30.1.09

Dagens søteste musikkvideo


Heidi blogget denne i går, og den må bare videreformidles. Søt!
Minner ganske mye om "Dreams of flying"-bildene jeg blogget for en tid tilbake.

Intet mindre enn genial ...


Er litt usikker på om opphavsmannen er interessert i å stå frem med fullt navn her, men jeg syntes denne genistreken er for god til å holdes skjult. :D

29.1.09

Perfekt


Denne siden kledde meg veldig godt i dag, må jeg si. Hehehe.

Skissebøker


Denne posten i Design Observer, skrevet av Michael Bierut er veldig interessant. I løpet av 26 år har han fyllt ut 85 skissebøker - eller notatbøker som han foretrekker å kalle dem - og tilsammen gir de en interessant innsikt i et langt yrkesliv som designer.

28.1.09

Ukulele-tid!


Det er bare å innse - det er ukuleler over alt. Det begynte tidligere i høst da Hanna etter et besøk på Smart-club insisterte på at hun ønsket seg en til jul. Takket være mormor og morfar ble ønsket oppfylt, og nå - en drøy måned senere - må jeg noe overrasket innrømme at lydene som produseres ligner litt på musikk. Og jeg vil tro de er mer behagelige å høre på i lengden en f.eks. øving på kornett. Eller trommer. Det fascinerende er at det har vist seg at ukulele-entusiastene der ute er veldig aktive på nett. Denne nederlandske siden er faktisk veldig bra, og gir både hjelp til stemming, play-a-long (anbefaler ikke nødvendigvis nederlandsk ompa-cowboysang, men den ER en av de enkleste ...), og har en fin oversikt over grep.

Så da Boing Boing i dag gjorde meg oppmerksom på denne fantastiske videoen måtte jeg bare blogge den:



Og her er forøvrig en av de fineste versjonene av "Somewhere over the rainbow" som finnes. Med ukulele. Og Israel "Iz" Kaʻanoʻi Kamakawiwoʻole.

25.1.09

Tagget ...

Eirik har tagget meg, og siden det er en usedvanlig grå og kjedelig søndag, ser jeg ingen grunn til ikke å kjede dere også.

Her følger derfor sju ting du ikke trenger å vite om meg:

1. Jeg har alle Frøken Detektiv-bøkene som er utgitt på norsk. Noen av dem i flere utgaver.

2. Jeg husker fremdeles medlemsnummeret mitt i Den Norske Bokklubben, - tre år etter at jeg meldte meg ut.

3. Jeg hater Gladpack. - Plast som motarbeider meg gjør meg rasende.

4. Jeg er en agressiv trafikant. Det spiller ingen rolle om jeg kjører bil, sykler eller går.

5. Hvis jeg er veldig sulten kan jeg finne på å spise peanøttsmør rett fra glasset, gjerne i kombinasjon med rosiner. Mmm!

6. Jeg drømmer om å svømme med delfiner, og synes fremdeles at det å jobbe som delfintrener må være noe av det kuleste i verden.

7. Jeg har fremdeles et anstrengt forhold til langrennski etter en traumatisk oppvekst med en lærer på barneskolen som på død og liv skulle vinne Skiforeningens Skikort-konkurranse.

23.1.09

Det er ikke ofte ...


... jeg siterer VG Nett, men denne var bare for søt til å forbigåes i stillet.

Netdiver Magazine


Netdiver Magazine har plukket de 110 beste nettsidene i 2008. Med andre ord 110 sider til inspirasjon. Værsågod, og god fredag!

22.1.09

Fontcase

Kan dette være løsningen? Fontcase høres unektelig ganske lovende ut. Vurderer seriøst å teste ut dette den dagen jeg har Leopard installert. (Jada, jada. Jeg vet ...) Uansett - én ting er sikkert. De font-programmene jeg bruker nå er på ingen måte tilfredsstillende, og finnes det noe bedre der ute blir jeg lykkelig!

Edward Kinsella


Illustratør Edward Kinsella har både blogg, portfolio og skissebøker liggende ute. Fine greier!

20.1.09

I anledning dagen!


... Må jeg bare blogge dette bildet, Criz, en av Flickr-vennene mine tok tidligere i høst! Hipp hurra, og gratulerer med dagen!

Obamas innsettelse


... i Lego. (Takk for tipset Jorunn!)

19.1.09

Silent World av Michael Kenna

Jeg vet jeg har blogget disse bildene til Michael Kenna før, men gårsdagens- og nattens snøfall gjør det fullt lovlig å gjenta seg selv. De er utrolig fine, og nå er det nok nysnø ute til at man kan gå ut og prøve seg selv også!

15.1.09

Litt om gangen


Nærmere bestemt 1 millimeter hver dag ... Chris Hornbecker begynte på 14 mm og har zoomet linsa si ut 1 mm og tatt et bilde hver dag. Litt over ett år senere er han straks i mål ved 400 mm.

Blir alltid fascinert av sånne bildeserier. Når folk klarer å gjennomføre et-bilde-om-dagen (eller uka eller i året) planene sine. På Flickr finnes det en haug med 365-dagers grupper, hvor folk tar selvportretter, leker, landkaper el.l.

13.1.09

Mens vi venter ...


Pretty Loaded - et preloader museum samlet av Big Spaceship. Noen ganger er selve siden man kommer frem til etter at opplastningen er ferdig en liten nedtur. Her er det bare opplastning og ingen nedtur! (Via Swissmiss - igjen!

12.1.09

Inspirasjon på en mandag


Fant denne samlingen typografi på i love typography. Mye fint! Og en bra påminnelse om at det går an å strekke seg litt.

10.1.09

The Book Cover Archive


The Book Cover Archive er akkurat så fantastisk som det høres ut. Mer enn 800 bokomslag. Og over 180 omslagdesignere. En aldri så liten gullgruve med inspirasjon.
Tusen takk til Tina "Swiss Miss"!

8.1.09

Hope Gangloff

Kom over Hope Gangloff via BOOOOOOOM! (et utmerket sted å finne mye fint!). Fin strek, små-pussige portretter, og mye fine mønstre/flater. Det tar litt tid å laste inn alle bildene på siden, men de er verdt å vente på.

6.1.09

Gary Larsons Far Side Gallery

Flickr-gruppe med bilder hvor Gary Larsons Far Side blir gjenskapt ...
Bildet over ("Rover Strikes Back") er helt klart et av de beste, og det er dessuten av en av Larson-favorittene mine. :-D

National Geographics fotovinnere 2008

Vinnerne av International Photography Contest 2008 i National Geographic Magazine er selvsagt fantastiske. Og verdt å bruke noen minutter på. De to bildene her er tatt av Jose Hernandez (ørnene) og Veronica Maglione (mann på t-bane), begge vinnere for den engelske utgaven.

4.1.09

I morgen ...


... er det tilbake til hverdagen, etter en lang, men altfor kort juleferie. Det gjenstår å se hvor mange dager det tar å venne seg av med seine kvelder og jevnlig turer til kjøleskapet/kakeboksene. Har med andre ord ikke gjort veldig mye å skrive om i jula. Hyggelig julemiddag med familien til Arne, skøytetur med bursdagsbarn-Søster og familie, bowling med svigerinne og familie, strålende nyttårsfeiring med Newthene og en veldig hyggelig middag med mamma og pappa i går bør allikevel nevnes. Og i dag fristet jeg skjebnen og tilbragte to timer ute i kulda for å få tatt noen bilder av solnedgangen. Jepp. Det oppsummerer årets jul, tror jeg.