5.9.05

Lite ikon

Her fant jeg en kjekk bruksanvisning på hvordan man kan lage et sånt snasent lite ikon som kommer opp i adresselinja ved hjelp av Photoshop og en liten plug-in. Tror dessverre ikke jeg får det til å fungere i Blogger, - eller tar jeg feil? Har noen et lurt tips?

9 kommentarer:

Jorunn sa...

Jeg er ikke sikker på om blogspot tillater det, som du sier, men hvis du har tilgang til head-seksjonen av HTML-malen din, skal du kunne legge til <link rel="icon" href="filbanetil/bildenavn.filendelse" type="image/filendelse" />

Elisabeth sa...

Hm. Får tukle litt og se om jeg får det til (selv om noe sier meg at Blogger ikke er stedet for dette).

Alltid morsomt med nye dubbeditter ...

Elisabeth sa...

Nå har jeg lekt meg litt med en teste-blogg jeg har, og så langt har jeg klart å bli kvitt den orange blogger-logoen. Riktignok har ikke mitt eget lille ikon dukket opp i stedet, men noe skjer da i det minste ... OG jeg har nå sett en blogger-blogg som har eget ikon, så det skal la seg gjøre ... (Og den oppdagelsen gjør antagelig at mitt sosiale liv i kveld blir noe redusert, for nå VIL jeg få det til ...)

eivind sa...

Joda, det går fint. Du må ha en opplastingsserver som tillater .ico formatet. Ripway funker bra til det. Kopier så hele urlen til favicon.ico, kopier denne adressen og lim den inn helt helt først/øverst i blogger templaten.

Tenkte at siden dette ikonet jo på en måte kommer aller først på websiden, bør urlen også stå aller først. Og det stemte.

Eksempel:(med tags før og etter, men ikke tillatt av blogger å gjengi den her): link rel="shortcut icon" href="http://home.ripway.com/2005-9/422222/Favicon.ico" /

Eivind sa...

Hei, der var plutselig det oransje ikonet byttet ut med Safaris blå kule...driver du og legger du inn nytt ikon?

Elisabeth sa...

Argh! Joda. Har til og med fulgt din utmerkede oppskrift, men j...skapen vil bare ikke dukke opp. Så at Ripway holder på med noe dill dall på serveren sin, så det kaaaaan jo hende at det er grunnen, men jeg er ikke veldig optimistisk. >:-/
Knurr ...

Elisabeth sa...

Omsider ...! Og alltid er det en liten dusteting som er helt åpenbar når man først oppdager det. (Som F og f for eksempel. Tilsynelatende samme bokstav, men ikke helt ...)

Elise sa...

Takk for linken!=)

Elisabeth sa...

Håper du får det til å funke!
:-)