13.12.06

Svart senker natten seg ...


Luciafeiringen i barnehagen i dag tidlig var veldig stemningsfull. Søte små hvitkledde Luciaer og stjernegutter sang for oss og serverte lussekattene de hadde bakt. Veldig alvorlige og konsentrerte i starten før (særlig stjerneguttene) etterhvert tødde opp og så likheten mellom lucialys og lyssverd. Her i Norge er Luciafeiringen mest en barnehagefeiring, men i Sverige der tar de Luciadagen på alvor. Her er et klipp fra fjorårets Stockholms Lucia i Globen. Globen! Haha. Det minner meg forresten om at det er utrolig hyggelig på Skansen og i Gamla Stan før jul. Hm ... Kanskje neste år?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Å, så vakkert og stemningsfullt bilde (for ikke å snakke om en nydelig liten Lucia). Ja, julemarkedet i Gamla Stan kan en besøke flere ganger, for øvrig har jeg latt meg fortelle (av din tante) at Gammeljul i Vadstena virkelig er verdt et besøk.

Hilsen mamma

Jill sa...

Så bra at "din" barnehage fikk gått i tog - i "min" er alle under fire år og alle forsøk på å gå samtidig som det skulle synges ble skrinlagt fort. Deretter prøvde man at barna skulle sitte i en egen ring, men det ble jo rene gråtekoret for alle barna ville jo sitte på fanget til foreldrene sine som jo for en gang skyld var i barnehagen. Så da ble det sitte på mamma/pappas fang med lys i hånda og glitter på hodet, noen få av barna sang, de fleste var mer opptatt av at mamma/pappa ikke skulle gå. Det funket jo på sitt vis, det også, men var milevidt unna Globen :-)

Elisabeth sa...

Haha! Det minner meg om Hannas første luciafeiring. Der var alle under tre år, og da de dro skyvedøra til side ble de søte små bombardert med et blitzregn bare virkelig store filmstjerner har sett maken til. Reineste paparazzi-gerilja'n. Og da de endelig klarte å se igjen, et stykke uti tredje runde av "På låven sitter nissen" oppdaget de foreldrene ...