15.8.05

Bra film!


Adams epler i går. Må si det var en av de bedre filmene jeg har sett på lenge. Anbefales!

14 kommentarer:

HPL sa...

Trodde dansk film var dårlig for tida, jeg!
I hvert fall ifølge Lars Von Trier og Bille August.

Ja, jeg kan spøke jeg! Lars Von Trier, du!! :-D

Elisabeth sa...

Hehe. Ja du kan spøke du, Hans Petter. En riktig spøkefugl er du!

HPL sa...

Som min religionslærer på videregående, E. Engøy, pleide å si:
Det heter ikke spøkefugl, det heter spøkeørn.

20 år etter har jeg ennå ikke skjønt hva som var morsomt med det.

Og når det gjelder von Trier, har jeg bare sett to ting han har hatt noe med å gjøre som var bra: Riget I & II og De fem benspænd.
Break like the wind ... eh, sorry ... Breaking the waves orket jeg bare et kvarter av.
Jeg tenkte at livet var for kort til å se dårlig von Trier. ;-)

Elisabeth sa...

Von Trier, ja. Har hørt om mannen, men jeg tror faktisk jeg har unngått det meste av det han har laget. Sånn jeg tolker deg er dette kanskje ikke nødvendigvis en katastrofe? ;-)

Eirik sa...

Omtrent like katastrofalt som å gå glipp av alle unntatt de tre første episodene av "Twin Peaks" (eller for den saks resten av det David Lynch har gjort etter "The Elephant Man" :-) Hadde en tidlig og pinefull von Trier-erfaring med "Europa" - det var da jeg skjønte at stilen var akkurat så selvhøytidelig og pompøs at regissøren kom til å nå langt...

Her i huset sliter vi imidlertid med et annet kulturrelatert problem: vi kan bare ikke fætte og begripe hva folk ser i "Lost." Nå har vi pint oss gjennom fire episoder med stadige flashbacks og usynlige monstre (jeg mener de er kjemperoboter som styres telepatisk av labradoren, Jorunn mener isbjørnen er et hint), og er kommet til at det er mye morsommere å se på edderkoppen som lager spinn oppe i taket.

Som du skjønner har vi noe å prate om på tirsdag, Elisabeth (som om det pleier å være et problem, forresten ;-)

Elisabeth sa...

Hehe. Bare vi får det faste bordet vårt, regner jeg med at samtalen kommer til å flyte av seg selv. Hehe. (Pinlige tausheter er noe jeg sjelden opplever). Eivind kommer også, så vi får overtale ham til å joine det kule bordet. ;-)

Eirik sa...

Wheee! Eivind - fikk du med deg beskjeden? (Jeg vet du leser dette!)

E sa...

Jeg kjøpte faktisk Dance in the Dark på DVD for omtrent et halvt år siden, men av en eller annen grunn står den fremdeles i hylla usett... Har egentlig ikke så mye imot vonTrier, men no' godhumør sitter man jo sjelden igjen med etterpå... og når jeg tenker meg om har jeg vel egentlig ikke sittet gjennom en hel Trier-film... Life is Sweet av Mike Leigh er derimot hysterisk.

Og ja, svinger innom landet og kommer på tirsdag, og har også planlagt å få til en pølselunsj i Mariboes gate torsdag...

Har enda ikke sett Lost, men har tapet noen episoder som det var meningen jeg skulle se, men ikke rukket. Har noen begynt å vise Ricky Gervais' "Extras" på norsk tv forresten?

e sa...

Hei Eirik, ja!! Fikk beskjeden...hehe. Won't b square!

Og før dere plukker på det...jeg vet filmen heter "Dancer in the dark", bare en liten tasteglepp...

:-)

Elisabeth sa...

Ja, ja, alle kan vel kanskje ikke like LOST (selv om jeg synes det er merkelig ...)

Selv har jeg et mafia-problem. Har enda ikke sett én hel episode av Sopranos. (For å være helt ærlig; ikke en halv en engang). Tror jeg fikk en overdose Gudfaren-filmer i mine tidlige ungdomsår.

"Extras" har jeg ikke hørt om. Tror ikke noen sender den enda.

e sa...

Flatmates'a i huset her har ulike favoritter, så har fått med meg Sopranos, veldig bra. O.C. har også vært populært, selv om det vel er mer tenåringssåpe...hehe

Er egentlig altetende på alle måter, så her går det ialt fra Tarkovsky til Friends til sushi, Guns'n'Roses, sterkt svidde grillpølser (vel ikke "ordentlige" grillpølser som vi har hjemme, riktignok, men en blek, feit variant) frappuccino og 1812-overture. Synes noen grøsser på ryggen. Er jeg ikke kvalitetsbevisst sier du? Hehe, sikkert sant.

Jo mer man kan glede seg over, jo bedre... :-)
Og ja - konklusjonen var: Sopranos kan anbefales hvis du likte Donnie Darko og Gudfaren.

E sa...

Jeg mente selvsagt Donnie Brasco...

:-)

Elisabeth sa...

Hehe. Jeg har veldig veldig lett for å bli hekta på serier. Særlig av den mer kommerse amerikanske sorten, i tillegg til at jeg får med meg de fleste seriene som involverer drap og detektiver/politifolk med vanskelig privatliv. Må ha noen "frikvelder" innimellom for å få tid til andre ting også. Som å bøker og blogging og sånn.

Når det gjelder Sopranos/Mafiatemaet, så likte jeg vel den første Gudfaren filmen ganske godt, hvorpå interessen sank med hver nye film. Kjenner mange Sopranos-fans så jeg får kanskje gi serien en sjanse ... den kommer sikkert i reprise ...

e sa...

Det er vel ikke så ille der hjemme. Her i England har de begynt å selge "Sopranos" italiensk-inspirerte pastasauser med pistollogoen på og det hele. Riktignok ikke plassert i barnehøyde i matbutikken, men dog. Vi var ikke så veldig imponerte da vi testet sausene. Tror jeg faktisk foretrekker Toro tomatsuppe fremfor dette. Serien er bedre enn sausen, og godt er nå det...