. Pass på å få med deg "Changes" som viser hvordan skulpturene endrer seg over tid.

3.6.07

Sverigetur - Den faglige delen

Det viktigste med turen vår til Sverige var å besøke Scandbook, både i Falun og i Smedjebakken. Ble hentet på Dala Flygplats av Kenneth (som forresten satt som starter i tårnet da Espen Bredesen vant gull i Falun i -93), og etter en deilig lunsj på Gamla Staberg fikk vi en omvisning på trykkeriet i Falun. Det er utrolig fascinerende å se svære maskiner hvor råmaterialer (papir) forsvinner inn i den ene enden, og ferdige produkter (bøker) kommer ut i den andre enden. Fikk også hilst på Johan, som jeg snakker med stadig vekk. Hver gang jeg har glemt å sende noen filer f.eks. Hehe.

Dagen etter besøkte vi trykkeriet i Smedjebakken (hvor det fine "stikk-nå-ikke-fingrene-dine-inn-her" skiltet var), og spiste lunsj på Vanbo Herrgård.

I tillegg til disse to ytterst faglige og - ikke minst - interessante besøkene, rakk vi mye sosialt også. Bl.a. fisketur, villsvin-hilsing, en kjapp tur innom kobbergruven i Falun, og shopping i Stockholm. Tok selvsagt fire millioner bilder der også, så en aldri så liten bildemontasje fra den u-faglige delen av turen kommer nok også snart.

Eksotisk sverigetur

Her er den mest eksotiske svensken vi møtte på turen vår til Sverige. – Ikke riktig så vill som kompisene som løp rundt i skogen, og fryktelig søt. En fyldigere stemningsrapport fra turen kommer kanskje senere. Nå venter trening, (kaffe) sommer og kanskje til og med en tur til Frognerbadet! :-D