30.4.06

Firmabesøk

Fikk omsider mulighet til å ta en kikk på de veldig fine lokalene til Odysse i Larvik. Cellekontorene der jeg jobber ser ikke riktig så raffe ut, gitt. Ikke har vi så vakre tapeter heller.

På vei tilbake til Marianne fikk jeg se dette (bilde til høyre) skiltet. Vet ikke helt hva de tenkte da disse bokstavene ble montert på veggen, men lesbarhet var muligens ikke noe som ble prioritert ... Mulig virket det som en lur løsning siden navnet er langt og avstanden mellom vinduene ikke tillater den vanlige "fra-venstre-til-høyre"-måten å skrive på?

27.4.06

Plast!

Ting tyder på at det er flere enn jeg som liker plastboller fra Tupperware. Ser ut som om det har kommet mange nye kjekke saker siden forrige storhandel. Noen som føler for et Tupperware-party? ;-)

Moro med tapeter

2Jane har mange morsomme ting. For eksempel den transparente filmen vist på bildet og Wallpaper-by-numbers (selv om jeg lurer litt på om det er en god idé å oppfordre barna til å tegne på veggene). Fine puter har de også.

26.4.06

Observert på vei til jobben

I dag så jeg noe jeg aldri har sett før. Gikk som vanlig gjennom gravlunden og på gangstien foran meg tuslet det to ringduer. Da jeg nærmet meg skulle den ene skynde seg over på den andre siden av veien, og tror du ikke dua SNUBLET rett foran meg? Jeg var så nær at jeg tydelig kunne se hvordan den tråkket feil og gikk på trynet/nebbet så det sang. Mulig jeg bare innbildte meg det, men jeg syntes tydelig den så litt flau ut da den kom seg på beina og gikk videre som om ingenting var hendt. Jeg fikk meg i hvertfall en god latter.

25.4.06

Panique au village

Panique au village - morsom fransk side hvor bondegårdsdyrene og alle plastmenneskene i lekekassa får nytt liv. Pass på å få med deg de små videoene og det fantastiske spillet: Kung Fu Traktor.

Mannen bak ...

Apple logoen! (Rob Janoff.)

Nye klær

Hver dag går jeg forbi Fretex i Ullevålsveien, og den siste uka har det kommet opp noen nye plakater i vinduene. De er til en ny kampanje, og i den anledningen er det tydligvis også blitt laget en film som kan finnes nederst på denne siden. Enkel og fin. (Dessuten minner den meg om de 15 kassene med avlagte barneklær som for tiden står stabla i spisestua i påvente av sortering og omfordeling ...)

24.4.06

Bunadsøm

Kom hjem til lyden av symaskin som surret og gikk. Bunaden min er i ferd med å ta form, og bunadsyersken, mamma, holder et imponerende tempo! Jeg ser ikke helt bort i fra at dette kan bli min første 17. mai i egen bunad. Forsøker å dokumentere prossessen her. Her kan du se bunaden slik den skal bli. (Fylke: Buskerud, bunad: Ringeriksbunad)

23.4.06

Prikker prikker prikker

Gårsdagens shoppingraid var riktig så vellykket, og jentene fikk nye gummistøvler. De som kjenner meg vet at jeg forferdelig gjerne skulle hatt et par sånne gummistøvler. Men dessverre ... de fantes kun i barnestørrelse. Snufs. Jeg får trøste meg med at jeg i hvertfall kan låne skjerfene deres. (Dessuten fikk jeg meg joggesko og treningsdress. Noe som er helt nødvendig siden jeg om 14 dager skal løpe 1. etappe på Cappelens lag i Holmenkollstafetten. Iiiik!)

22.4.06

Helgeplaner

Gårsdagen endte med en tur til min favorittbyggeplass for tiden - IKEA på Slependen. Den nye restauranten var åpnet siden forrig gang vi var der, og vi innviet selvfølgelig det nye lokalet med kjøttbolle-middag. Mmm ... Kjøpte noen fine pappesker (som på magisk vis skal hjelpe meg å få orden i avlagte klær etter jentene), sugerør og noen nye blomster til stuevinduet. -Og et nytt tørkestativ.

Nå må vi ut for å ordne bursdagspresanger og nye bukser til Hanna, og til tross for strålende sol fra knallblå himmel er tungt å forlate hjemmet, siden disse to kom på overraskelsesbesøk i går! :-D

21.4.06

Turntable

Overraskende besøk er ikke noe problem med dette utrolig praktiske bordet. Alt rot skjules raskt og effektivt med et enkelt håndgrep. Hehe.

20.4.06

Jeg vet neimen ikke ...

... hva jeg synes om Melanie Pullens motefotografier. Inspirerte av gamle åstedsfotografier hun har funnet i arkivene til LAPD er de både interessante og spennende å se på, men er egentlig kombinasjonen lik/mote OK? Får jeg lyst til å kjøpe et pent skjørt når jeg har sett det henge (bokstavelig talt) på en hengt dame? Må tenke litt på den der ...

19.4.06

Vår=Farger!

Plutselig kom vårsola for fullt, og selv om jeg ikke akkurat er plaget av varmen enda, kjenner jeg at jeg får lyst på farger. Masse farger! Disse fine genserne fra Illico hadde vært midt i blinken. Mønsteret passer ganske bra til meg det også. Siden jeg har litt lett for å slumse ...

- Og disse treskoene skal jeg helt klart spandere på meg. Pleide å gå med tresko hele sommeren da jeg var liten (husker fremdeles godt de fineste jeg hadde; røde med hvite hjerter) og tror det er på tide å med noen nye. Ser at de er å få i barnestørrelser også, så kanskje jeg skal være skikkelig grei og kjøpe et par til hver av jentene også. Er litt bekymret for portokostnadene, for tresko er jo i grunn litt tunge, men skoene koster jo ikke all verden ...

18.4.06

Tidsfordriv

Når påskeværet ikke helt blir som ønsket er dette et av de mer populære tidsfordrivende på hytta. Ligner til forveksling på andre tilsvarende spill, men med 4 kuler mer enn de variantene som er å få kjøpt i dag. -Og tro meg, de 4 kulene gjør det hele MYE vanskeligere. Såpass mye at hvis du plutselig sitter igjen med én kule er det best du har hatt vitner til de siste 5 trekkene du har gjort. Hvis ikke er det ingen som tror deg når du sier at du har klart den. Hehe.

Har også mye glede av reglen som fulgte med. (Eks: "Kule-Kabalen er et intelligensspill. Såvell for den ensomme som for selskaper og klubber gir det avspenning og underholdning og korter på en fornøyelig og spennende måte tiden bak blendingsgardinet.") Kanskje ikke så rart den er vanskelig å få til å gå opp? Det var jo ikke godt å si hvor lenge krigen kom til å vare ...

8.4.06

Dagens hjernetrim

Litt oppvarming før en uke med kryssord og sudoku ... Kan noen forklare hvordan dette er mulig?

Akkurat det jeg trengte ...

En laaang liste over kokebøker som er nominert til James Beard Foundation/KitchenAid Book Awards. Har aldri hørt om prisen før, men opptil flere av bøkene på lista ser fristende ut. (Fikk for eksempel plutselig en akutt følelse av at jeg ikke arrangerer nok soiréer ...)

7.4.06

Falske modellhus

Som turister flest har jeg en tendens til å klatre opp i tårn, og opp på topper og utkikkspunkter for få et overblikk over stedet jeg besøker. Ikke sjelden resulterer det i en lang rekke bilder av små hus sett ovenfra. Slike bilder er et utmerket utgangspunkt hvis man har lyst til å leke litt med Photoshop. Ved å følge denne enkle "oppskriften", kan du få byen under deg til å se ut som en kunstig miniatyrmodell.

Rye, East Sussex

Bologna

Gaske stilig, eller hva? Kommer til å ha dette i tankene neste gang jeg befinner meg i toppen av et kirketårn et eller annet sted i Europa.

6.4.06

Camilla Norrback

Har blogget mange fine, danske klær her tidligere. Kanskje på tide med noen svenske? Camilla Norrback er i såfall et godt eksempel.

5.4.06

Om typografi

En ikke helt ny, men (kanskje nettopp derfor) underholdende artikkel om typografi av Mark Simonson.

4.4.06

Rijksmuseum i Amsterdam

Da vi var i Amsterdam i september besøkte vi selvsagt Rijksmuseum. Museet viste seg å være en gedigen byggeplass, og det var bare en liten del som var åpen for publikum. Derfor var det morsomt å komme over denne siden, - en slags informasjonsside som viser byggearbeidene måned for måned. Klikk på linken under de små bildene og du får opp en tegning av hele museet. Bak de små gule hjelmene skjuler det seg små filmsnutter, mange på engelsk, som viser litt av det som foregår på det aktuelle stedet. Smart!

Lara er tilbake!









I Tomb Raider: Legend er Lara Croft, i følge VGs spillanmelder, tilbake for fullt. Hvilket betyr at det kan komme til å bli noen seeeeene kvelder utover våren ...

2.4.06

Noen (mat)inntrykk fra Bologna

Parmesan-butikken øverst til venstre gjorde stort inntrykk. Hele butikken luktet fantastisk ... Mmm!

1.4.06

Madonna med veske

Madonna med veske? Har vel en mistanke om at det ikke akkurat er det, men for en uinvidd veskeelskende turist var det helt klart den assosiasjonen jeg fikk. Dessuten tok jeg det som et tegn fra oven, og gikk raskt tilbake til FURLA butikken og kjøpte den lyseblå, pene vesken jeg hadde sett litt tidligere ...

Hjemme igjen


Bologna-turen er over, og jeg har haugevis med inntrykk og bilder å sortere ... Har sett/spist/shoppet utrolig mye fint! Blogger nok noen bilder og skisser etterhvert, men jeg har ikke fått dagens første kaffekopp enda, så det får vente litt! ;-)