29.9.05

Millions

Var på kino med jobben i går og så Giganten (som var en positiv overraskelse). Før filmen var det reklame for Millions. - Og den virket da som en usedvanlig søt film, som jeg tror jeg må få med meg! (Trailer her.)

28.9.05

Netdiver

Netdiver er en slags design-portal/inspirasjonsside. Mange spennende linker å utforske. Under den bittebittelille boksen merket outstanding finner du for eksempel nettsider som utmerker seg på en eller annen måte. Der fant jeg Ping Pong Remix. Riktignok er jeg litt allergisk mot bortover-sider (blir litt svimmel av det), men det var mange pussige og smårare illustrasjoner der.

27.9.05

South Park Studio

Liker du South Park? Her kan du lage din egen south park figur ...

Marsjerende scampi

Noen ganger er det utrolig hva Google kan hoste opp ... Har en pose frosne scampi i fryseren, og tenkte jeg skulle lete etter noe spennende å lage med dem. Og med scampi som søkeord, var dette nummer 2 på lista. Ok. Kanskje litt naivt av meg å ikke inkludere ordet recipe i søkefeltet, men hallo?? Hvor er scampiene her?

26.9.05

Nok en skissebok

Her er Kevin Cornells skissebok fra Juli 2002 til Februar 2003. Hele skisseboken fra første til siste side er gjengitt, og det er morsomt å bla igjennom den og se hvordan ideer tidlig i boken blir tatt opp igjen senere og bearbeidet videre.

25.9.05

HOW magazine

HOW magazine ser ut til å være et bra sted å hente inspirasjon. Der fant jeg blant annet sidene til klesdesigner Elspeth Gibson (Advarsel: noe irriterende lyd ...), denne lille saken, og 120 seconds.

Heftige tapeter

Disse heftige tapet-posterne kan bestilles på nettet. Kanskje ikke noe for et helt rom, men en vegg eller bare én poster skulle jeg fint klart å leve med ... Designeren heter Hanna Werning og er svensk. På sidene hennes er det mange andre morsomme ting også. Blant annet disse kortene, jeans skutt med hagle(?!) og bilder fra en roadtrip.

23.9.05

Utrolig pussig og rar ...

Den franske nettsiden, Minimiam er fin og rar. Mat, matrelaterte ting og bittebittesmå mennesker og dyr. Ikke helt enkel å navigere rundt i, men verdt å bruke litt tid på å utforske. Veldig fine bilder!

21.9.05

Enrique Flores' skissebøker

Så mange skissebøker! Og så fine ... (Ikke som en annen stakkars spede forsøk på å komme i gang med tegninga igjen.)

20.9.05

Photoshop Ninja

Photoshop Ninja kan du finne mange lure Photoshop-knep. Blant annet hvordan du kan stoppe en prossess mens den pågår, hvordan du kan få skarpet opp bilder som det egentlig ikke skulle være mulig å skarpe opp, pluss mye annet matnyttig.

18.9.05

Typetester

Typetester er en smart sak som lar deg teste ut tre ulike fonter ved siden av hverandre. Dette var faktisk veldig nyttig! (Via Joshuaink)

Høstdag på Blaafarveværket


Tilbrakte gårsdagen på Blaafarveværket i strålende høstsol. Dette var nest siste sjanse til å få sett utstillingen, og en fin dag for en tur ut av byen. Tok som vanlig turen opp til Nyfossum også. (Bildene over.) Utstillingen var fin, pannekakene (med is og hjemmelaget blåbærsyltetøy) vi spiste ute på Haugfoss var kjempegode. - Og som om ikke det var nok; på veien hjem passerte vi IKEA (haha), og bestemte oss for å ta middagen der. :-D Satte ny pers i å handle-lite-på-IKEA, bare telys og 4 ruller gavepapir ...

I dag står Jorunns fristende dessert på programmet ... samt en mindre fristende utflukt til loftet for å lokalisere høstjakker til barna.

16.9.05

Spanske illustratører

Spanske illustratører fikk litt ekstra oppmerksomhet under Barnebokmessen i Bologna i våres. Dette er en hjemmeside som presenterer alle illustratørene. Fin side og mange flinke illustratører.

15.9.05

Klipp, brett og lim

Føler du for litt klipping og liming? Lyst til å lage noen fine esker? Her finner du maler til ni forskjellige esker. Print ut, lim på pent papir, brett og lim (hvis det er nødvendig.) Her er mulighetene store for å imponere familie og venner. - Begynner du nå har du god tid til å lage riktig mange frem mot jul ...

Apropos jul ...

Jeg har sikret meg billetter til Oslo Filharmoniens julekonsert. Anbefales!!

14.9.05

Agurknytt

Da var kveldens oppgaver unnagjort. Først foreldremøte på skolen. Til forveksling likt fjorårets møte:
• Skolen faller ned: utbedringer blir gjort for å unngå at barna får murstein/takstein i hodet.
• Staten legger nye føringer for undervisningen: Lærerne er positive, men ser ikke helt hvordan ting skal gjennomføres i praksis.
• Limstifter eller snarere mangel på limstifter var igjen et tema.
• Og foreldrene bekymrer seg for om barna får lekt nok ...

Etter møtet gikk jeg til angrep på agurkene jeg kjøpte med hjem fra torget i går. (De hadde tilbrakt natten i saltlake, og var klare for neste skritt på veien mot sylteagurk-status: Dill og eddiklake). Nå er kjøkkenbenken fyllt opp med pene glass med agurker i. I morgen skal laken kokes opp på nytt, lokk skrus på og så er det bare å vente ...

Mat for Mons

Mat for Mons er en splitter ny matblogg (på norsk) for alle som liker å spise mat, lage mat, ta bilder av mat eller bare å lese om mat. Forhåpentligvis blir det mange bidragsytere og enda flere gode oppskrifter etterhvert. (Har du ikke blitt invitert til å delta, men føler VELDIG at du har noe å bidra med? Gi et lite pip, så skal jeg se hva jeg kan gjøre ...)

13.9.05

Hvorfor ikke i Norge?

Selv om jeg ofte klager over at Oslo er stappfull av kjedebutikker er det noen kjeder jeg mer enn gjerne skulle sett etablere seg her. (Typisk nok finnes flere av dem allerede i Reykjavik ...) Habitat og Monsoon for eksempel.

Og hvorfor har ikke Starbucks etablert seg i norden enda? Har de ikke fått med seg, (link til gammel sak, men jeg vet at mitt kaffeforbruk i hvertfall ikke har blitt noe lavere siden 1998), hvor mye kaffe finner, svensker og nordmenn drikker? Tidlig begynner vi også ...

Roman Signer

Så noen morsomme bilder da jeg var i Berlin i fjor. Roman Signer het mannen som hadde tatt dem, og han er tydeligvis en fyr som er glad i fysikk-eksperimenter. Disse to bildene ble jeg i veldig godt humør av. Og her er noen flere.

12.9.05

Quarks "nye" logo

The Design Weblog avslører at den kanskje ikke er så ny som den ser ut. Den er i hvertfall veldig lik en annen. Hehe ...

Oppdatering: Ser ut til at det er flere som har vært inne på samme tanke. Her er en nær slektning av samme logo ...

T-bane

Trodde jeg hadde blogget denne for lenge siden, men jeg har kikket litt i arkivet, og det ser nesten ut til at jeg har glemt det. António Jorge Gonçalves er en illustratør med et morsomt prosjekt. Han har reist til flere storbyer, bl.a. Tokyo, New York, Stockholm og Moskva og tegnet folk på t-banene der. Subway Life heter prosjektet. Fordi byene er såpass forskjellige har skissene fra hver by også sitt eget særpreg. Morsomt.

11.9.05

Flere bilder fra Amsterdam


Fordi jeg er fryktelig lat (og fordi jeg ikke har oppgradert Flickr-kontoen min til pro) ... ;-)

Fra øverste venstre hjørne: kinesisk drage, blikk-robot-trekkoppleker, fint skilt, vegg i Rijksmuseum, papirbutikk, 2 latte, Erling og Bernt, Puccini-skjokoladebutikk, kaffebar, skilt på Anne Frank Huis, Vann

Higgledy-Piggledy

Eivind er tilbake som blogger, og har vært riktig flittig de siste dagene.
Ta en titt!

Hjemme igjen

Har hatt et par strålende dager i Amsterdam. Har gått utrolig mye, sett mye av byen, spist godt og dessuten shoppet. Hehe. (Kjøpte et utrolig fint skjørt, og noen dr...... lekre støvletter. Nå kan høsten komme så mye den bare vil. Jeg er klar!)

Rijksmuseum er under ombygning/oppussing, men den delen som var ferdig og åpen var veldig fin. Borsett fra bildene som (selvfølgelig) var flotte, ble jeg imponert over designprogrammet deres. Veggene var holdt i grå/sorte/beige toner, men på dem var kjemperapporter av gamle tapetmønstre lakket med blank lakk. Ganske stilig. Tror designet er gjort av Irma Boom Office (står i hvertfall navnet deres på informasjonsmateriellet som deles ut. Hjemmesiden deres er under arbeid så det er ikke så mye info å hente der.)

Rakk også en tur innom Anne Frank Huijs. Museet er veldig fint, og absolutt verdt et besøk. Rart å se rommene de bodde i, og ikke minst: Dagbøkene.




... og som bildet til høyre viser; jeg traff en gammel venn også! Verden er neimen ikke stor ... ;-)

Nå er det på tide å tømme kofferten og se over taxfree-posene. Har en mistanke om at det er noe sjokolade der som sikkert burde prøvesmakes mens den er fersk ...

7.9.05

Påminnelse

Har blitt minnet om at julen nærmer seg, og da jeg så at disse var på vei tilbake ble jeg nesten litt glad. Hanna ønsket seg en sånn i hele fjor. (-Et stort pluss er at denne versjonen visstnok har en av-knapp ...)

Ah ... september og jeg er allerede godt i gang med å planlegge julegaver. Sånn skal det være!

Ok ...

... så TRENGER jeg kanskje strengt tatt ikke en ny veske ... Men disse var jo litt fine, da.

Supertanker i iTunes

Her er en demo som viser hvordan du kan abonnere på Eiriks Supertanker i iTunes. Etter å ha hørt det første programmet kan jeg trygt anbefale det! (Selv om Nigella var tidligere ute med å forklare saltets effekt på vann som skal kokes ...)

Rare greier på en onsdag

Her er en liten pussig sak ...

5.9.05

Lite ikon

Her fant jeg en kjekk bruksanvisning på hvordan man kan lage et sånt snasent lite ikon som kommer opp i adresselinja ved hjelp av Photoshop og en liten plug-in. Tror dessverre ikke jeg får det til å fungere i Blogger, - eller tar jeg feil? Har noen et lurt tips?

Høstens valg

Nå er tiden inne til å gjøre høstens viktige valg. For det går jo ikke an å få med seg alle realityseriene som starter nå, gjør det vel? I går begynte den norske utgaven av Slankekrigen. I dag begynner både 71°Nord og Top Model 2005 i tillegg til en hel haug andre som enten har startet eller snart starter. De fleste er kun spiselige i små doser. Men når det er sagt, så har jeg en svakhet for 71°Nord. Det er utrolig kjekt å sitte i sofaen og se folk slite seg frem på ski og skøyter, i kaldt vann og sur vind, sultne og trøtte, særlig når jeg er rimelig trygg på at jeg slipper å være med på noe tilsvarende selv ...

Gratis mac-greier

Freemacware er akkurat det det høres ut som. Gratis greier til Mac. (For eksempel denne linjalen som du kan bruke for å måle ting på skjermen. Veldig praktisk.)

3.9.05

Bjørneboller



Fikk ånden over meg og bakte en solid porsjon bjørneboller i kveld. For de som ikke har noen anelse om hva en bjørnebolle er, kan jeg opplyse om at det er boller (laget etter kanelbolle-prinsippet: kjevle, dryss på, rull, skjær) med sukker, kardemomme og revet appelsinskall. Mmm! (Flere bilder på Flickr ...)

Kongene på Haugen

I dag arrageres Kongene på Haugen festivalen, et gratis kulturarrangement på St.Hanshaugen. Det hele begynner kl. 14 og holder på til 23, og en hel haug med band (jeg aldri har hørt om) skal spille. Været er strålende, og St.Hanshaugen er den fineste parken i byen, så kanskje en tur innom ikke hadde vært så dumt?

2.9.05

supertanker

Eiriks supertanker- nå med podcast! (Det betyr at det går an å følge med selv om det f.eks. i morgen er markedsdag i Bogstadveien ...)

Nordljus

En følge av Blogday var at jeg oppdaget ENDA flere fine mat-blogger. Det finnes tydeligvis veldig mange matinteresserte og fotokompetente mennesker der ute som skriver om mat. Nordljus er et godt eksempel ...

1.9.05

Aha ...

Kan dette være grunnen til at det var så vanskelig å få hotellrom i Amsterdam neste helg? Begynte å lure på hva slags hotellkapasitet byen egentlig hadde når alt som var tilgjengelig var en (1) køyeseng i en sovesal (type "budsjett-reise") ... Heldigvis ordnet det seg til slutt, og neste torsdag setter vi oss på flyet for noen avslappende dager i tresko-land.