31.7.07

Høstklær ...


Om det er mangelen på sommervær som gjør det, eller om det bare er min generelle entusiasme i forhold til høsten og høstklær, så har jeg i hvertfall tilbrakt ikke helt få timer i kveld med å sikle på fine klær jeg gjerne skulle hatt i skapet når de kalde klare høstdagene begynner. Boden har utrolig mye fint. Så mye fint at jeg kjenner at Visakortet nesten hopper opp på pulten ved siden av meg. Sukk. Og disse to plaggene fra J.Crew skulle jeg også lett klart å rydde plass til ...

Småtasser i byen

Har blogget flere foto-sider med små modellmennesker før (de er jo så kule!). Husker ikke helt om jeg har nevnt Little People tidligere, men det skader uansett ikke å nevne den igjen. Fine! Og morsomt å se de bildene som viser hvor små de virkelig er.

27.7.07

Sommerferieslapphet

Sommerferien nærmer seg slutten. (Sukk.) Det er fremdeles noen dager igjen, og jeg slapper av så godt jeg kan. (Og det er jeg ganske god på, faktisk. Selv bloggen ligger delvis i dvale.)

Har vært samboer med PS3'n i én uke, og det er kanskje en av årsakene til at bloggingen har vært en smule nedprioritert også ... Foreløpig er det ikke så veldig mange spill å få tak i, og sommerværet vi har hatt er vel grunnen til at butikkene er rimelig støvsuget for de mest populære, men etter å ha spilt tennis (som er utrolig morsomt tatt i betraktning hvilken grise-kjedelig sport det er å se på) og diverse nedlasta demo-spill er det vanskelig å ikke være lettere entusiastisk. Gjett om jeg gleder meg til disse kommer!

25.7.07

Mimre-godt

Akkurat idet vi skulle til å forlate Sverige, og lommeboka var skrapa for svenske-kroner, fikk jeg øye på en boks med Pop Rocks Candy. Heldigvis hadde jeg akkurat nok til å få kjøpt noen få poser av det magiske stoffet, og det smakte akkurat så fantastisk som jeg husket. Hvorfor får man ikke tak i det her hjemme lenger? Jeg synes absolutt det burde være plass for mer godteri som eksploderer i munnen her i landet også! :-D

23.7.07

21.7.07

Stockholm

Etter den lille lunsjen vår fortsatte vi til Ørebro hvor vi overnattet. Skal ikke si så mye om det stedet, for bortsett fra det flottet slottet, var det en meget slapp liten by. Til forveksling lik andre små byer jeg har vært. Og ganske kjedelig.

Stockholm, derimot er en fantastisk by, og vi fikk med oss masse: Junibacken, Vasa museet, Rosendahls Trädgårdscafé, Grøna Lund og Naturvitenskaplig museum. Det siste viste seg å være en virkelig overraskelse. Fantastisk bra museum, og med en zoologisk avdelig kollegene på Tøyen virkelig burde ta seg en tur over for å kikke på. Har aldri sett så livaktige døde dyr før!

20.7.07

Du storeste ...

Se Mark Malkoffs dokumentasjon av en utfordring jeg nesten kunne vært villig til å prøve meg på. Imponert og litt misunnelig er jeg i hvertfall. Dvs. ikke nødvendigvis misunnelig fordi han besøkte 171 Starbucks i løpet av 20 timer (jeg foretrekker i grunn å slappe av litt mens jeg drikker kaffe), men tenk å bo i en by hvor det finnes 171 Starbucks ... Heldig fyr ...

Kungskvarnen

Kungskvarnen ble vårt første møte med Sverige. Det var ikke et sted vi hadde planlagt å se, men lå på veien til Ørebro i sånn passe lunsjavstand fra Oslo. Sjåføren knurret litt da vi etter en spontan avkjørsel fra motorveien oppdaget at kniven og gaffelen det var skiltet til lå 1 mil inn i skauen, men lot seg overtale til å fortsette helt fram. Stedet viste seg å være en liten idyll i en nedlagt kvern, og bød på turens desidert beste lunsj for mitt vedkommende: fersk åbbor med morkelsaus. Nam! Etter maten ruslet vi rundt og så på restene etter et stort jernbruk som lå der tidligere. (Mye av jernet som Eiffeltårnet er laget av er levert herfra.)

19.7.07

Hjemme igjen

Da var vi hjemme igjen etter en tur rundt i Sverige. Har stort sett vært veldig heldige med været, og regntøyet har fått ligge i bilen. Vi har besøkt alle stedene vi hadde planlagt og noen ekstra også. Massevis med barnevennlige parker (og hoteller ...) Mer utfyllende rapport med bilder (både her og på Flickr) kommer nok senere, men akkurat nå får det holde med dette bildet tatt en av kveldene vi var i Stockholm. Nå vil jeg ha kaffe og sjokolade!

16.7.07

12.7.07

Gratisfonter

Chank: Free Fonts har mange gratisfonter. Noen er skikkelig stygge, andre er verdt tiden det tar å laste dem ned.

8.7.07

Ting å prøve hjemme?

Trythisathome er Annicken og vennene hennes som lager ting de liker å lage. Og det er jammen meg fine ting også!

6.7.07

Etterlysning!

Denne fine sykkelen, som tilhører Plask, ble stjålet i forrige uke. Hvis du ser den et sted i byen, si i fra!

5.7.07

Så DU slipper å gjøre det selv

Easy Mac Micro Maniac kjører litt av hvert i microbølgeovnen. Fantastisk! ( Og merkelig tilfredsstillende å se på.) Marshmallowsene var min favoritt, helt til jeg så eggene. Og det var ikke bare mikrobølgenes effekt på eggene som var god underholdning. Den ellers så tause filmmakerens reaksjon på eggkokingen er vel så bra. :-D

En liten titt ...

... nederst på siden forteller meg at det er snart er kaffe-tid igjen. ;-) Og for ordens skyld. Man må gi seg til kjenne for å få kaffe, altså. En liten kommentar f.eks. er nok. (I tilfelle krangel om hvem som vant kan det jo være lurt å ustyre seg med en skjermdump.) Tvi-tvi. Måtte den beste vinne.

Heite kaniner!

Les Chauds Lapins' fine plate kom i posten til meg fra NY i går. Sammen med noe så eksotisk som Hippie-kaffe (India har lovet å ta et bilde av Mud-trucken så jeg får se hvordan den ser ut), og en sjokoladeplate som det garantert ikke kommer til å gro mugg på. (Mørk sjokolade med mandler og kirsebær. Oioioio ...)

Tok en tur på kino i går og fikk med oss Die Hard 4, og hva kan jeg si, annet enn at John McClane ruler og ekspolosjoner er gøy. Hehe.

3.7.07

Verdens mest tålmodige barn ...

Hanna og Selma har vært med meg på jobb i dag, og selv om jeg er moren deres, og dermed lett lar meg begeistre over hvor praktfulle de er, må jeg si at makan til tålmodige og greie jenter skal man lete lenge etter. Nå har de vært på jobb i 8 og 1/2 time og de har sittet som på bildet helt til nå. For noen englebarn!

Kikker ...

En av yndlingshobbyene mine om høsten er å gå tur i mørket. Da kan man nemlig kikke inn i leiligheter og forestille seg hvem de som bor der er, og hva de holder på med. Da jeg var mindre likte jeg å forestille meg at man kunne ta av fasaden på store blokker og kikke inn akkurat som i et dukkehus. HBO | VOYEUR har utviklet den ideen. – Og hvis du begynner å følge med og klikker litt rundt omkring vil du oppdage at det er en historie der også ...

2.7.07

Foto-linker

En liste på 90 foto-relaterte sider. Er du på leting etter noe som har med foto å gjøre, kan det godt være du finner det her.

1.7.07

Dugnadssøndag

Hyggelig dugnadssøndag hos mamma og pappa! Maling og vin i skjønn forening. Og ei smørblid søster som plutselig fikk barnevakt og spontantur som kone-vedheng til Firenze. ;-)