13.4.09

Påskelesning


(foto: © Fotomormor)

Da er påskeferien unnagjort og bare x-antall vaskemaskin-runder og et par timer i sofaen igjenstår før det er tilbake til hverdagen. Fikk lest masse i påsken, og her følger en rask rangering av påskekrimmen som ble fortært denne gang. (Totalt 2780 sider sånn temmelig nøyaktig. Hehe.)

1 - Harlan Coben - "I DEN skogen"
2 - Helene Tursten - "Mannen med lite ansikt"
3 - Chris Tvedt - "Rottejegeren"
4 - P.D. James - "Den siste pasienten"
5 - Christian Dorph & Simon Pasternak - "Avgrunnens rand"
6 - Robert Wilson - "Blodets bånd"
7 - Camilla Läckberg - "Havfruen"

Harlan Coben var suverent best! Spennende, bra intrige og fine personer. Anbefales!
Helene Tursten liker jeg godt personene til, og historien var bra. Så dette var som å komme hjem til et hyggelig univers man kjenner fra før.
Chris Tvedt var overraskende bra! Og jeg er ikke engang spesielt opptatt av gutta på skauen, så denne skal jeg låne bort til pappa. Hehe.
P.D. James var sånn hun skal være. Bra og overbevisende. Og her går vel i grunn skillet på lista.
Den neste, Dorph & Pasternak var faktisk bra, men det var noen løse (og unødvendige) avsporinger i storyen, og det ble litt mye roting i gamle saker. Også lignet alle navnene veldig på hverandre, og oversettelsen var såpass dårlig at jeg hadde på følelsen av at jeg leste dansk innimellom. Dessverre.
Robert Wilson var også egentlig veldig bra, MEN (og det blir et stort men.) Det var noe så innihelvete mange organisasjoner med bokstavforkortelser involvert at jeg kjente den marsipan/rødvinsfylte hjernen min ble satt på en litt større prøve enn den satte pris på. Mao. lesbar, men det er partier som krever litt konsentrasjon. (Og sånt vil vi ikke ha noe av, vil vi vel?)
Den største skuffelsen var Camilla Läckberg, som i og for seg var bra nok, men jeg satt hele tiden med en følelse av at hun har brukt samme oppskriften før, og slutten - uff og uff. Det var jo som å se avsluttningsepisoden av en hvilkensomhelst amerikans såpeserie før sesongslutt. Sukk. Men alt-i-alt: Mye bra underholdning! Og hvis du lurer - JA - jeg har gått på ski og vært ute også. Hahaha!

Ingen kommentarer: