27.9.07

Henry Sene Yee Design

Noen designere er så flinke at det nesten er for mye av det gode. Henry Sene Yee er en sånn en. Så mange fine omslag! Bloggen hans er morsom fordi den viser flere forskjellige utkast til omslagene han har laget - også de som av ulike grunner har blitt forkastet i løpet av prosessen. Inspirerende og fin! (Og mannen tar fine bilder også. Selvsagt.)

25.9.07

Radley

Det er en stund siden forrige veske-post her på bloggen, men disse fra Radley måtte blogges. Og det er flere fine ting på sidene også ... lommebøker, paraplyer, kofferter ...

Foredrag

Jeg har sett på flere av TED-foredragene nå, og mange av dem er både interessante og inspirerende. John Maeda/Simplicity patterns er bra. Stefan Sagmeister/Happy moments er også morsom.

24.9.07

Norske t-skjorter!

Dagens tips fra Larvik: PROBAT Masse fine t-skjorter. Norske. Butikken ligger i Thorvald Meyersgate. Luke Macahan skjorta kunne jeg godt tenke meg. Min barndoms helt. Hehe.

Pascal Blanchet

Via The Serif kom jeg over Pascal Blanchet - en Canadisk illustratør som har laget såååå mange fine ting.

23.9.07

Tvillingsjeler

Da jeg så plakaten til Varg Veum-filmen på Klingenberg i går, fikk jeg en uforklarlig superhelt-assosiasjon. En akevittdrikkende Bergensdetektiv er jo ikke akkurat noen superhelt, så jeg antok at plakaten minnet om en annen jeg har sett før. Det gjorde den. Varg og Batman har åpenbart endel felles ut over kampen mot de onde kreftene ...

22.9.07

Once

Once ser veldig fin ut. Anbefalt av Dooce er den også, så når den om (antagelig) en god stund dukker opp her i byen, skal jeg prøve å få den med meg. Men i dag blir det en ganske annen type film. Hehe.

21.9.07

I gamle dager ...


Mamma og Pappas flytting har fått endel gamle papirer og bilder opp til overflaten igjen. Dette husker jeg faktisk ble tatt - en påske for mange, mange, mange år siden. Buksa var rød, og jakka pappa sin. Og jeg er veldig glad for at Zebra-koppene er mine nå.

Fine tepper


Disse fine teppene laget av Permafrost har de på Pur norsk oppe i Theresesgate. Det finnes en tredje variant også "John Deere Mud" - som er som det grønne, bare i gjørmebrunt. Veeeeldig fine. Permafrost har forresten mye fint på sidene sine de også. De jobber ikke bare med møbler og tepper, men gjør også profiler og interiører.

20.9.07

The Johnson Banks

Til tross for en veldig fancy flash-navigering av på siden er the johnson banks slett ikke dum. Og navigeringen er egentlig ganske smart når man først prøver å klikke seg litt rundt der.
Og jobbene de har gjort er absolutt verdt en nærmere titt.

Finn din indre ...


Jackson Pollock!

18.9.07

Bravo!

Bravo holder til i Buenos Aires, og har mange fine jobber på sidene sine.

Skumle bøker

Jeg er litt usikker på om disse posterne laget av mladen penev gir meg lyst til å lese, men at man legger merke til dem er det liten tvil om. Etter å ha kikket litt på siden hans kan jeg vel slå fast at de er ganske "snille" sammenlignet med endel av de andre arbeidene. Tydeligvis en fyr som ikke er redd for å bruke sterke (og blodige) visuelle virkemidler. I overkant voldsomme til tider.

16.9.07

Nok en kaffe-t-skjorte!

Takk for tipset Jorunn!

Suppe-søndag

Høstens første skikkelige høstmiddag ble gjennomført i dag. Hos de ferske Hønefossingene fikk vi fersk suppe med masse klot (melboller for uinnvidde) og omvisning i det nye huset. Veldig hyggelig!

15.9.07

Typografi på Flickr

Typography Kicks Ass: Flickr Bold Italic. Veldig mange kule bokstaver hentet fra Flickr! Ikke som skiltet til dette stedet, som jeg gikk forbi i dag ... Her burde vel logopolitiet gjøre noe? Jeg mener - rosa? Og hvorfor har de slaktet de stakkars bokstavene? Selv om den ikke kan måle seg med dette - her. Det er vel den største logo-skuffelsen så langt i år ...

"Å komme frem til en enkel skråstrek, er en vanskelig prosess." Yeah. Right.

13.9.07

Forandring fryder

Da har jeg byttet bloggbanner igjen. Og siden jeg var så sløv at jeg glemte blogg-bursdagen i slutten av forrige måned, tenkte jeg det kunne være fint med en litt forsinket markering. Derfor har jeg laget en oversikt over de 25 bloggbannerne jeg har hatt til nå. Noen av dem har bare vært oppe en liten stund - andre har fått leve lenger. De færreste har overlevd mer enn 8 uker. Hehe.

Ikke noe man ser hver dag!

For første gang siden jeg begynte å lese bloggen til RobotJohnny har han anmeldt en norsk film! - Og "Tatt av kvinnen" kommer pent fra det.

Kaffe-t-skjorte

Take my coffee and I'll kill you! Som om jeg skulle ha sagt det selv. (Selv om jeg muligens ville ha valgt en annen font å si det med. Jepp. Det tror jeg.)

12.9.07

Cocoon

Er det ikke noe nesten litt x-files aktig over John Moriartys overlevelsestelt Cocoon? (Jeg er ganske sikker på at jeg husker en episode hvor en diger edderkop dreiv og spant folk inn i små pakker som den hengte i trærne for å ha noe å bite i utover vinteren.) Men rent bortsett fra at "teltet" er vanskelig å bruke på det norske snaufjellet er det en ganske stilig idé. Dessuten synes jeg det ser ganske koselig ut å ha en sånn liten kokong å slappe av i ute i naturen.

11.9.07

En praktisk side

Hvis man leter etter gamle stikk og illustrasjoner er Liams Pictures from Old Books. Siden er nettopp det - en hel haug med scanninger (i flere ulike oppløsning) med bilder hentet fra gamle bøker. Mange godbiter hvis man leter etter noe sånt. En praktisk søkeside finnes det også.

Gratis (eller nesten gratis) Bilder

Pow! har en lang liste over bildebyråer som har gratis eller så godt som gratis bilder. Les retningslinjene nøye, for noen restriksjoner/krav for bruken er det på noen av dem, men uansett - her kan det være mulig å finne rimelige bilder.

10.9.07

8 fine bilder

Takk Ingeborg, for tipset om utstillingen til Mikkel McAlinden i Galleri K! Hvis jeg klarer å rote meg bort på skillebekk før utstillingen slutter skal jeg virkelig forsøke å få med meg denne.

9.9.07

Australske illustratører


The Jacky Winter Group har noen flinke australse illustratører i stallen. Over ser du eksempler på Biddy Maroney (de to til venstre) og Andrea Innocents arbeider.

Loppemarked

Mandag den 17.9–torsdag den 20. henter Bolteløkka Skoles Musikkorps lopper. Hvis du har noe du har lyst til å donere kan du sende en mail til boltelokka[at]hotmail.com. Selv er jeg i ferd med å gjøre en seriøs opprenskning i bokhyllene. Doble rader med bøker er hverken fint eller nødvendig ... (Og med bokhøsten like rundt hjørnet er det best å ha et par ledige cm. klar ...)

8.9.07

Markedsdag og Designerdag

I morgen er det åpen dag for publikum på Designers Saturday, og i dag er det Markedsdag i Bogstadveien. Nå har jeg et ganske lunkent forhold til Bogstadveien på Markedsdagene, særlig siden jeg a) ikke kan fordra å gå på salg og b) alt jeg finner som jeg liker er til full pris uansett, men de siste ukenes høstlige temperaturer har vært en liten påminnelse om at jeg har en noe mager høstgarderobe. Så det spørs om ikke jeg får bite tenna sammen og ta en tur. Og kanskje jeg kunne finne en fin høstjakke? (Som selvfølgelig ikke ville vært på salg, hehe.)

Designers Saturday har jeg aldri vært på før, så kanskje det er på tide å ta en titt. Noen av utstillingslokalene ligger jo i nabolaget uansett!

Oppdatering: Jada. Det ble jakke. Ikke på salg. Men fiiiiiin. Hvis det nå bare kan bli litt kaldere igjen! ;-)

7.9.07

Bursdagskort til kolleger

Det er flere enn meg som får disse jobbene, skjønner jeg. Hehehe.

Rob Cordiner

Rob Cordiner er en australsk grafisk designer med mange fine typografiske løsninger på rullebladet. Han jobber i London, og skal man dømme ut i fra siden hans gjør han utrolig mange forskjellige ting også. Nesten så man kan bli litt misunnelig her man sitter og tutler med det samme hver dag ... (Via Coudal)

6.9.07

Fine fotografier

Kristopher Grunert (hvis du er allergisk mot irriterende musikk som går i loop, bør du kanskje vurdere å skru av lyden) har tatt noen veldig fine fotografier.

Bilder av øde nattescener i storbyer, enten det er fotos eller illustrasjoner har jeg alltid vært svak for. Motorveier, gatelys, gjerne litt tåke (som her) og et solid fravær av mennesker. Det gir veldig stemningsfulle bilder. Når Jorunn og jeg etterhvert finner ut hva vi skal kalle vår nystartede oslo-foto-gruppe (navneforslag og medlemmer er hjertlig velkomne!), ser jeg for meg ekskursjoner ut til lignende steder i Oslo. Fra min tid på Statoil på Abildsø husker jeg at tåka ved bomringen under Lambertseterbroa var spesielt tykk og fin. Nå er det å stille seg opp på E6 i mørket i tåka, kanskje ikke det smarteste man kan gjøre, men litt må man ofre for å få noen bra bilder, ikke sant?

5.9.07

Royal Magnet Design Co

Heidi gjorde meg oppmerksom på Royal Magnet Design Co og alle de fine nettsidene de har designet i en kommentar i går. Likte spesielt sidene til The Shins, JET og M. Ward. (Lurer på hvor mange som velger "standard site" i stedet for "DeLuxe site". Hehe.)

Ah! Nå skjer det ...


... og TUAW rapporterer fortløpende, og jeg kan bare si så mye som at nå vet jeg hva jeg skal putte på ønskelista mi til bursdagen. (Steve kan kunsten å time gode nyheter perfekt. Hehehe.) En iPod m/safari og wifi og touch screen eller en med 160 GB minne. Oioioi. Her må det veies for- og imot. :-D

Oppdatering: Her er Apples presentasjon av iPod touch ... *sikle*

Typography.com!

Hoefler & Frere-Jones (typography.com) er en veldig bra inspirasjonsside for alle som er på leting etter fonter. Denne siden f.eks. er en fantastisk oversikt over fontene de selger, alt sortert og ryddig og pent presentert. Skulle ønske de kunne komme over og rydde i fontsamlingen min også. Da hadde jakten på den rette fonten til hvert omslag vært veldig mye enklere!

Bør leses ...

Det er ikke så ofte debattsidene i Dagbladet gir dagen et løft, men Leif Tore Sædbergs artikkel Kva er gale med at jentene er flinkast? gjorde faktisk det. Humoristisk og bra skrevet, med snert og ikke minst - mannen har et poeng. Les!

Valerio Vidali

Camilla Engman har begynt å blogge hos Illustration Friday og i går skrev hun om italienske Valerio Vidali (som også har en blogg). Fine illustrasjoner. Hvis du kikker på Camilla sine illustrasjoner er det lett å se hvorfor hun liker Valerio Vidali også. Hehe.

4.9.07

En lovende start på dagen ...


Ah ... Quark ser ut til å ha en fin dag her på kontoret. Dette kan bli gøy. Kanskje mine planer om å sitte litt utover dagen bør gjøres om til en plan om å rekke innom skolehagen for å sjekke potetene. Den stakkars åker'n min har fått lide under arbeidspresset på jobben de siste ukene.

Susan Burghart

It's all about the work. er Susan Burghart, illustratør og grafisk designer, sin hjemmeside. Den sjarmerende sirkus/omreisende tivoli/vaudevill-estetikken hennes er noe for seg selv.

3.9.07

Dagens tips!

Ingeborg tipset meg om at det nå er mulig å lage sitt eget omslag til Penguin-bøker på My Penguin. Og selv om mye av moroa med Penguin er alle de nydelige omslagen, at den effekten muligens blir litt borte når man må stå for genistrekene selv, hadde det vært litt stilig å ha et par egendesigna Penguin-bøker i bokhylla. Bra for egoet, liksom. Hehe.

2.9.07

Kveld i Slottsparken

Jorunn og jeg tok med oss kameraer og stativer og knipset vilt en stund i Slottsparken i kveld. Noen fine bilder ble det faktisk også. Bildet over er jeg godt fornøyd med. Med en lukkertid på 30 sekunder ble gatelysene overraskende funklende. Dette bildet synes jeg Jorunn kan ha all mulig grunn til å være stolt av.

1.9.07

CMYK my TIFF

Husker ikke helt hvor jeg så denne t-skjorta, men det er absolutt en jeg kunne tenke meg å gå med. Ikke noe er som litt kryptisk t-skjorte-tekst som de innvidde kan humre litt av og ingen andre skjønner. (Og denne har liksom litt attitude også. Litt sånn tøff-i-trynet-designer?) Hehe. Opphavskvinnen er den finske designeren Eemeli Nieminen.