30.6.05

Urt til besvær

Har vært i skolehagen og vannet og luket igjen. Fikk dratt en hageslange opp til parsellen i dag. Rimelig luksus sammenlignet med vannkanne-bæringen jeg vanligvis driver med. Imidlertid var det overraskende mye å luke tatt i betraktning at det ble luket der for to (2!!!!) dager siden. (Grøsser ved tanken på hva som vil vente meg etter et par uker på ferie.)

Problemet er mynte. Massevis av mynte. Det spretter opp absolutt over alt. Og selv om det lukter godt, er det rimelig irriterende ... Etter å ha konferert litt med andre parsell-bønder har vi nå funnet en mulig løsning: Mojitos!

3 kommentarer:

Eirik sa...

Obligatorisk engelskmannskommentar: mintsaus! Subsidiært mintgelé. Nydelig til allslags lammekjøtt. Take it, Eivind...

Når jeg nå i tillegg nevner springmais i samme setning som popkorn, så har det ingenting med google-kampanjen min å gjøre - det skyldes ene og alene at postingen din om mynte ga meg lyst på springmais. Som andre altså kaller popkorn. ;-)

Elisabeth sa...

Springmais, du liksom. Sprettmais heter det. Hva er springmais egentlig? Mais som springer? Springer hvor da? Sprettmais derimot ...

Nå lurer jeg mest på koblingen mint/popkorn. Hva for en skummel kombinasjon er nå det, egentlig?

;-)

PS ... Nå har jeg ferie ... i FIRE uker!!!!

eirik sa...

Julie - http://www.espen.com/julie/ - er en ihuga springmaistilhenger, og begrunner det slik: maisen _springer ut_, på samme måte som en blomst gjør det. Hah! Kampanjen begynner virkelig å bære frukter, forresten: Kvasir rangerer nå springmais som nummer 7 når man søker på popkorn. På Google er jeg fremdeles nummer 65 med fritt internasjonalt søk, men havner som nummer 6 på det norske søket. Wheee!

Springmais har et enormt bruksområde. Indianere har laget både springmaissuppe og -øl (helt sant!), og jeg vet at dagens amerikanere er glad i å ha mye fett og søtt over springmaisen sin. Så det slo meg at et tynt dryss med mynte på maisen kunne være interessant. Men det bør tilføyes at jeg har vært tett i nesen i ti dager, så luktesansen er litt i ulage for tiden... ;-)

Grattis med ferie, forresten!