26.6.06

Herregud. For. En. Dag.

Dette er programmet jeg har brukt siden klokka 3 i dag ... Har et lite håp om at en god del kan reddes, men å få oversikten over filene programmet hoster opp er ingen liten jobb, siden den fisker frem alt som har vært kastet i søpla siden tidenes morgen ... (Dvs 2002.) Og ja, hvis noen lurer, det var min egen feil. Og ja. Jeg vet at det bare er idioter som ikke har backup. Jeg er en idiot. Men fra og med i dag er jeg i hvertfall en idiot som kommer til å ta backup. Selv om det er kjedelig. Og selv om det tar litt tid.

Ingenting er som etterpåklokskap.

4 kommentarer:

Eirik sa...

Hørte det fra Jorunn. * sympatiklem fra Sofienberggata *

Elisabeth sa...

Takk for det, Eirik! :-)
Er tilbake foran maskinen, og skal begynne det møysommelig arbeidet med å lete etter de filene jeg håper hokus-pokus-programmet har tryllet fram. Det er heldigvis ikke så mange, men det er et par-tre der jeg kunne gitt en god del for å se trygt tilbake på harddisken ...

Eirik sa...

* krysser fingrene * Jeg har hatt total backupnoia etter et par stygge episoder den gang jeg kjørte DOS (hutre, hutre), og har siden konsekvent tatt sikkerhetskopier på hhvis SyQuest, Zip, CD, DVD og nå ekstern USB-harddisk. I tillegg har jeg alltid en backup av mine viktigste manus på CF-kort, enten i en PDA eller et kamera eller rett og slett i lommeboka. Denna karen skulle ikke være han som kom til forlaget og skyldte på PCen for overskredet dødlinje, nei... ;-)

Med de flest filsystemer er det jo slik at nylig slettede filer har minst sjanse for å være overskrevet, så jeg håper det gikk greit med redningsaksjonen?

Elisabeth sa...

Jaja. Da var én hel dag brukt til å sortere filene som FileSalvage spytta ut. Den ene jeg virkelig håpet på at skulle dukke opp er selvsagt borte for alltid (antaglig for at jeg skal ta lærdom av min endeløse dumhet), men det var en 4-5 filer jeg hadde gledelige gjensyn med. Programmet har i hvertfall betalt seg i og med at jeg har klart å redde et par dagers jobb på denne måten. Så får jeg heller krype til korset og starte rekonstruksjonsjobbinga i morgen ...