8.12.06

Dagens makro-motiv: sukker!


Smeltet sukker kan være veldig pent. Og godt. Har laget knekk i dag, og i tillegg til mye søtsaker (til julemarkedet) og et par saftige brannsår på fingertuppene ble det et par brukbare bilder av det ferdige produktet også.

10 kommentarer:

Mattias sa...

AT our house the sweet smell of burnt sugar is always complimented by the less nice smell of burnt flesh. We're making a gingerbread house this weekend I guess ther will be some serious burns as well. Mycket fina bilder och jag antar att det smakar lika bra

Eirik sa...

Dagens makro-motiv = forbudt område for undertegnede! Dette så bare gørrlekkert ut, får vann i munnen av bildene. :-)

Elisabeth sa...

Mattias: Det luktet nok ikke bare brent sukker her hjemme heller. Men så er jo dette på en måte det nærmeste man kommer ekstremsport på kjøkkenet, eller hva? Lykke til med pepperkakehuset!

Eirik: Har faktisk ikke orket smake på produktet enda. Etter å ha stått med hodet bøyd over sukkerdamp halve dagen var jeg temmelig småkvalm da de omsider hadde nådd en spisbar temperatur. ;-)

Katrine K sa...

Denne knekken ser utrolig god ut!
Fikk veldig lyst til å lage!
Skulle lage pepperkakehus med barna, men vi glemte halvparten av huset i ovnen, så to vegger ble kullsvarte...-så jeg tror ikke det blir noe hus, men det ble mange fine hjerter og grise...!
Lykke til på markedet!

Elisabeth sa...

Pepperkakehus har jeg helt gitt opp. Mine tidligere forsøk har alle resultert i noen meget lubne og skeive byggverk som overhodet ikke matcher bildet jeg har i hodet av hvordan det ferdige byggverket skal se ut. Intill ambisjonsnivået blir justert ned til ferdighetsnivået (eller omvendt) kommer vi til å holde oss til griser, mummitroll, hester og engler.

Er forøvrig akkurat ferdig med siste produksjon før markedet, så nå får vi bare håpe vi klarer å komme oss opp tidlig nok i morgen ... :-p

Plask sa...

Pepperkakemummitroll hørtes fint ut :-)
Fant bilder av noen vidunderlige pepperkakehus som jeg synes er helt perfekte. Skjeve, rare og falleferdige: http://amstxl.blogs.se/2006/12/07/om_tim_burton_hade_bakat_pepparkakshus%7E1411341
Som han selv sier - "..om Tim Burton hadde bakt pepperkakehus...."

Håper du selger rubbel og (...hva heter det? kvist? rak? rubbel og rak? vi satser på det..) rak i morgen!

:-) Plask

Katrine K sa...

Mummitroll-pepperkaker høres fint ut!

Elisabeth sa...

Jepp - Mummipepperkaker er utrolig bra. Pippi Langstrømpe og Lilla Gubben som vi også har er derimot ikke så bra. Dvs. pepperkakene blir fine nok, de, det er bare så innmari mye lange tynne bein som kan brekke. Da er et lubbent lite mummitroll mye bedre. ;-)

Jorunn sa...

Har tenkt meg i gang med julebaksten i dag -- blir kakemenn i østtysk utforming i Mat for mons snart om jeg får det til ;)

Elisabeth sa...

Gleder meg til å se dem! Regner med at du er raus med konditorfargen sånn at fargen blir riktig også?

Skal forøvrig ta meg sammen og starte julebaksten selv i kveld. Det begynner å gå litt fort mot jul ...