26.5.05

Bokmeme-utfordring

Eirik sendte meg denne, og som forlagsansatt kan jeg vel ikke annet enn stille opp!

1) Hvor mange bøker eier du?
Ja, det var det da ... Hvor mange bøker går i en Billy hylle? Hvor mange går det i 11 Billy hyller?? Jeg har helt klart flere bøker enn jeg trenger, men får allikevel vondt hver gang jeg kvitter meg med en. - Og jeg ser stadig nye jeg har lyst på ...

2) Hvilken bok var den siste du kjøpte?
"Den beste middelhavsmaten" av Clare Ferguson.

3) Hvilken bok var den siste du leste?
Er straks ferdig med "Östermalmsmorden" av Lars Bill Lundholm. Bra krim!

4) Nevn fem bøker som betyr mye for deg, og som du har lest mer enn tre ganger
• "Katteøyet" av Margareth Atwood. Utrolig bra skrevet om det å være en av tre venninner. Hvis du har glemt hvor grusomme småjenter kan være mot hverandre er dette boken som får deg til å huske ... Dette er faktisk en bok jeg IKKE har selv, men har lånt. Tror dessverre ikke den er å få kjøpt lenger. Synd, for denne skulle jeg klart å finne plass til i bokhyllene mine.

• Trygve Guldbrandsens trilogi om Bjørndalsfolket. Natur, kjærlighet, drama. Her er det nok av alt. Gjorde dypt inntrykk første gang jeg leste den, og holder seg fortsatt. ("Bakom synger skogene", "Det blåser fra Dauingfjell" og "Ingen vei går utenom")

• "Kjøkkengudens kone" av Amy Tan. Har lest denne mange, mange ganger, og kommer sikkert til å lese den igjen.

• "Rosendals Trädgårdskafe" av Monika Ahlberg. God mat, fint tekst, vakre bilder. Hva mer kan man forlange av en kokebok??

• "Den hemmelige historien" av Donna Tartt. Skummelt bra ...

5) Oppfordre fem personer til å fylle ut denne i sin blogg.
Det blir litt vanskeligere. De bloggerne jeg kjenner har vel allerede fylt ut denne? Dvs. det er vel en eller to skap-bloggere der ute som kunne forsøke seg. Eller hva sier dere Tina og Eivind? Er ikke dette en strålende mulighet til å prøve seg på blogging igjen? ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ach so! Selvsagt! "Den hemmelige historien" er simpelthen _genial_, og selvsagt lest mer enn tre ganger. Så mange bøker, så få punkter. :-|

Eirik

Elisabeth sa...

I know ... Savnet også et punkt for bøker jeg har likt utrolig godt men bare lest én gang. Som storforbruker av krim er det nemlig en god porsjon av bøkene jeg har lest som havner i den kategorien.