30.4.09

Brandiiiiii


Var på konsert med Brandi Carlile i går, og ble gledelig overrasket får man si. Masse sjarm, og veldig mye (kul) stemme i en liten kropp! At det tok lovlig lang tid før jeg skjønte at gutta i bandet lignet så veldig på hverandre fordi de er tvillinger og ikke fordi de bruker samme stylist, gjorde meg en smule lattermild, men pyttsan. Dessuten er det alltid gøy å få lov til å være med å synge trestemt, - og "Folsom Prison Blues" som ekstranummer var en vinner.

28.4.09

Yellena James


Yellena James lager nydelige, abstrakte bilder. Både tegninger og malerier, og hun har en egen side på Etsy hvor man kan få kjøpt noen av tingene hennes.

24.4.09

Bryllupsinvitasjoner!


De flinke jentene i Z har lansert en egen side - Peon - hvor de selger bryllupsinvitasjoner for de som er på leting noe litt annerledes. Kortene selges i pakker med ferdig trykte kort, og ark man printer ut selv og setter inn. Lurt!

23.4.09

New York - lett manipulert

V1 GALLERY artist har en haug med kule, lett manipulerte New York bilder. Små-surrealistiske og fine! Fotografen er Peter Funch, og han har andre prosjekter på hjemmesiden sin, som det er verdt å ta en titt på.

20.4.09

Benoit Paillé


Benoit Paille´ - Canadisk fotograf, med en Flickr strøm av den meget imponerende sorten. Fantastiske portretter og stemningsfulle bilder.

16.4.09

13.4.09

Påskelesning


(foto: © Fotomormor)

Da er påskeferien unnagjort og bare x-antall vaskemaskin-runder og et par timer i sofaen igjenstår før det er tilbake til hverdagen. Fikk lest masse i påsken, og her følger en rask rangering av påskekrimmen som ble fortært denne gang. (Totalt 2780 sider sånn temmelig nøyaktig. Hehe.)

1 - Harlan Coben - "I DEN skogen"
2 - Helene Tursten - "Mannen med lite ansikt"
3 - Chris Tvedt - "Rottejegeren"
4 - P.D. James - "Den siste pasienten"
5 - Christian Dorph & Simon Pasternak - "Avgrunnens rand"
6 - Robert Wilson - "Blodets bånd"
7 - Camilla Läckberg - "Havfruen"

Harlan Coben var suverent best! Spennende, bra intrige og fine personer. Anbefales!
Helene Tursten liker jeg godt personene til, og historien var bra. Så dette var som å komme hjem til et hyggelig univers man kjenner fra før.
Chris Tvedt var overraskende bra! Og jeg er ikke engang spesielt opptatt av gutta på skauen, så denne skal jeg låne bort til pappa. Hehe.
P.D. James var sånn hun skal være. Bra og overbevisende. Og her går vel i grunn skillet på lista.
Den neste, Dorph & Pasternak var faktisk bra, men det var noen løse (og unødvendige) avsporinger i storyen, og det ble litt mye roting i gamle saker. Også lignet alle navnene veldig på hverandre, og oversettelsen var såpass dårlig at jeg hadde på følelsen av at jeg leste dansk innimellom. Dessverre.
Robert Wilson var også egentlig veldig bra, MEN (og det blir et stort men.) Det var noe så innihelvete mange organisasjoner med bokstavforkortelser involvert at jeg kjente den marsipan/rødvinsfylte hjernen min ble satt på en litt større prøve enn den satte pris på. Mao. lesbar, men det er partier som krever litt konsentrasjon. (Og sånt vil vi ikke ha noe av, vil vi vel?)
Den største skuffelsen var Camilla Läckberg, som i og for seg var bra nok, men jeg satt hele tiden med en følelse av at hun har brukt samme oppskriften før, og slutten - uff og uff. Det var jo som å se avsluttningsepisoden av en hvilkensomhelst amerikans såpeserie før sesongslutt. Sukk. Men alt-i-alt: Mye bra underholdning! Og hvis du lurer - JA - jeg har gått på ski og vært ute også. Hahaha!

3.4.09

Fine PC-vesker


Nå har ikke jeg noen bærbar Mac, men disse PC-veskene var da veldig fine ... Noen er til og med prikkete! Laget av Mette Sørhaug. Dersom noen er interessert, gi beskjed. Takk for tipset, Marianne!

Årets vakreste bøker 2009

Årets vakreste bøke ble avholdt i går kveld, og tradisjonen tro ramser jeg opp vinnerne fra Cappelen Damm. ;-)

Skjønnlitteratur/Barne- og Ungdomslitteratur
GULL: Kim Hiorthøy for "Kurtby"
SØLV: Øyvind Lauvdal/Miriam Edmunds for "Himmelen bak huset"
DIPLOM: Øyvind Torseter/Elisabeth Vold Bjone for "Alba og Adam"

Skjønnlitteratur/Dikt - og poesibok
GULL: Terje Langeggen for "Kvartett 2008"

Fakta og oppslag/Barne- og ungdomslitteratur
DIPLOM: Evy Andersen/Terese Moe Leiner for "Nam!"

Lærebok/Grunnskole
GULL: Rune Mortensen for "NB!"

Lærebok/Videregående
SØLV: Marianne Thrap for "Historie og filosofi 1 og 2"

Fotobok/Kunstbok
SØLV: Knut Egil Wang/Kjell Ramdal for "Traktorland"

Bokomslag/Barne- og ungdomslitteratur
SØLV: The Lacktr Prpgnda Community for "Darlah 172 timer på månen"
DIPLOM: Cecilie Ellefsen for "Kometer eller skjærlighet, Den store røde knappen, En sotr farlig hund og to geniale oppfinnere"

Åpen klasse
DIPLOM: Terese Moe Leiner/Fredrik Skavland for "Skavlands Ark"

Og en spesiell gratulasjon til Stian Hole som vant Bokkunstprisen, og som holdt den flotteste takketalen noen sinne. Det var ikke bare den høygravide Solveig Kloppen som hadde tårer i øynene da han var ferdig! Vel fortjent!

Hvor mange av de ...


99 Seinfeld referansene tar du? (Og for de som virkelig kan sin Seinfeld, er det visstnok et par ekstra også.) (Via yay!everyday)

2.4.09

Animasjon fra Paris


Passion Paris har massevis med fine animasjonsfilmer på sidene sine. Her er noen laget av Dimitri Stankowicz.

1.4.09

Rachel Papo


Rachel Papo har tatt noen nydelige bilder fra tilpassningen av kostymene til New York City Ballets oppsetning av Nøtteknekkeren. De andre bildene hennes er også fantastiske, så ta en titt!