19.6.07

Luking

Det noe konsentrerte ansiktsuttrykket forklares vel av alt ugresset som vokser over alt. Klarte å finne: 2 tomatplanter (kjøpt store så det skulle bare mangle), 9 gresskarplanter (aner et potensielt problem her), 5 blomstererter (spinkle), 10 løk (på bedringens vei), et felt med blomsterblanding (tett og fint) 2 ville poteter fra i fjor, 1 pen rekke med sukkererter, mye jordskokk, 2 rader dill (strøkne), 1 litt forkommen løpestikke, 2 rader reddiker, 1 klatrepyntebønneplante (?), Muligens noen salatblader og noen krydderurter, men her er jeg på gyngende grunn ...

5 kommentarer:

Gloria sa...

9 gresskar kan kanskje bli litt voldsomt ja! Poden min tror for øvrig de kommer ferdig med utskåret ansikt og gleder seg veldig.

Elisabeth sa...

Jeg flyttet to stykker på tirsdag, siden de ikke bare er mange, men også står lovlig tett. (Har aldri opplevd maken til spiringsvillighet på ei frøpakke før.) - Og jeg ble nesten litt lettet i dag da jeg oppdaget at de så litt pjuskete ut. Ikke døde, men akkurat såpass triste at de kanskje ikke kommer til å produsere de største gresskarene.

Nevnte jeg at Hanna og venninnene hennes har en gresskar-åker på parsellen ved siden av? Kanskje vi må selge noen når Halloween nærmer seg ... Hehe.

Gloria sa...

Så fantastisk med gresskaråker! Og gresskarpai er jo veldig godt. Gresskarchutney også. Det skal være åpen skolehage i september en gang, da er det kanskje mulig å selge noen gresskar?

Vi sådde tre frø i hvert hull siden det hadde gått så dårlig med gresskarene innendørs, og alle tre kom opp i løpet av to dager. Heldigvis hadde vi et ledig hjørne som egentlig skulle være poden sitt, men han viser lite interesse for jordbruk gitt. Så vi fikk flyttet to gresskarspirer og en squash dit.

Elisabeth sa...

Det skal bli spennende å se hvor store de blir. Vi hadde ett stort i fjor, og en del mindre. Jeg får vel i hvertfall forsøke å finne noen kreative retter med gresskar. Både pai og chutney høres ut som gode forslag!

Britt Åse sa...

Så gøy med grønnsaker. Gresskar er eksotisk, synes jeg - men jeg har ikke dyrket slike selv.

Anbefaling:
www.hagegal.info

Godt nytt år!