4.12.05

Fire gamle venner

Var på kaffebesøk hos mamma og pappa i ettermiddag og fikk en bærepose gamle bøker med hjem. Blant dem var fire gamle favoritter som jeg ble veldig glad for å se igjen. (Ble nesten fristet til å legge Gods in Alabama til side for en stund, bare for å lese dem om igjen.) Alle fire er arvegods etter mamma, og alle bærer preg av å ha blitt lest mer enn en gang.

Den absolutte favoritten var "Pams paradis". En bok som har alt en jente kan drømme om. Handlingen foregår på Hawaii, og hester spiller en stor rolle. :-D "Cherry blir skolesøster" handlet hovedsaklig om søster Cherry som finner en gammel oppskrift på en parfyme og forsøker å gjenskape den. Mulig det var et snev av romanikk inne i bildet også? "Aggi får en nøtt å knekke" var en historie i god Frøken detektiv-stil, og "Pernille i feriehumør" var både spennende og morsom. Disse skal jeg finne plass til i de overfylte bokhyllene. Muligens ved siden av min komplette Frøken Detektiv-samling ... ;-)

2 kommentarer:

HPL sa...

Det irriterer meg fremdeles at jeg ikke tok vare på en av de "Ung i dag"-bøkene som jeg kasserte på biblioteket.
Den handlet om ei ung jente som var snill og flink på skolen, men så traff hun en fyr som dro henne inn i en verden av øl, festing og pop-musikk. Og da *må* det jo bare gå galt.
Husker ikke om hun døde med hasjsprøyta i armen, forresten.

Elisabeth sa...

Haha! De bøkene var årsaken til at jeg hoppet over fra barnebok-avdelingen og over på voksenbøkene. Var på jakt etter virkelighetsflukt og ikke bøker om traurig og traumatisk oppvekst, så jeg lærte meg tidlig å skygge unna bøker med "Ung i dag"-omslag. (De hadde heldigvis et ganske kraftig seriepreg og var lette å få øye på. Hehe)